0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кървене по средата на цикъла
« -: Април 17, 2008, 10:28:49 am »
Преди година след мисед се наложи аборт ,след това спешна операция от киста - фоликулярна ,после 6м. противозачатъчни и сега след като ги спрях цикъла се обърка . До 25г. възраст /сега съм на толкова/ не съм имала проблеми с цикъла .Вече втори месец имам течение кано МЦ на 12-14 ден .На ехограф не се виждат кисти . На какво може да се дължи това и какво трябва да предприема .Лекаря каза да пия дуфастон ,но не ме изпраща на изследване- хормонални. Правила съм много изсл./генетични ,имунологични и др. /  Всички са в норма освен  повишени нк клетки 17% . Как да постъпвам занапред . Друг лекар ли да търся ?Много искам бебе .
*
Re: кървене по средата на цикъла
« Отговор #1 -: Април 17, 2008, 20:18:01 pm »
Ако е само между 12-14 ден може да е наличие на овулация.Понякога има такива кървенета по време на овулация и се счита за нормално.
*
« Отговор #2 -: Април 18, 2008, 07:55:58 am »
Преди години и аз получавах течение посредата на цикъла/повреме на овулация. Обяснението от гинеколога беше - от овулацията. Миналата година по време на прием на противозачатъчни имах течение през втората половина на цикъла - обяснението беше, че е вследствие на противозачатъчните, защото поддържали тънка лигавица. Имах и единично извънменструално течение след като вече спрях да приемам противозачатъчни. За това обяснение нямам. Може наистина да се дължи на понижен прогестерон, но това може да се види от изследване. Аз имам доказан такъв.
Съветът ми е консултирай се и с друг акушер-гинеколог.
А по отношение на НК клетките - щом искаш бебче - задължително направи консултация с доц. д-р Конова, тя знае какво да прави! Координатите й ги има в сайта на зачатие, специалисти.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #3 -: Април 18, 2008, 09:19:10 am »
meli22 както са ти казали момичетата,наистина е вьзможно да е от овулацията.Преди време и при мен така се получаваше и беше от ову.и на мен бяха изписали дуфастон.
http:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Април 19, 2008, 07:41:05 am »
А вижда ли се доминантен фоликул или че вече се е пукнал и е имало О.?
Ако не е имало О. - проблема може да е друг.
При О. може да има леко зацапване, но между зацапване и зацапване има разлика - за мен малкото е много, а за теб може да е обратно -т.е с думи нещата немогат да се обяснят и преценят правилно

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Април 21, 2008, 09:21:48 am »
Оказа се ,че имам уголемени яйчници и явно няма ову. Сега пак трябва да пия противозачатъчни . Дали ще помогнат или пак ще си образувам много фоликули без качествена яйциклетка след като ги спра. А нали противозачатъчните изтъняват и лигавицата . Друг лекар ли да търся? Има ли друго лечение без противозачатъчни или някакви билки .
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Април 21, 2008, 10:26:29 am »
Потърси второ мнение
Различните лекари подхождат по различен начин.
Важното е да намериш добър лекар, който да ти постави правилната диагноза.
Уголемени яйчници, добре - но каква е причината?
Трябва да се лекува причината за това състояние, не симптома.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Април 23, 2008, 21:24:05 pm »
Преди година след мисед се наложи аборт ,след това спешна операция от киста - фоликулярна ,после 6м. противозачатъчни и сега след като ги спрях цикъла се обърка . До 25г. възраст /сега съм на толкова/ не съм имала проблеми с цикъла .Вече втори месец имам течение кано МЦ на 12-14 ден .На ехограф не се виждат кисти . На какво може да се дължи това и какво трябва да предприема .Лекаря каза да пия дуфастон ,но не ме изпраща на изследване- хормонални. Правила съм много изсл./генетични ,имунологични и др. /  Всички са в норма освен  повишени нк клетки 17% . Как да постъпвам занапред . Друг лекар ли да търся ?Много искам бебе .

Скъпа meli22, имах същият проблем и след дуфастона, който вобще не ми помогна, се оказа съвесем друга причина. Споделих я с de4ka в подфорум http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27385.0