0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Най-недобър гинеколог в....Русе
« -: Декември 08, 2007, 13:16:23 pm »
Към модераторите:
Моля ако сметнете, че мястото на темата ми не в този раздел - преместете я. Не можах да преценя, къде точно да я поставя. Благодаря ви предварително за разбирането.


Скъпи бъдещи майки,

Тъй като във форума има тема: „Най-добър гинеколог в… „(Пловдив, Варна, Русе….и т.н)
Реших че няма да бъде излишен и обратния вариант: „Най- недобър (за да не употребя по груб израз) гинеколог в…”:
Това е моя протест към безотговорността и печалбарщината на лекарите (разбира се не всички спадат в тази категория – има лекари отдадени на професията си), но ето и историята накратко- преценете сами:

Най- недобър гинеколог в Русе:
Забременях трудно – с хормонални изследвания, спермограми и фоликуметрия. Бях пациентка на д-р Зарзаланов. За съжаление се поддадох на „хорските приказки” и въпреки че бях доволна от лекаря си се насочих към друг, препоръчан ми от една приятелка – д-р Светла Христова. Тя от своя страна не работеше със НЗОК (лятото на 2006 г) и ме насочи за регистрация към друг лекар в Транспортна болница – д-р Емил Тодоров.
И така всеки месец аз ходех на преглед и при двамата.
При всяко посещение заплащах при д-р Тодоров по 10 лева видеозон и по 10 лева за издаване на болничен лист (тъй като се подписваше от още 2-ма лекари и трябвало „да си делят парите” ?!)
Както и да е - когато толкова дълго си го чакал това бебе, парите са последното нещо за което се замисляш. Самите прегледи бяха максимум по 5 минути- напълно претупани и под всякаква критика. И всеки път разбира се, всичко беше наред.
Транспортна болница в Русе се слави с много добра апаратура включително Доплеров апарат. Много майки се насочват там именно заради техниката. Не се подвеждайте от нея! По- важен е специалиста който борави с тази техника!
Заплатих си изследванията за СПИН, Хепатит…..защото „направленията не стигат за всички” ?! – около 40 лева.
Отделно от тези прегледи ходех и при д-р Светла Христова (в частния й кабинет) тъй като желанието ми бе тя да бъде лекаря на моето раждане.
Всеки месец тя ме преглеждаше на видеозон и на стол.
В последствие разбрах, че е противопоказно бременните да бъдат преглеждани толкова често на стол, без необходимост. Е да, но видеозона струваше 15 лева, а заедно със стола ставаха 30! Халал да са й!
В 4 месец лекарката реши, че нося плода „прекалено на ниско” и трябва да ми се постави серклаж. Минах и през това – непрекъснато лежах през следващите 5 месеца.
Водите ми изтекоха 2 дни след като ми махнаха серклажа (поради предизвикване от моя страна). Постъпих в болницата без милиметър разкритие – мъчиха ме 8 часа на системи за заветните 3 см.
Лекарите бяха изумени, че съм имала серклаж, при положение, че при започнало раждане аз нямах разкритие. Оказа се, че той изобщо не е бил необходим! ( Е нали трябва да се източи някоя клинична пътека….)
И сега ако сте били търпеливи да прочетете всичко до тук, следва най-интересната част:
Детето ми се роди с много сложна сърдечна малформация – обща камера, транспозиция на големите артерии и пулмонална стеноза. Беше синьо, полуудушено и не проплака.
На 2-ри ден със съдействието на областната кардиоложка д-р Миловска, от Русенския родилен дом то пътува за Кардиологичната болница в София където му спасиха живота.
Ясно ви е моето психическо и емоционално състояние в този момент: в стая с други 5 майки – всички кърмещи своите бебета , а аз  - без бебе, с хапчета за спиране на кърмата и с река от сълзи.
Една от акушерките се обърна и ми каза: „ Остави го (в дом) – болно дете не ти трябва! Щом не си го видяла, не си го държала, не си го люляла….ще го преживееш. Ще си родиш друго….”
Тия думи вас биха ли ви окуражили?!  Бях потресена и ужасена!
Кардиолозите в София бяха единодушни, че сърдечния проблем на бебето се е виждал още 12-16 гестационна седмица на „обикновен” видеозон и това е недобре свършена работа от страна на техните колеги – гинеколози.
„Съжалявам…Те в София са вълшебници и ще ти оправят детето…Успех…” – изречени от моите двама лекари вече не ме топлят.
Дай боже дъщеричката ми наистина да се оправи. Сега е на 8 месеца и й предстоят поне 2 сърдечни операции в София
Боли ме от това, че детето ми ще страда цял живот заради „кадърните ни лекари”.
Какво щеше да стане ако бяха видели еднокамерното й сърце навреме? – нямаше да я родя.
Мили момичета, сигурно ви звучи ужасно от устата на една майка, но повярвайте ми по добре е да не се роди, отколкото детето ви да бъде болно и да се мъчи цял живот и вие да сте свидетели на това.
Агонията е страшна. Сълзите и кошмарите…безброй.



*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #1 -: Декември 08, 2007, 13:39:58 pm »
 :balk_145: :balk_145: искрено ти са4уствам елида ,но знам ,4е това няма да облек4и болката ти просто предполагам как изживява6 целия този ко6мар.Нямам думи за пореден пат се убеждавам какви професионалисти са в русе ,там маи и фетални морфологии не могат да правятт ,което тажно много тажноо.Кураж мила дано малката да се оправи  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :crossfingers:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #2 -: Декември 08, 2007, 14:00:52 pm »
за съжаление нормално за Русе.имам горчив опит с почти всички доктори с изключение на Зарзаланов и Дойчинова.осъзнах се и избягах в София за всяка една процедура, и за всеки един преглед и накрая и раждане.случаите на безхаберие са ежедневие не само в областта на гинекологията.Дано да се оправи твоето детенце,а на теб много сили и кураж.Сигурна съм в познанията и опита на софийските кардиолози.Скоро се наложи да опра до тях, е не за дете а за възрастен и съм очарована.УСПЕХ.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #3 -: Декември 08, 2007, 17:27:52 pm »
Чак ми е неудобно да пиша в темата,
защото преди време се намесих в една подобна,за да защитя моя лекар,в който имах доверие и който бях ангажирала за раждането,
но едва не умрях по време на раждането преди 12 дни от силен кръвоизлив,караха ме да раждам без пълно разкритие и без да са ми изтекли водите,бебето ми се беше нагълтало с води и се беше позадушило и три дни аз бях в интензивното,а детето ми в кувьоз.Сега нямам здраво място от системи,хемоглобина ми беше 55,друга лекарка ми разчете епикризата и ми обясни,че от това,което ми се е случило се умира за 10 минути буквално и в такъв случай се прави спешно секцио и,че вече не мога да родя естествено при втора бременност(само секцио)заради разкъсванията.
Накрая бебето ми го изроди Матеева,защото моя лекар се видя в приключение,после ме заши и драсна да прави на друга пациентка хидротубация и когато загубих съзнание от кръвозагубата ми браха гайлето дежурните лекари,единия от който анестезеолог и не му влизаше в работата да ми търси кръв(рядко срещана кръвна група съм),но човека взе случая ми присърце,близките ми цял ден не знаеха за състоянието ми и бяха се побъркали.
Така,че внимавайте много при кого ще попаднете,случаи като моят са рядкост,но никак не са за пренебрегване!

Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #4 -: Декември 09, 2007, 05:34:17 am »
Елида,
освен да се моля за операциите на детето да попаднете на правилните доктори, друго не мога да направя. Но искрено ти съчувствам за тежките мигове през които минавате и сте минали.
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #5 -: Декември 09, 2007, 10:17:59 am »
Стискам палци всичко с твоето детенце да се оправи след операциите.
За това какво си щяла да направиш ако си знаела по-рано, дори и ти не би могла да кажеш.
*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #6 -: Декември 09, 2007, 11:34:38 am »
Elida, мила, много съжалявам за всичко, което си преживяла и продължаваш да преживяваш! Дано детенцето ти се оправи! Дано след всичко това намерите сили, спокойствие и много щастие! Аз съм от Бургас, но и тук положението с лекарите за жалост е същото! Много късно осъзнах това. Един обикновен преглед тук ми струва 40 лв. За това аз пътувам за всеки преглед до София - пътни 50 лв и преглед 10-15-20 лв, но съм спокойна, защото ме преглежда специалист. Дано когато забременеем имаме възможност да ни следят нашите лекари. Изумявам се и от това, че са ти искали пари за изследванията - доколкото знам за бременни те са абсолютно безплатни!? ... Прегръщам те силно и още веднъж желая късмет и успех на теб и твоята дъщеричка!
Бианка, миличка, много съжалявам за ужаса, който се е наложило да преживееш! Надявам се, че сега с бебчето сте добре! Сигурна съм, че и ти като Елида трудно ще забравиш тези лекари, но дано вече никой не случва на такива специалисти! Силно те прегръщам!

*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #7 -: Декември 09, 2007, 13:59:48 pm »
Изумявам се и от това, че са ти искали пари за изследванията - доколкото знам за бременни те са абсолютно безплатни!? 
Душе, далеч не са безплатни, това което се поема от касата е крайно недостатъчно! Пожелавам ти скоро да се убедиш сама! :balk_21: Пък при педиатрите колко е "розово" положението не ми се говори, почти толкова компетентни има, колкото и гинеколози!
Elida, пожелавам ти да се оправи твоето детенце и да сте много щастливи!
« Последна редакция: Декември 09, 2007, 14:03:46 pm от Lan »
*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #8 -: Декември 09, 2007, 16:14:19 pm »
Душе, далеч не са безплатни, това което се поема от касата е крайно недостатъчно! Пожелавам ти скоро да се убедиш сама! :balk_21:
Сори! :oops: Аз защо съм останала с впечатлението, че са... :oops: Благодаря ти за пожеланието, мила Lan! С удоволствие бих си давала парите за това, а не за това, за което сега...
Elida, извинявай за отклонението от темата!

Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #9 -: Декември 09, 2007, 16:56:33 pm »
Du6ka,
Благодаря ти!
Elida,силно вярвам и се надявам,че има специалисти,които ще помогнат на детето ти!

*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #10 -: Декември 09, 2007, 17:13:14 pm »
Елида много съжалявам за това което е трябвало да преживееш.
Дано детенцето ти попадне на най-добрите кардиолози в София и операцията да мине успешно.
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #11 -: Декември 10, 2007, 13:08:54 pm »
Елида,
твоята история много се доближава до моята.
И аз ходех при д-р Светла Христова в частен к-т, а официално ЖК ми водеше Радка Дойчинова.
Дойчинова пари не ми е вземала. Христова, както на и теб, всеки път ми правеше и гинекологичен преглед, и ме гледаше на един ретро ехограф и си ми вземаше по 20-30лв., естествено без касов бон. Но и от Дойчинова съм крайно недоволна.
Освен това, прави ми впечатление, че в Русе докторите много обичат понятието профилактичен серклаж или пък да пия профилактично гинипрал и т.н. Аз отказах профилактичния серклаж.
Затова предпочитам да пътуваме повече от 700км до София и обратно, но поне там са истински специалисти. И много се дразня, когато някой, който си няма понятие от моите проблеми вземе да ми заобяснява как не трябвало да пътувам и да съм родила тук в Русе. Но аз съм категорична, че ще родя в София, защото тук не се доверявам на 100% на никого.
Честно да ти кажа, напълно споделям мнението ти, че е по-добре да прекъснем бременността, разбирайки, че плодът е с малформации, от колкото да родим дете с увреждания.

Преди време бях пуснала подобна тема, която малко се разводини от разговори за срещи, но може и да ти е от полза.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=14871.0

Желая ти предстоящите 2 операции на детенцето да са успешни и от тук нататък само хубави моменти заедно!
Вярвам, че тя ще се оправи! Късмет!
« Последна редакция: Декември 10, 2007, 14:19:40 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #12 -: Декември 10, 2007, 19:41:18 pm »
zdr elida tvoqta istoriq e blizka do moqta kato 4etqh istoriqta ti napravo se setih za moite sisti prejivqvaniq i da kaja 4e i az sam mnogo mnogo  razo4arovana ot nasite гинеколози поне с тези които сам се срещтала да не казжам вси4ки и затова се лекувам сега в тутракан желая успех в операциите а бади силна и дано бидещето за теб и твоето детенце биде по добре

От модератора: Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Декември 12, 2007, 18:50:15 pm от tezi »
*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #13 -: Декември 11, 2007, 11:39:45 am »
Стискам палци всичко с твоето детенце да се оправи след операциите.
За това какво си щяла да направиш ако си знаела по-рано, дори и ти не би могла да кажеш.
И аз се моля малкото човече да се справи с всички изпитания и да расте живо и здраво за мама и тати!!!
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #14 -: Декември 11, 2007, 14:20:30 pm »
Елида, изтръпнах, докато те четях... Дано малката душичка се оправи!!!
Аз също ходех при Тодоров по здравна каса, но буквално за да ми води картона и да си виждам мишлето на видеозона. Иначе пътувах всеки месец до Варна и накрая там родих - при моя доктор! Не мога да им вярвам за нищо! Сега като се разболее малката изтръпвам, защото положението с педиатрите не е по-розово!
Целувки и кураж!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #15 -: Декември 14, 2007, 22:19:36 pm »
Елида,
 И много се дразня, когато някой, който си няма понятие от моите проблеми вземе да ми заобяснява как не трябвало да пътувам и да съм родила тук в Русе.

След ин витрото точно тази Христова се опита да се направи на много компетентна и взе да ми обяснява как бременните не ги болят яйчниците.Толкова е невежа горката,че май не беше чувала за овариална хиперстимулация.Как да очакваш от такива хора коректно отношение и лечение.
А по отношение на темата мисля,че обратния вариант по не би ме затруднил. 
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Re: Най-недобър гинеколог в....Русе
« Отговор #16 -: Декември 15, 2007, 21:14:40 pm »
Направо е страшно да четеш подобни истории.
Елида: всички стискаме палци мъничката да се оправи, но на теб специално ти пожелеавам много сили и вяра, че всичко ще бъде ОК и да имате прекрасни мигове заедно. Всички много те подкрепяме и вярваме, че все пак не всички лекари са еднакви (поне не в Русе)!