0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Many

въпрос - лапаро, ендометриоза, а след това?
« -: Септември 19, 2005, 15:11:04 pm »
Здравейте,
Аз въпреки че не пиша често искамда кажа , че редовно ви чета и искрено се надявам да не се срещаме по тези тематични форуми.
Искам ви задам въпрос, тъй като моя доктор нищо не ми препоръча, засега..
През м.Август ми биха последната инжекция  от лечението със Золадекс, след като ми беше предписано след лапароскопия и открита ендометриоза. Преди това имаме 2 години ходене по лекари, заради незабременяване ...
Фъпроса ми е: какво да предприема след като свърших с лечението? има ли някакви контроли при лекар икак да се наблюдавам?
« Отговор #1 -: Септември 19, 2005, 18:10:44 pm »
Здравей,

препоръчвам ти консултация с лекар, следете овулацията, и почвайте опити за бебе, инсеминация или инвитро, според това, какво е състоянието ти.

Успех, но се консултирай с подходящ лекар - Стаменов или Владимиров, от това, което знам и съм чувала за тях двамата.
« Отговор #2 -: Септември 20, 2005, 08:55:49 am »
Здравей, мило момиче!
Общо взето при нас нещата абсолютно съвпадат - две години безсмислено ходене по лекари, лапароскопия, ендометриоза, Золадекс - 6 месеца... Но ти водиш с един месец :) - мойта последна инжекция е през септември!
И така... Последната ти инжекция Золадекс ще действа около месец, след което съществуват реални шансове за възстановяване на яйчниковата дейност, при различните жени това става по различно време, но през този период /от спиране на действието на последната инжекция до възстановяването на цикъла/ имаш реални шансове за настъпване на бременност, така че - действайте! Ако все пак не си от късметлийките, които успяват да забременеят през този период, след около два месеца от датата на поставяне на последната инжекция би трябвало да се възстанови цикъла. На 10-12 ден от цикъла - на фуликулометрия, за да се прецени състоянието ти, при липса на фуликул е препоръчително изследване на хормоните и съответното въздействие при необходимост. Едновременно с това трябва да се следи състоянието на съпруга - спермограма - и ако има проблеми при него да се планува инсеминация в някои от следващите цикъли. Имай предвид, че болестта е доста коварничка и само една бързо настъпила бременност ще е перфектното решение на проблема ни. Късмет, мила! Стискам ти палци и ти желая успех с цялото си сърце!
Ако имаш възможност и искаш да си поговорим - заповядай в стаята за разговори, там влизам със същия ник, само че на кирилица.
*

Many

blagodarja
« Отговор #3 -: Септември 20, 2005, 15:09:36 pm »
Благодаря за подкрепата и информацията !
Желая успех и при вас в най скоро време!
да действаме ... :wink:
« Отговор #4 -: Септември 20, 2005, 15:50:47 pm »
Мани, съжалявам, че се разминахме в чата... На работа съм и не винаги мога да следя какво става... Извинявай! Моля те, влез отново когато можеш!