0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ivy

• *
  • 17
  • If you can't see the stars twinkle in the night sk
Здравейте момичета,

Прекарвам доста време с вас тук, но не пища. Моля ви за съвет. Историята ми накратко е следната. Преди половин година ме оперираха и премахнаха киста, миома (на задната стена)и левия яйчник и тръба. Нямах търпение да се възстановя и да започнем опитите за бебе (на 31 съм и за съжаление досега не сме опитвали). Когато това стана, вече имам нова диагноза- съмнение за миома, този пут в кухината на матката или полип. Или двете- така и не се разбра и лекарят ми ме насочи към хистероскопия. Тои ми каза, че мога да правя колкото си искам опити за бебе, но шанса е нищожен. Аз ще се подложа на хистероскопия и ме интересува махането на миомата в кухината рутинна протседура ли е (страхувам се от перфорация на матката и други усложнения- имам и само един яйчник все пак). За полипите четох,4е не са страшни :)

Извинявам се, че стана дълго, но ви моля за съвети, мнения и споделени преживявания.
If you can't see the stars twinkle in the night sky, it doesn't mean that they've disappeared. They are just behind a blanket of clouds and you will see them shine again.
*
Здравей,Ivy!
Мен също ме оперираха от миома и ендометриозна киста на яйчника през юни тази година.Започнах лечение с диферелин, но нещо засега не ми действа,М. още не може да ми спре.Бях на преглед и в кухината на матката се видя нещо.Не става ясно дали е полип,миома или останал съсирек от опрерацията.
Така че и на мен ми предстои хистероскопия през септември.Процедурата не е страшна/вече съм я минавала веднъж/.Не се притеснявай, всичко ще е ок.
Пиши от кой град си и при кой доктор ходиш.Така ще се включат повече момичета със съвети.
  :bighug:

*

Ivy

• *
  • 17
Благодаря, Amina! Много си мила. Защо чак септември? Ще те наблюдават през това време ли? Колко време ви казаха да се пазите след първата хистероскопия (диагностична ли беше или полип, миома)? Бързо възстановяване и успех ти желая.

И да забравяме за тези гадни миоми вече. Аз съм от Пловдив и д-р Минев ме насочи към д-р Ямаков. Странно е, че въобще не е спрягано име, но разбрах, че бил най- добрия хистероскопист заедно с Крумов във ВМИ.
If you can't see the stars twinkle in the night sky, it doesn't mean that they've disappeared. They are just behind a blanket of clouds and you will see them shine again.
*
Моят доктор е Крумов.Препоръчвам ти го горещо, той е най-добрият!
Първата ми хистероскопия беше за отстраняване на полип/ бях при Ямаков/.Трябваше да мине един цикъл и после можехме да бебеправим.
Ами септември, защото не е спешно и плюс това Крумов излиза в отпуск.
Ако те интересува още нещо, пиши. :D

*

Ivy

• *
  • 17
Значи и ти си от Пловдив.  :bighug: Много въпроси имам... Малко съм разколебана. Мисля да направим няколко опита въпреки съмненията за миома или полип. Д-р Минев ми каза, че при бременност не биха пречели, но шанса за забременяване е нищожен. Трябва ми инфо дали има риск за плода (знам, че зависи, но той май каза, че няма риск) или да тичам веднага за хистероскопия. Доволна ли си от Ямаков? Четох някъде, че хистер. минава по здравната каса и се доплащат 120 лв. Така ли е? Уморена съм да сменям лекари вече.. Виждала съм д-р Крумов ( когато ми правиха коремната операция) и наистина е много внимателен и обяснява всичко. Рядкост е за лекарите да обръщат внимание на словото като филолозите например.
*
Нищо не ти пречи да пробвате за бебе.Но моят съвет е да направиш хистерото, така най-добре се оглежда матката.Ако искаш изчакай до 15.09. и ще ти дам координати на Крумов.
Правила си хормонални изследвания?Имаш ли извънменструални кръвотечения?Защото аз имах и с полипа, и с миомата.
За хистерото не платих нищо, само 3.60 лв. за леглото.Но все пак това беше преди година и половина.Все пак с оглед на това, че не платих и за коремната операция си мисля, че си минава по здравната каса.
Аз също се уморих от лекари и болници.Крумов ми е петият доктор, но наистина съм страшно доволна от него.Обяснява ми всичко подробно и страшно ме успокоява.
Ще ти помогна с каквото мога  :balk_64:

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
В случая и аз съм "За" Крумов.
Цитат
Мисля да направим няколко опита въпреки съмненията за миома или полип. Д-р Минев ми каза, че при бременност не биха пречели, но шанса за забременяване е нищожен.
Д-р Минев е прав.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
И аз съм оперирана преди 1г. и 3 месеца от миома
Сега пак имам възел-2,4см
Не съм много запозната с този проблем,но ще ти кажа,че аз забременях с наличието на киста,която беше около 3см.,сега по време на бременността доста е пораснала,но не ми пречи.Наличието и не ми попречи да забременея,така че Вие си правете опити,докато отидете на лекар.
*

Ivy

• *
  • 17
Вънах се! Благодаря на всички за помоща, менията и съветите.
Amina: Надявам се всичко при теб да е наред и отдавна да си забравила за хистероскопията. Да, моля те дай ми номера на д-р Крумов, защото реших да отида при него.
Evro: Da, д-р Минев е прав за това. Но за други толкова важни неща не е: назначи ми хистероскопия и директно го попитах трябва ли да си направя изследвания за хламидия. Той ми отвърна “не” и подигравателно добави, че ако съм имала дори и лекаря, които ме е оперирал е щял да ми каже. Тази некомпетентност ме забави с 3 месеца.
Mpia: Успех. Ще се оперираш ли? Мен отказават да ме лекуват
Baksisa: Лека бременност и щастливо очакване на съкровишщето
*
Към края на месеца ще правя лапароскопия- и тогава ще го махнем.
*
Ivy здравей,
аз също съм от Пловдив, познавам д-р Ямаков и имам мн.добро мнение за него. И аз като теб имам миома, но тя се намира в самата задна стена - в този случай може да не попречи за забременяване и не е необходимо да се махне, освен ако е с големи размери. При теб обаче, няма избор - тя е в кухината и няма да ти позволи да забременееш, самото разположение налага махането й.
Аз също съм с един яйчник и една тръба вследствие на тежка операция. Сега пак съм за операция, защото имам някаква голяма формация на яйчника. За момента се опитваме да избегнем операцията, тъй като не знаем от какво се е образувало това нещо. Може да е абсцес, а може да е голяма киста, образувана от хормонален дисбаланс. Доскоро лежах в болница и ме лекуваха с антибиотици заради аднексит. Това нещо израсна по време на лечението, в болницата. Сега изчакваме да видим как ще се повлияе като ми мине мензиса. Не знам ти как си с хормоните, но аз имам проблеми точно, защото съм с един яйчник, който не работи както трябва - всеки месец задържам фоликул. Попитах моя лекар дали може да махне и миомата, ако се стигне до операция, отговори ми "зависи може да не е желателно, ще преценя като те отворя" Ако при теб е категорично, че миомата е в кухината на матката махни я, тя само ти пречи в случая!
*
И още нещо, д-р Ямаков е известен лекар! Аз го знаех само като име, сега го познавам като лекар.
zdraveite momi4eta,
problema mi e ob6 s va6ia-mioma ,operacia,i sega pak malka miomi4ka.Operaciata mi e napravena predi 3 godini i rezultat niakakv,sega skoro preminah i prez parvi opit invitro,no prodaljavame s nadejdite.Na men sa6o mi predstoi histeroskopia ,
za da se vidi sastoianieto na matkata sled operaciata.Sled podobni operacii ima opasnost ot niakakvi srastvania i e vajno pri in vitro procedurata.
Otnosno histeroskopiata tezi doktori kolko vreme predvaritelno zapisvat i moje li da mi dadete niakavi koordinati ili ime na klinika!blagodaria vi predvaritelno :?