Ivy здравей,
аз също съм от Пловдив, познавам д-р Ямаков и имам мн.добро мнение за него. И аз като теб имам миома, но тя се намира в самата задна стена - в този случай може да не попречи за забременяване и не е необходимо да се махне, освен ако е с големи размери. При теб обаче, няма избор - тя е в кухината и няма да ти позволи да забременееш, самото разположение налага махането й.
Аз също съм с един яйчник и една тръба вследствие на тежка операция. Сега пак съм за операция, защото имам някаква голяма формация на яйчника. За момента се опитваме да избегнем операцията, тъй като не знаем от какво се е образувало това нещо. Може да е абсцес, а може да е голяма киста, образувана от хормонален дисбаланс. Доскоро лежах в болница и ме лекуваха с антибиотици заради аднексит. Това нещо израсна по време на лечението, в болницата. Сега изчакваме да видим как ще се повлияе като ми мине мензиса. Не знам ти как си с хормоните, но аз имам проблеми точно, защото съм с един яйчник, който не работи както трябва - всеки месец задържам фоликул. Попитах моя лекар дали може да махне и миомата, ако се стигне до операция, отговори ми "зависи може да не е желателно, ще преценя като те отворя" Ако при теб е категорично, че миомата е в кухината на матката махни я, тя само ти пречи в случая!