0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инсе или инвитро
« -: Декември 04, 2007, 10:31:09 am »
Историята ми накратко:Заедно от 1994г.,опити от 2002г.,2003г.-извънматочна(отстраняване на едната тръба),2006г.-лапароскопия(с другата тръба всичко е наред),спермограма-добра,хормони-в норма.Да ама нищо не става!Вчера-цветна снимка и УЖАС:спермограмата-олигоастенозооспермия(лека степен),а тръбата ми пропуснала съвсем малко,но много нагъната и със сраствания(много вероятно ако стане чудо да се получи пак извънматочна бременност).Та въпросът ми е има ли смисъл да пробваме с инсеминация или направо да пристъпваме към инвитро?Лекарят ми ме съветва направо към инвитро,защото при инсе пак може да стане извънматочна.Толкова съм объркана,че незная от къде да я подхванем.Все имах някаква надежда всичко да стане по нормален начин,но вчера направо се отчаях. :(
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Инсе или инвитро
« Отговор #1 -: Декември 04, 2007, 12:06:21 pm »
Здравей, Съни! Наистина от прочетеното разбирам, че има проблем и е нормално да се тревожиш. Най-добре е да се довериш на лекаря си, той най-добре знае вашия случай и ще намери вярното решение на проблема. Според мен, докторът ти е прав, като посочва инвитрото като вариант. И на мен ИКСИ-то ми звучеше страшно и някакси обидно, но се съгласих веднага щом това ме посъветва д-р Стаменов. И сега имам моите близнаци. Каквото и да решиш, желая ти успех и скорошно забременяване.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!