0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Покупка на спалня с повдигащ механизъм
« -: Септември 25, 2008, 12:04:40 pm »
Моля да споделите и дадете отзиви "ЗА" или "Против" такъв тип легло и евентуално производител. Малък ни е апартамента и такова легло ще ни е от голяма полза.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Покупка на спалня с повдигащ механизъм
« Отговор #1 -: Септември 25, 2008, 12:15:36 pm »
Аз бях пред подобна дилема с повдигащ механизъм или големи чекмеджета . Избрах вторият вариянт , защото повдигането всеки път е неудобство . Въпросът е дали имаш място за отварянето им , колко често ще ти се налага да отваряш и какъв обем багаж предвиждаш.
нещо такова е нашата спалня:

тук можеш да добиеш представа колко са големи , но събират доста неща , вкл. и завивки. :D

на сайта на "Тед" има цени , с и без табла , матрак , подматрачни системи.
« Последна редакция: Септември 25, 2008, 12:37:45 pm от Eфирче »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Септември 25, 2008, 12:23:10 pm »
Ние сме с такава от 5 години и сме много доволни. Събира много багаж и не се налага да бърша под спалнята всяка седмица (като предишната). Матраците са ТЕД, купуват се отделно, механизмите до сега не са дали дефект и цената и беше поносима по онова време.
http://www.mebeliaron.com/ - модела е: UFC - NEL (на 3 стр.)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #3 -: Септември 25, 2008, 12:28:17 pm »
Благодаря ви момичета  :balk_21:
Мисля спалня с ракла повечко багаж може се събра, пък чак толкова често няма да бъде повдигана, но ми се ще все пак да избера покупка на приемлива цена с качество.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #4 -: Септември 25, 2008, 12:29:24 pm »
Миналата година ние си купихме спалня и срещу 60 лв ни дадоха повдигащия механизъм.Той представлява две амортисьорчета,които трябва да се закрепят в единия си край за основата на спалнята,а в другия за матрака.Бях изключително въудошевена от тази придобивка.Но тъй като спялнята я купихме насипно,тоест на части,мъж ми трябваше да я сглоби.Една година и няколко месеца по-късно-сега,механизма още не е сложен!!!Аргументите на силната ми пноловинка са,че първо трябват специални големи болтове за монтажа,и второ-като я направел,съм щяла постоянно да я отварям и така да разбия и амортисьорите и матрака,за който са захванати.
И аз просто него го ползвам за повдигащ механизъм.От долу си държа неща ,които много рядко ползвам.Лятото там стоят одеялата,зимата-летните дрехи и така.Той ми повдига матрака,когато искам да извадя нещо.
Каквото и да решеш важното е да ти харесва спалнята.Успех.
п.п.Това беше историята на една спалня с повдигащ механизъм,която може би завинаги ще си остане без него:)
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #5 -: Септември 25, 2008, 13:38:45 pm »
Ние също имахме голямо чудене по тоя въпрос, когато трябваше да избираме спалня. Определено механизма е предимство за малки стаи, в които няма място за голям и удобен гардероб, каквато не е нашата спалня. Затова и се отказахме, много рядко ни се налга за сега да вдигаме матрака, а когато това се случи не е такъв голям проблем. На кумата ми обаче и е от голяма полза, та ми каза наскоро, че е много удобно и е много доволна, там се събира много багаж, и тя всеки ден я вдига, а механизма, ако е качествен би трябвало да изкара доста дълго време. Моя съвет е да потърсиш максимално качествен механизъм било то и на малко по-висока цена. Обикновено леглото с механизъм е с окло 200лв. по-скъпо от такова без, най-вече заради рамката и амортисьорите, като рамката така или иначе ще трябва да вземеш, ако си купиш двулицев матрак.
Варианта с шкафчета също не е лош, но все пак те събират като количество доста по-малко багаж, заради разни конструктивни детайли, които няма как да се избегнат.
Успех при избора!