0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Неспукани фоликули
« -: Август 12, 2005, 13:19:31 pm »
Момичета, днес /7 ден от цикъла/ лекарката видя на узи два фоликула от ляво и два от дясно, като каза, че за инсеминацията ще ползва евентуално тези от ляво /били по-големи, особено единия/. Малко ми се видя поразтревожена обаче от наличието на повече фоликули. Какво ще стане с тях ако не се пукнат до края на цикъла?
Някой правил ли е инсеминация при наличие на повече фоликули? Нещо си го сложих на сърцето и се притесних да не се сдобия с киста вместо с бебе... :(
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Неспукани фоликули
« Отговор #1 -: Август 12, 2005, 16:03:36 pm »
Ми то има прегнил за тази работа, спокойно.
А с какво те стимулира. Интерсно ми е също как избира кои фоликули да позва при инцеминация.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Неспукани фоликули
« Отговор #2 -: Август 12, 2005, 16:32:07 pm »
Споко, бе, най-много да се уредите с близнаци :wink:  :wink:
*
Неспукани фоликули
« Отговор #3 -: Август 12, 2005, 16:40:39 pm »
Луничке, слагат ми прегнил, обаче предния път бях образувала два фоликула и единия не се спука от инжекцията, та после му брах страх и правих коремни преси да го тормозя да се спука.
А за инсеминацията - лекарката за сега само си мисли за тези от ляво, но в понеделник пак ще ме гледа и тогава вече ще е по-ясно положението.
Стимулацията сега за първи път я правих със Серпафар и май ми е силничко това лекарство. Преди съм я правила със серофен /същата дозировка/ и правех най-много два фоликула.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Неспукани фоликули
« Отговор #4 -: Август 12, 2005, 16:43:09 pm »
Лали, слънце, ами и лекарката нещо каза за многоплодна бременност, ама в смисъл че не било много хубаво. И аз като изчетох в сайта какви рискове има и каквато съм бъзлива направо място не мога да си намеря. Та затова реших да питам, за мое успокоение.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Неспукани фоликули
« Отговор #5 -: Август 12, 2005, 16:52:00 pm »
Споко, ти понеже имаш проблем със забременяването, тъкмо наведнъж момче и момиче, да не се мъчиш втори път :wink:
Мисли позитивно! Обикновено, който има проблем със забременяването, няма проблеми при износването.
*
Re: Неспукани фоликули
« Отговор #6 -: Август 12, 2005, 17:39:49 pm »
Все още е рано да се каже колко фоликула ще се развият. А това че лекарката е казала че ще ползва този от ляво, по-скоро е искала да каже, че на него ще разчита.
При стимулация аз също правя няколко фоликула първите дни, но обикновенно един става доминантен. Веднъж ми се е случвало и два да станат доминантни, но това не трябва да те притеснява. Не е задължително да станат киста, ако не се спукат, рано е да се притесняващ, а нали затова е прегнила.
В много случаи при стимулация всичко е наред и пак не се получава оплождане, а ако имаш два фоликула шанса ще е по-висок.  :D
*

Наталия

Неспукани фоликули
« Отговор #7 -: Август 13, 2005, 20:52:17 pm »
Да питам с какви дози правите по няколко фоликула ?
При редкия случай и двата да се спукат след прегнил, какви са им размерите ? Изследвате ли хорм.нива ?
Неспукани фоликули
« Отговор #8 -: Август 14, 2005, 12:38:29 pm »
Последния път когато ме стимулираха беше 2х1 Клостилбегит. Направих по 3 фоликула във всеки яйчник. Всичките се спукаха(естествено след 10000 единици Прегнил). Е за съжаление резултат нямаше.
*
Неспукани фоликули
« Отговор #9 -: Август 15, 2005, 13:33:40 pm »
В случая когато имах два доминантни фоликула бях приемала клостилбегит 2x1, но това за всеки е индивидуално. Пригнил ми сложиха 10000ед., а размерите на фоликулите доколкото си спомням бяха около 19мм-22мм преди прегнила. Тогава не бях изследвала хормони, но при следващите стимулации следяхме нивото на естрадиола.
Неспукани фоликули
« Отговор #10 -: Август 15, 2005, 13:34:26 pm »
с 1 талб. на ден клостил правя 3 фоликула.
*
Неспукани фоликули
« Отговор #11 -: Август 15, 2005, 13:55:52 pm »
Луна, за три доминантни ли става въпрос?
Щото и аз с една табл. правя по няколко, но тези малките които после спират да растат не ги броя.
*
Неспукани фоликули
« Отговор #12 -: Август 15, 2005, 15:20:04 pm »
Моята схема беше 1/2 таблетка серпафар на ден /от 3 до 7 ден/. Днес лекарката продължава да вижда два фоликула от ляво и вече един от дясно. Най-големият от ляво днес беше 17 мм /има още да расте/. Другите са малко по-малки. Утре ми предстои изследване на хормони /LH, Естрадиол/ и СУЕ. Ако всичко е наред живот и здраве в четвъртък ще правим инсеминацията. Стискайте палци милички да му се види края най-сетне!

Неспукани фоликули
« Отговор #13 -: Август 15, 2005, 16:04:21 pm »
Фауна първият път бяха само три и трите достатъчно големи за доминантни.
Вторият път бяха 2 пак еднакво големи.

Грейс Значи в крайна сметка ще се надявате на големия. Стискам палци свичко да мине добре и да е с успешен резултат.
Неспукани фоликули
« Отговор #14 -: Септември 13, 2005, 15:57:00 pm »
Здравейте момичета, и аз имам проблеми с фоликулите - не искат да се пукат, а стават кисти.
Подтискаха ми кистата с примолут нор август / около месец го пих /, и сега след цикъла ще се гледаме почти всеки ден, ще слагаме прегнил.

Има ли някой от вас някакъв опит с прегнила - май до пукане на фоликули се стига в малък % от случаите.
Задължителна ли е стимулацията преди прегнила - мисля, че мен не ме стимулират още заради ендометриозата, с един яйчник съм и развивам синдром - образувам кисти фоликулярни на другия яйчник.

Мислите ли, че от прегнила може пак да ми се образува киста - той не подтиска, а само пука фоликулите?

Ако имате повече опит, ми пишете, моля ви,
ще се радвам да получа повече информация.
Благодаря ви момичета
*

ina3

do Vanina_sss
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2005, 13:38:45 pm »
Мила Ванина, аз имам същия проблем като твоя. След Золадекса  образувах фоликул, биха ми прегнил 10 000 ед, но не се спука. Сега чакам да ми дойде цикъла и пак при доктора. Много бих искала да ми дадеш имейл на който да можем да си говорим или пък icq номер.