0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем с PVC дограма
« -: Октомври 21, 2007, 12:05:36 pm »
Искам да ви попитам дали имате проблеми с изпотяването на стъклата на PVC дограма? Нашата е Тисен и Шуко с обикновен 24-милиметов стъклопакет. Когато дойде есенно-зимния период се появява много често изпотяване на стъклата. Даже в спалнята понякога, когато се събудим сутрин са толкова изпотени, че тече и по стената. Когато съм говорила с фирмите, които ни поставиха дограмата, ни казват да се проветрява по-често. Но човек не може да спи на отворен прозорец зимата. А дограмата е сравнително нова - едната е поставена преди 3 години, а другата тази година. Ако някой има такъв проблем, нека сподели опит за отстраняването или намаляването му.
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Проблем с PVC дограма
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2007, 12:14:54 pm »
Според мен има теч някъде, по стени, тавани или ако сте на последен етаж. Нашите също се изпотяват малко, но в много студените нощи, а климатика вътре бичи на 30*

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2007, 12:27:17 pm »
И ние го имаме този проблем ,но мисля че спасение няма ,получава се конденз.
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2007, 13:00:36 pm »
И при нас се получаваше конденз, когато навън температурата е много ниска. Решихме проблема като вечер преди да си легнем пуснем климатика на изсушаване на въздуха :wink:. Ако в стаята нямате климатик, може да си купите машинка за изсушаване на въздуха. Живеем в Бургас и тук въздуха е по-влажен. Ако имаш много цветя в стаята, те също овлажняват въздуха и вечер, когато навън Т стане много ниска парите се охлаждат на студените стъкла и така се получава конденза и течовете след това.

*
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2007, 16:12:24 pm »
И при мен го имаше тоя проблем с конденза в стаите без климтик - спалните :( Решихме проблема с влагоуловител.Сутрин като станем включвам уреда и той изсмуква влагата.Така се спасихме от появата на мухъл.

*
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2007, 17:59:49 pm »
Ние сме с алуминиева, не знам дали има значение, но никога до сега не сме получавали конденз. В къща сме и имаме вътрешна изолация, може и това да оказва влияние.
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2007, 16:17:28 pm »
Нямаме течове и не сме на последен етаж и сме на парно. Може би трябва да си вземем климатик.
пее ни без думи
                     Емили Диксън
*
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2007, 16:53:46 pm »
Аз имам същия проблем в едната спалня - тя е с 2 външни стени /с външна изолация/ и PVC дограма. При мен освен, че появяват мокри петна по стените, зимата в ъглите на тавана и мухал. Бях решила да си купя такъв уред за изсмуквана на влагата /видях, че се продава в Бриколаж, но ми се стори скъп/. Вчера бях на Стройкото и там продаваха едни джаджи, които се закрепват на прозорците /малко над щорите, ако има такива/ и те регулират притока на въздух в стаята. Имат сензори, които отчитат нивото на влажност и две клапи, които подават свеж въздух от вън при наличие на влажност около 40 % или нещо такова беше. Ако проявиш интерес утре ще взема брошурката да кажа с точност или ще я сканирам.
/>
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2007, 21:24:25 pm »
Верка ,дай инфо за тези джаджи.Колко струват,снимки ако е възможно.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2007, 08:09:41 am »
Сега вървят реклами на влагоуловители на Церезид. Изглеждат като освежител за въздух. Ефективни са и са по-евтин вариант.
Мога, стига да искам.
« Отговор #10 -: Октомври 23, 2007, 08:24:32 am »
Да се позапотяват стъклата е нормално, но чак да тече по стената и да прави мухъл, не е добре... значи майстора не си е свършил работата като хората... ако има стеродур + гипсова замазка  - това е причината- стените нямат възможност да дишат... знам, че в стените се слагаха едни малки кръглички, като решетка на вентилатор заради конденза - не помня обаче къде се скагаха - под стеродура или нв него...или пък стените да се мажат с хигроскопичен грунд.
*
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2007, 09:19:42 am »
ако има стеродур + гипсова замазка  - това е причината- стените нямат възможност да дишат...
Това е при нас. Бяхме говорили с майсторите за друг вид изолация, но я видях след като я бяха купили. Относно дограмата, уж добре я сложиха в другите стаи. Проблем има само в едната спалня, която е с 2 външни стени.
От брошурката на онази джаджа нищо не се разбира. Прилича на двулентова хоризонтална щора с размер 40 см. Щях да сканирам това което взех от фирмата, но може би ще се изтълкува като реклама, а не рекламирам нещо което не съм изпробвала :wink: Все пак ако имаш време иди на Стройкото на 5-и етаж до ескалаторите.
/>
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2007, 22:05:50 pm »
Благодаря ви за отговорите!  :D На едната стая отвън имаме изолация със стеропор, а на другата нямаме външна изолация, а само гипсокартон. Но проблема е и при двете стаи. За съжаление нямах време да отида на Стройкото.
пее ни без думи
                     Емили Диксън
*
« Отговор #13 -: Октомври 30, 2007, 08:35:23 am »
Проблема идва от това, че след изолация и смяна на дограма стените не "дишат", особено ако изложенията на домовете ви са северни или североизточни или северозападни. На родителите ми апартамента има 1 стая южна и 2 северни, в северните има същия проблем в сезоните есен, пролет, защото зимата палят печка чудо и проблема се решава, когато печката гори. На зълва ми апартамента е с източно и западно изложение и те направиха подмяна на дограма и миналия ден се оплака че чувства влага. Ние сме изцяло южен апартамент и засега нямаме проблем, дори и преди да сменим дограмата и да сложим изолация. Явно трябва да се купуват такива влагоуловители за да не се съсипват стаите след ремонт или по време на ремонт да се ползват скъпи и ефективни продукти.
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #14 -: Ноември 06, 2007, 10:36:11 am »
На нашият етаж всички си сложиха от една и съща фирма PVC дограми с КА стъкла и досега никой не се е оплакал, че има проблем в нито едно от помещенията, независимо с какво изложение са. Изолация блока няма ЕПК е.
Мисля, че проблема с конденза е и заради стъклата, не толкова заради влагата. Ако са силно топлопроводими е нормално да прави конденз.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #15 -: Януари 04, 2008, 17:01:26 pm »
И ние сме с PVC дограма - преди две години я сложихме и нямаме такива проблеми, може би защото се отопляваме с климатик, живеем в къща и имаме вътрешна изолация. Незнам, може би има значение и дограмата каква е.