Ами започнах да се притеснявам защото съм на 28год.
След изследванията преди и след операцията ми казаха, че не са ПКЯ(това ще рече поликистозни яйчници,нали?)Тогава даже ми пращаха на ендокринолог за изследване на хормоните и всичко казаха,че е ок.
Не, преди операцията не пробвахме да ги махнем с лекарства. Стори ми се странно, че при мен те се развиха до такива размери за много кратко време. И всъщност ме приеха в болница по спешност в петък и в събота ми беше операцията (след хиляди изследвания цял след обяд и цяла вечер)
Всъщност се наложи да отида на преглед защото от седмица имах болки и ден преди прегледа болките станаха много силни и придружени с подуване.Нито можех да седя, нито можех да закопчая панталон,който по принцип ми става.
А ти си вторият човек, който ми казва или намеква, че трябва да потърся и второ мнение, но хич не ми се иска да пренебрегвам моят лекар. Първо ходя при него вече 3 година и второ една от акушерките в неговия екип ми е много добра приятелка и е съпруга на първи братовчед на моят мъж (в последната година даже ме придружава на прегледите)
След операцията и преди нея никога не съм имала гинекологични проблеми, единственото-преди месец бях в болница(с бъбречна криза) на антибиотици и след това получих бяло течение и ходих на преглед и той ми изписа Kandizol 150mg и Zalain ovulo по едно и след седем дни се повтаря.
А относно Дуфастона той ми каза да го пия по схемата от 14 до 25 ден след цикъла 2х2 и в това време да правя и тестовете за ову и така 6 мес.
radosttinka какво имаш в предвид, че се е изразил неясно, относно фоликулите? Ти как го разбираш?
Надявам се този път да съм била изчерпателна и много благодаря за отговорите.