Здравей,
аз също бих желала да ти помогна да вземеш по-лесно решение.
Първо възрастта ти не е чак толкова голяма - аз съм на 33... В много статии можеш да прочетеш, че още с раждането си жените вече имаме определено количество запас яйцеклетки (огромно, но с всеки месец намаляват) и колкото и "правилно" да живеем (здравословно хранене и спортуване, никакви цигари и алкохол...), можем да изглеждаме млади, но тялото ни остарява и един ден запаса ни свършва... Известните, дето раждат на по 40 години не споменават, че прибягват до донори на яйцеклетки или по колко курса инвитро трябва да направят за така мечтаните 2 чертички.
В такъв случай би трябвало да побързаш, но има нещо много по-важно от това. Ти самата искаш ли сега да станеш майка? Детето е голяма отговорност! Освен това бременността носи още по-голяма радост когато е желана и от двамата партньори (не е задължително да са семейство)!
Самотните майки обикновено са изоставени от мъжете жени, които някога са обичали и най-малкото детето е от обичан (дори и в миналото) мъж.
Така, че не прибързвай, детето не е самоцел!
И най-напоследно място идва и въпроса за подкрепата на семесиството и финансовата част на самотната майка. Дори семейства с 2-ма родители имат финансови затруднения, а какво да кажем за самотните майки (смешно ниски издръжки, никаква помощ от държавата...).
Премисли всичко добре, но не избързвай - лекарите не са категорични, че ще имаш проблеми после. А и те са хора, всички грешим понякога!
Надежда винаги има!