Мисля, че при цена на процедура средно 2000 лв + лекарства поне за 1500 лв в общия случай(или 2000 лв) се получава една сума от 3500 - 4000 лв. По-важното, обаче е да се финансират поне 3 ин витро опита, както и 6 инсеменации. Много семейства ще се възползват от инсеменациите и няма да стигнат до ин витро. Да няма възрастови ограничения. И разбира се, по-бърз отговор от ЗК. Аз съм пресен пример - когато подадох документи, ако се изключи факта, че съм с една тръба, бяхме с мъжки фактор. Отговор получих чак след 7 месеца, но тогава вече бяхме и с мъжки, и с женски фактор за жалост. Мисля, че самото подаване на документи и чакане на отговор от ЗК е погрешна процедура. Ще ми се да се помисли за някакъв друг начин, н-р още в клиниката след първичен преглед, да се направят нужните изследвания и от там да се даде ход веднага за безплатни 6 инсета като начало и 3 опита ин витро...ех, мечти..., но така поне много семейства няма да изгубят ценно време, както се случи с нас. Да почерпят от опита на много други държави, дори съседни.