0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
имам висок пролактин
« -: Октомври 13, 2007, 23:08:05 pm »
от почти две години пролактина ми е много висок ,има ли някой с моя проблем да го обсъдим,установиха го преди втория опит ин витро ,който беше неуспешен, през целия този    период пия Парлодел и пак не го свалям
Re: имам висок пролактин
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2007, 23:12:35 pm »
А докторът ти не ти ли препоръча Достинекс, щом не ти помага Парлодела? Попитай го!
*
« Отговор #2 -: Октомври 14, 2007, 16:25:45 pm »
Намери си добър ендокринолог, който да те прави на ядрено магнитен реzонс, zа да се установи дали имаШ аденом на хипофиzата. АЗ имам тоzи проблем, ако имаШ въпроси, питай.
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2007, 17:29:19 pm »
Аз също съм с много висок пролактин(12 пъти, представяте ли си и пия бромокриптин. Ама ходя през 2-3 месеца на изследвания.
Вие бързо ли си свалихте пролактина?

*
« Отговор #4 -: Октомври 14, 2007, 19:15:35 pm »
desislava_chakarov, правила ли си ЯМР? При такива стойности на пролактина е zадължително да се направи. Аz пия достинекс. Каzват, че бил най добрият вариант. Ама да видим, сле половин година съм на контролен ЯМР. 
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2007, 20:50:30 pm »
Ходих на ЯМР и ми откриха аденом 5 мм. Отначало го приех все едно, че ще умирам, но сега го давам по-спокойно. Не знам дали ще се оправя скоро. Пия Бромокриптин. Не знам колко време ще го пия.

*
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2007, 22:04:00 pm »
Моят е 3 мм, ама преди 10 години беШе 7мм. Поне така пиШе в картона ми.  :D
Ама вzемам високи доzи достинекс. И при теб Ще спадне, Ще видиШ. Не е болка zа умиране. АЗ бях на 16 като го откриха и като че ли на майтап го вzех. Имах неЩо, което никой няма. Абе детски акъл.  :D
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2007, 19:49:40 pm »
Здравей, аз пия Бромокриптин. Но не мога да си обесня следното: Бромокриптина лекува аденома или само сваля пролактина?

*
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2007, 21:47:19 pm »
И двете. Понижава пролактина. Свива пролактинома и с продължително адекватно лечение, той може да изчезне.
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2007, 20:47:31 pm »
момичета, и аз пия достинекс от 1 година, дали аденомът ми ще започне да намалява, много се притеснявам
А отделно си пиивам често алкохол и не знам дали той няма някакво противодействие върху лекарствата (пия и л тироксин)
лекарят ми каза да не близвам алкохол, но той ми помага да приемам нещата и света около мен с по светъл поглед, не знам...
ако някой може да ми помогне с съвет за алкохола и лекарствата, ще бъда благодарна
« Отговор #10 -: Ноември 06, 2007, 19:37:30 pm »
естно да ти кажа, аз също си пийвам алкохол. Е, не се напивам. Просто си пияйвам по около 100 грама за отпускане. Иначе и аз не мога да се справя с проблемите.