0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eliana444

• *
  • 7
  • Мисли само позитивно!
Кажете, моля- нова печка
« -: Декември 11, 2007, 11:33:35 am »
 :oops: Имам нова готварска печка,но я взех вез упьтване на бьлгарски
 Бихте ли ми казали кога се използува вентилатор  :oops:
Re: Кажете, моля- нова печка
« Отговор #1 -: Декември 11, 2007, 12:48:37 pm »
Вентилаторът осигурява постоянно движение на топлия въздух във фурната. Топлината попада върху готвеното ястие от всички страни. Подходяща опция е за едновременно печене на две нива. Добре е да се настрои с 20-40 градуса по-ниско в сравнение с традиционното готвене.  Когато е включена тази функция работят горен и долен нагревател + вентилаторът. От личен опит: не го използвам , когато приготвям ястие с месо- според вкуса на моето семейство месото става сухо и го включвам, когато приготвям сладкиши. За месо понякога използвам освен традиционното печене функцията грил, а на нея си има вентилатор така или иначе.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Декември 11, 2007, 12:59:55 pm »
Аз не включвам вентилатора само когато искам нещото да се изпече само отгоре - например сандвичи или пица с готов блат. Когато искам манджата да се опече без да изгори отгоре или отдолу го включвам. С вентилатора нямам изгорял или недопечен кекс - например.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #3 -: Декември 11, 2007, 18:17:01 pm »
Напиши какъв е модела. Дани_ Дж може да ти помогне, дано се включи. На мен ми намери упътване на български.
*
« Отговор #4 -: Декември 12, 2007, 07:48:48 am »
Ако искаш, напиши ми марката и модела и ще опитам да намеря упътване. Момичетата по-горе са обяснили добре кога ползват вентилатор.

*

eliana444

• *
  • 7
  • Мисли само позитивно!
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА
« Отговор #5 -: Декември 12, 2007, 08:50:58 am »
 :D МНОГО ВЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ. МАРКАТА Е ИНДЕЗИТ
*
« Отговор #6 -: Декември 13, 2007, 21:45:25 pm »
Моята също е Индезит но не мога да си пускам вентилатора по желание.Просто някой от програмите си вървят задължително с пуснат вентилатор,други не.Твоята има ли самопочистване? Ей, с тва самопочистване се родих.Преди ми беше ад като пека пиле на грил и после да търкам фурната цял ден.
*

eliana444

• *
  • 7
  • Мисли само позитивно!
« Отговор #7 -: Декември 14, 2007, 08:42:15 am »
  :)Не знам. Каква е картинката за това самопочистване? :)
*
« Отговор #8 -: Декември 14, 2007, 13:01:17 pm »
Подвела съм те, така че извинявай.Печката ми била Аристон а не Индезит. Иначе картинката е едно квадратче на точици.Тя печката ми е изцяло сензорна, няма бутони де. Та натиска се това, след което ми дава избор за частично, нормално или интензивно почистване и вдига 500 градуса температура за час, час и половина или два зависи какво съм й задала.Всичката мръсотия вътре се изпича и става на бяла пепел,която пада на дъното и после се забърсва със сух парцал.
*
« Отговор #9 -: Декември 14, 2007, 13:51:22 pm »
Пуканка, твоята печка е с пиролитично почистване. А печката на Елиана444 най-вероятно няма фукция "самопочистване". Печките Индезит нямат такава функция. Gorenje имат програма "Водно почистване", но само моделите с мултифункционална фурна.

*
« Отговор #10 -: Декември 14, 2007, 14:18:07 pm »
Дани, кажи моля те каква е разликата между мултифункционална и фурна за вгаждане. На нашата пише,че е мултифункционална, е ако можем да им вярваме на писанията. Понеже инструкциите които ми прати не са точно за този модел, в такъв случай нашата има ли тази самопочистваща се функция.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09028316
« Отговор #11 -: Декември 14, 2007, 14:28:01 pm »
От магазина са длъжни да ти дадат инструкиция за употреба на български!
Нищо, че печката е вече в къщи, можеш да отидеш и да си искаш инструкция. Няма как да ти откажат, защото комисията за защита на потребителите основно за това гони търговците.
Иначе на въпроса ти: ползвам вентилатор при печене за кексове, пити и др.тестени неща, в началото и средата на печенето /като бухне и малко след това/. Към края го спирам за да не стават сухи. Включвам го също на манджи, при които трябва да се изпарява повечко вода, примерно мусака. Но за ориз не ми става хубав с вентилатор, защото водата се изпарява бързо и оризът остава твърд.
Моята е също индезит и е вече на 4 години. Ако си намериш и шпатулка за керамичния плот - готвенето и чистенето, след това, ще са песен  :wink:
*
« Отговор #12 -: Декември 14, 2007, 14:59:15 pm »
Фурната за вграждане си е фурна за вграждане. А готварска печка или фурна за вграждане с 5-7-8 функции на фурната е мултифункционална. Мари, мисля, че твоята фурна няма функция самопочистнане. А вентилатора се ползва и при готвене на няколко ястия на различните нива на фурната.

*

eliana444

• *
  • 7
  • Мисли само позитивно!
« Отговор #13 -: Декември 15, 2007, 07:12:16 am »
 И на моята пише мултифункционална, но няма самопочистване за съжаление. :D
А ако можеше и сама да готви... :D
Благодаря на всички, които ми помогнаха