0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Аспирин протект- колко време преди ИКСИ?
« -: Октомври 22, 2007, 19:11:55 pm »
Преди повече от 10 години се лекувах от тиреоидит на Хашимото и след 2-3 години спрях сама L-Thyroxin-а. Това лято, четейки тук разбрах, че решението ми не е било правилно, но стореното- сторено. Слава Богу поне от време на време през тези години ходех на лекар и хормоните ми са си били в норма. Това лято реших да се консултирам и с д-р Тодорова, която каза, че нещата са под контрол и понеже сме за ИКСИ, ми предписа Аспирих протект и Селен. Само дето не помня колко време преди началото на процедурата каза да ги пия.. :oops: И понеже има възможност в близко бъдеще да започнем, все се чудя дали не трябваше да почна да пия и тези лекарства. Затова моля тези от вас, които са минали по моя път, да ми кажат откога да ги почвам. :)

*
Re: Аспирин протект- колко време преди ИКСИ?
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2007, 11:19:49 am »
Някои лекари го предписват още преди да се започне стимулацията. Доста момичета обаче при прием преди ову са имали проблеми с пукането на фоликула.
Аз лично го пих след пункцията.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2007, 13:01:10 pm »
селена си го започни още сега,но аспирина след пункцията
*
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2007, 13:28:37 pm »
Не мога да вляза да си редактирам предния постинг, затова да уточня - горното написано се отнася за Аспирина. Селенът може да се почне преди това.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2007, 15:16:04 pm »
Мерси за отговорите, момичета. За Аспирина разбрах, но Селенът колко по-рано мога/трябва да го започна понеже съм писала, че " в близко бъдеще" може да започнем, но това ще е след 1-2 месеца евентуално.. :oops: Та дали да го почвам отсега или примерно и месец по-рано е достатъчно?

*
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2007, 15:19:26 pm »
Можеш да си го пиеш отсега. :D

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2007, 14:37:18 pm »
Извинявайте, ама и аз да попитам по-подробно за действието на аспирина относно фоликулите, тъй като и на мен д-р К.Тодорова ми ги изписа същите лекарства.Сутрин вземам селен една таблетка , а вечер аспирин протект и понеже и на мен след два месеца ми предстои ИКСИ, какво да правя? Освен това ги пия от м.септември та до днес, да го спирам ли този аспирин?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2007, 18:37:46 pm »
Аз се опасявам, че не мога да ти кажа със сигурност, но аспирина си е аспирин- що да не си го пирш и по-дълго :?  :D А на теб колко време ти каза Тодорова да ги пиеш преди ИКСИ? И така по тази схема ли? Имам предвид- едното вечер, а другото- сутрин :D
ПП.Аз не ти помогнах много ама виж, ти ми помогна  :D

*
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2007, 23:45:38 pm »
Момичета,аз също съм с Хашимото-аспирина го пия не постоянно,а от 15-я до 25-я ден на цикълала.Селена си го пия всеки ден.Ама в месеца,в който ще се прави процедурата незнам.И на мен ми предстои ИКСИ в близко бъдеще.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #9 -: Октомври 29, 2007, 13:56:18 pm »
Момичета,аз също съм с Хашимото-аспирина го пия не постоянно,а от 15-я до 25-я ден на цикълала.Селена си го пия всеки ден.Ама в месеца,в който ще се прави процедурата незнам.И на мен ми предстои ИКСИ в близко бъдеще.
Точно така и на мен ми го е предписала аспирина, а селена- ежедневно. И аз се чудех откога и колко дълго да ги пия, но ще питам и док да каже или пък ще трябва да се обадим на Тодорова може би.. :D Ама и ние сме едни оправни.. мани, мани :lol:

*
« Отговор #10 -: Октомври 30, 2007, 19:18:35 pm »
Здравейте отново! Аз пия селена и аспирина от средата на м.септември, защото тогава бях на преглед и продължавам и в момента. Д-р Тодорова ми каза да ги пия три месеца, и после мисля да и се обадя и да я питам какво да правя?
Док., който ще ми прави ИКСИ, каза, че няма проблем да ги пия, но като Ви прочетох мнението за аспирина взех, че се замислих. Ама все пак е добре, че обменяме информация. Това е, ако някоя от Вас се чуе по-рано с д-р Тодорова и разбере нещо по въпроса за прословутия аспирин да пише.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2007, 17:07:29 pm »
по въпроса за аспирина и аз да се изкажа неподготвена
и на мен док ми го изписа - купих го, но не го пия, защото на въпроса ми защо да пия аспирин отговорът беше ... пий
та малко разяснения няма да ми се отразят зле
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2007, 17:52:44 pm »
Ами при мен аспиринът и селенът са изписани заради Хашимотото.. Иначе аспиринът разрежда кръвта. Аз, честно да си призная, като прочетох листовките и на двата медикамента никъде не прочетох, че се изписват за някаква прифилактика при бременни жени или такива с нарушения на функциите на щитовидната жлеза, но явно Тодорова си знае работата. Аз си спомням, че и на ДРЗ спомена за профилактика с тези медикаменти, така че щом не разбираме от тази матеерия, ни остава само да се доверим. Та нали за това са Лекарите :D