0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
За водата да кажа, новородените нямат нужда от вода, та даже и после.Само им се пълнят коремчетата...
Да та опна на 40 градусова жега / в такова време се роди сина ми/, друга песен ще запееш.

Ето това го бях пропуснала:
Цитат
Предварително намерете и проведете разговори с педиатър, на когото после ще поверите грижите за бебето. Добре е да е лекар с практика да посещава децата си по домовете, това особено в началото е много полезно.
Моята педиатърка се интересуваше за детето още докато бяхме в родилния дом. Деня, следващ деня на изписването ни ни посети. В следващата седмица посещенията бяха две. Тази жена какви здрави нерви има, направо й се чудя - в първия месец и звънях може би по пет пъти на ден.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Лейди,няма да спорим по темата, но твърдо държа,че на новородено бебче вода не е нужна, като му се дава мляко през 2.5-3 часа/било кърма или АМ/ е достатъчно.Нали си представяш колко му е малко стомахчето, и вода да му слагаш отгоре, какво ще се получи...
Първата и основна цел след връщане от родилното е бебето да се храни правилно и да наддава на килограми,особено валидно за по-малките бебета, като моите да речем, изписани 1980 гр Антъни и 2 кила Боби.Вече като поотраснат, може да се дава водичка.Но преди да се види как надава бебо,абсурд е да приема, че вода е хубаво да се дава, дори и при 40 гр жеги.
Казвам по-горното само с най-добри мисли към теб, не за да се заяждам.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
6. Ако сте бременна - купете си музикална играчка и си я пускайте отвреме на време. После, след като бебето се роди, ще разберете, че то познава музиката и се успокоява.


Ето на това му казвам Много добър съвет и много полезен.
Моето бебче на втория ден след като се роди разпозна и се усмихна, когато татко му му каза "бебче" - така както по време на бременноста ми се доближаваше до корема ми и му казваше.
Та в тази връзка, това което се сещам аз да посъветвам е: докато сте бременни говорете на малките бонбончета, които са в корема ви   :D
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 21:01:25 pm от denito »


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Аз пък слушах Евънесънс и Металика и Стефитo не ми се е оплакала.
Според мен е добре да слушаш музиката, кото ти доставя удоволствие и по този начин бебо ще приема позитивите от доброто ти настроение.
Вода и до ден днешен моята дъщеря не пие- в момента, в който стигне до гърлото й се получава една физиономия с готовност за повръщане.
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 22:41:27 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Иначе моите съвети са:
1. Колкото може повече се подгответе на теория за първите дни след раждане, прочете за развитието на детето, за кърменето, хранене, дрешки и изобщо всичко, за което се сетите, защото след раждането е една въртележка, та няма кой да види. Колкото повече знаете на теория, толкова по-лесно ще ви е на практика.
2. Предварително се научете да разпознавате спешните състояния - може би е добре в тази посока да се посещават курсове за бременни.
3. Предварително намерете и проведете разговори с педиатър, на когото после ще поверите грижите за бебето. Добре е да е лекар с практика да посещава децата си по домовете, това особено в началото е много полезно.
4. Не робувайте на суеверия и си купете преди раждане необходимите дрешки и уреди.
5. Четете в Зачатие и слушайте по-опитните.  :)

бих допълнила само: доверете се на инстинкта си! ще видите, майчиният инстинкт е безпогрешен!
Мда, най-важното, което искам да посъветвам бъдещите мами е наистина да четат повече за кърменето. Не че аз като четох се справих, нооо може би повече четене ще е от полза. Въпреки, че никой не избира дали да има достатъчно кърма или не.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
не искам да разводнявам темата, но от доста време ме тормози въпрос: защо много майки срещат проблем с кърменето? на бебето сукателният рефлекс е вторият най-силен след дихателния...защо не могат са засучат? изключвам случаите, при които е било в кувиоз.
не искам да разводнявам темата, но от доста време ме тормози въпрос: защо много майки срещат проблем с кърменето? на бебето сукателният рефлекс е вторият най-силен след дихателния...защо не могат са засучат? изключвам случаите, при които е било в кувиоз.
Ми и аз това се чудя. 3 дни ми е висяла денонощно на гърдите, и само ги дъвче и дъвче, не изсмукваше нищо. Просто дъвчеше и крещеше... После започнах да се изстисквам и да дохранвам, защото имаше много малко кърма. Въпреки това през цялото време съм я пробвала и на гърдите, но така и не пожела да засуче... Незнам защото е била малка и в комбинация с малкото кърма и е дошло в повече, че трябва да суче по-силно или някъде другаде е проблема :(
не искам да разводнявам темата, но от доста време ме тормози въпрос: защо много майки срещат проблем с кърменето? на бебето сукателният рефлекс е вторият най-силен след дихателния...защо не могат са засучат? изключвам случаите, при които е било в кувиоз.
Сещам се за 2 неща, които имат отношение -формата на зърната на гърдите и къса юздичка при бебето. Моите зърна са много малки и вдлъбнати, а открих, че юздичката на езичето на Мия е доста късичка. Мисля, че дори да не беше в кувьоз, щеше да й е доста трудно да суче. Иначе сукателният й рефлекс беше перфектен с бибероните на шишето, даже се чудех как да я накарам да пие по-бавно. Има и супер упорити бебета, които като решат,че не искат нещо, няма как да ги накараш да го направят. :lol:
<br />[link=http:
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
... Мислех си, че мъжът ми ще е достатъчен. Жена си трябва за шетане и помощ, каквото и да си говорим.

Това ми е най-голямата грешка на мен. Не очаквайте, а искайте, настоявайте за помощ от всички - таткото, майка, свекърва. Поне за първия месец.
*
Ха стига сте отплесквали темата, де!
Ако имате грешки за споделяне, споделете.
Целта е с признание на собствените си грешки да помогнем 1. на себе си и 2. на всички, на които им предстои забременяване и раждане.
Alexandra
Ами хубу, ако питат мен най-добре ще е да са подготвени, че първата седмица ще бъдат супер ошашкани, защото ще си мислят, че всичко знаят, а ще се окаже точно обратното, ноооо момичета това няма да продължи много дълго, мисля, че всеки минава през това, просто бъдете подготвени, че ще има седмичен стрес.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Ха стига сте отплесквали темата, де!

 :oops: пардон


спете ВИНАГИ, когато можете, когато бебето спи! безсънието е зловещо... зарежете домакинството, м....а му! аз се докарах до там да припадам от умора и да плаша близките си.


спете ВИНАГИ, когато можете, когато бебето спи!
Ми как да спя бе, всяка вечер свекито идва у нас, а живеем в боксониера, че като не подредя всичко дето фърчи из стаята и бокса, когато малката спи, а кажи ми кога??? :x

Спете много преди да сте родили, наваксвайте, иначе Ман е права, ако може да спите когато бебетата спят, ще е добре за вас. Ще имате сили за бебето си.
НЕ бъдете нервни когато гушкате бебето си, бъдете нежни и му говорете нежно...
« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 11:12:55 am от Mari_Pz »
За тези които са решили да раждат нормално нека не правят като мен :oops::
- Като започнаха контракцийте си взех едни душ, нагримирах се и се полях с парфюм / питахаме ме в АГ-то на бар ли съм тръгнала :oops:/ от контракцийте цялото тяло ми гореше и температурата сигурно ми беше станала 50 градуса от което парфюма се носеше из цялата предродилна и се молех един път да родя та да стана и да го изхвърля. :lol:
- два дни преди термина отидох на кола маска за да съм се подготвила сама и да не ме "почистват" в АГ-то. Резултат: силна алергична реакция на организма и бях като попарена отдолу :oops:
- Никай не ми показа как да кърмя и не попитах. Резултат: добре че бях чувала за силиконовите зърна в аптеките  :jump12: няма никакви проблеми със зърната и с гърдите а имах много кърма.
- Казаха ми прекалено късно,че бебето е прекалено голямо за мен и не пожелах секцио. Резултат 20 дни по-късно ме приеха за спешна апендиситна операция късмет че не се спукал по време на раждането ако бях избрала секцио щях да го избегна!!
Леко раждане на всички чакащи момента!!!