Здравейте! Преди да започна, моля за извинение, че пускам нова тема, но не успях да открия такава, в която да задам въпроса си. Ако има такава, нека тази бъде изтрита или преместена. Благодаря ви много за разбирането!
Не пиша в конкретна тема, тъй като след проведения гинекологичен преглед не стана ясно какво ми има. Винаги съм имала нередовен цикъл, макар и без болки и други съпътстващи проблеми. Досега ме уверяваха, че прескачането на 1 месец годишно може да се дължи на стрес, смяна на времето. До тази година, когато пропуснах 3 месеца. Последвалият цикъл беше по-силен от обичайното, но иначе без проблеми. Следващият пък настъпи на 23-тия ден (винаги е бил на 30-тия ден). Освен това продължителността на кървенето се скъси от 4-5 на 3 дни, появиха се съсиреци. Отделно през последната година теглото ми се повиши с 10 килограма без промяна в начина на живот.
Гинеколожката ми каза, че не открива физиологична причина, няма изменения на яйчниците. Изследвания на хормони не са пускани. Каза, че е най-добре да отида при специалист гинеколог, който се занимава с репродуктивна медицина. Тя го нарече гинеколог-ендокринолог.
Извинявам се, че на фона на всички така сериозни проблеми тук, звуча толкова глупаво и неориентирано. Пуснах темата с надеждата, че някой, който е имал сходни проблеми, ще може да ме насочи към подходящ специалист в София. Както и да сподели за какво е ставало дума в неговия случай. Знам, че е най-добре да чуя всичко това от лекар, ала имам твърде лош опит от неправилно хормонално лечение в тийнейджърска възраст и оттогава подхождам с недоверие. Просто да се подготвя психически.
Благодаря много на всички, които се отзоват на питането ми!