Здравейте, понеже този форум е за профилактика, та реших тук да пусна темата.
Само да уточня, че не става дума за мен, а за сестричката ми. Просто ми се ще да се консултирам с някой, та евентуално да й дам съвет, че и тя се чуди какво да прави.
Та, тя е студентка, в Пловдив, беше две години на общежитие, но тук общежитията са с общи бани и предполагам си представяте каква е хигиената там, колкото и да се старае, голям зор. Оплака се преди време, а и отиде естествено на гинеколог, заради силно бяло течение. Бяха й изписали лечение/незнам какви лекарсттва/, но тя най-чинопочтено си ги взимаше, докато не получи някаква бъбречна криза и се наложи да ги прекрати за известно време. Вчера беше отишла пак на док, за контрола, тя малко й се скарала, че била прекъсвала лечението, че не била постигнала резултат, казала й че може и гъбички някакви да има и пак и изписала илачи за сума ти пари.
Моето питане е свързано с това, дали може гъбички да се диагностицират без никакви изследвани или е нужна поне някаква микробиология ли, де да знам?
Аз лично й предложих да се пробва да отиде при друг лекар, но при нея има проблем, че за да си вземе направление, трябва да си ходи до родния град, и става една дълга и широка.
Та затова реших да се посъветвам първо тук да видя какво ще кажат по-знаещите. Иначе си прави цитонамазка, която излезе ПАП 2-нормална, според док.
Но сега проблема си остава с това течение, тя ми каза, че от както е на квартира е усетила подобрение, най-вероятно заради хигиената, която може да си поддържа и все пак.
Предварително благодаря на всички, които се включат.