0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Утрогестан
« -: Септември 24, 2007, 10:25:22 am »
Здравейте, искам да попитам момичета, които са ползвали утрогестан, без комбинация с други лекарства, след спиране на приема как се е повлиял цикъла. При мен, преди пиене цикъла ми беше на 25 дни, сега след спиране първия цикъл беше 22 дни. Реакция от приема на утрогестана - нормализира се цикъла и от 6,7 дни /доста обилен / стана точно 5дневен. Ако може, споделете всичко свързано с приема на утрогестана.
Re: Утрогестан
« Отговор #1 -: Септември 24, 2007, 12:46:02 pm »
miusli аз съм използвала утрогестан-идваше ми точно на 4-я ден след като свърша приема по схемата от 16 до 25 ден-3*1. Цикъла ми и преди утрогестана и след него си остана много оскъден 2 мах.3 дни.
Иначе като нежелана реакция беше че ми се виеше свят,но само 1-2 месец а след това като започнах вагинално всичко си беше наред.
*
« Отговор #2 -: Септември 24, 2007, 13:07:13 pm »
А колко време си го вземала?
« Отговор #3 -: Септември 24, 2007, 15:00:40 pm »
7 месеца. След това спрях за защото ми правиха лапароскопия. И сега незнам дали ще ми го назначат отново.
*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2007, 17:19:32 pm »
miusli, писала съм по този въпрос в две теми в "Опити за забременяване" - "Утрогестан - профилактично" и "Утрогестан от 17-ти ден". Погледни ги...мисля че ще са ти полезни...Успех.
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2007, 15:53:55 pm »
На мен цикъла ми дойде точно на деня, в който трябваше да ми дойде. Но докато го пиех утрогестана ...
Боляха ме гърдите и ми наедряха, болеше ме корема /в ляво-в дясно тъпи болки/,все ми се спеше, наизлизаха ми пъпки по лицето, по раменете, ходих до тоалетната по-често...
Чувствах се бременна отвсякъде  :)
Мюсли, ти как се чувстваше?

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2007, 16:15:10 pm »
Аз нямах никакви странични ефекти или дефекти, както искаш го разбирай. Но забелязах, че ми се нормализира самото течение, броя на дните беше един и същи и винаги ми идваше на 28-я ден. Пих го 3 месеца.
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2007, 19:54:06 pm »
Направи си контрола на хормоните, виж дали не ти се е изместила овулацията, не би трябвало от утрогестана да ти се скъсява цикала, а това че вече не е толкова обилен е чудесно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2007, 21:49:24 pm »
днес бях на доктор, тя ми каза, че следващия път ще ми изпише дуфастон - по лесно се приемал от организма.
утрогестана наистина ме беше ошашавил, дано с дуфастона да е по-добре
Мюсли на на теб щом ти влияе добре няма нужда да го сменяш.

*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2007, 09:54:14 am »
" а това че вече не е толкова обилен е чудесно. "

и аз забелязах промяна в цикъла си след прием на утрогестан. този месец дори ми беше само 1 ден, но не знаех, че това е добре?
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2007, 18:59:05 pm »
и аз вземам утрогестан от 15 до 25 ден,но този месец мензисът ми дойде на 25-тия ден тоест в последния ден с утрогестан и е доста слаб.Дали е нормално това?Нали уж идва след 1-2-3 дни.Не съм в Бълг и нямам как да питам доктора.Случвало ли се е на някой?
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2007, 22:01:19 pm »
на мен си ми дойде точно на деня и колкото си ми е било др път

*
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2007, 21:16:55 pm »
днес бях на доктор, тя ми каза, че следващия път ще ми изпише дуфастон - по лесно се приемал от организма.
утрогестана наистина ме беше ошашавил, дано с дуфастона да е по-добре
Мюсли на на теб щом ти влияе добре няма нужда да го сменяш.

На мен пък док ми каза,че утрогестана се приема по-добре.От дуфастона аз имах кафеникаво зацапване.Но може би е въпрос на организъм.
 Мисля,обаче,че нито от едното,нито от другото би трябвало да се скъсява цикъла.