0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Juli7

За кръвните групи и RH
« -: Октомври 03, 2005, 12:12:21 pm »
Здравейте момичета. След 2 мисед - а, единия във 8 седмица, а другият в 12-та, направихме с мъжа ми генетични, имунологични и т.н. изследвания в Майчин дом в София (след  генетична консултация на 14 ет.). Направи ми впечатление, че никой от генетиците не обърна внимание на кръвните групи и RH. Аз съм с 0 +, а мъжът ми с А- ;
Все ми се струва, че съм чела нещо по въпроса, но не помня точно.
Знам, че ако RH на жената е - , а на мъжа +, тогава може да има някакъв проблем.
Вие знаете ли нещо по въпроса?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За кръвните групи и RH
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2005, 13:05:41 pm »
От съществено значение е отрицателния резус фактор при жената. При теб случая не е такъв. Споко.
*
За кръвните групи и RH
« Отговор #2 -: Октомври 03, 2005, 22:17:36 pm »
Здравей, Juli7 при кой точно ходиш в МД.
*

julitzonkova

За кръвните групи и RH
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2005, 10:41:36 am »
Здравей. Ами ходила съм при доц. Георгиева на 14 ет. и при Тинчева през август, з-то Георгиева беше в отпуска.
*
За кръвните групи и RH
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2005, 22:46:08 pm »
Питам те защото аз хоза при доц.Георгиева и искам да чуя и др. мнение. Само веднъж съм била при нея и още нямам изяснено мнение за нея.
*

Juli7

За кръвните групи и RH
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2005, 10:05:44 am »
В интерес на истината, моето впечатление не е добро и сега ще ти кажа защо.  Когато в 12 седмица разбрах, че е спряла сърдечната дейност на бебето, отидох по препоръка на лекаря ми в МД в лабораториите на подземния етаж за да попитам дали мога да занеса за изследване ембриона след аборта (после се отказах, де). Попаднах на една много симпатична докторка, която ми направи на едно листче схема за изследванията, които трябва да направя след аборта. По мое мнение тя беше много добър професионалист и човек - д-р Бонева.
1 месец след като мина аборта, решихме с мъжа ми да действаме и отидохме в МД на 14 ет., но пред кабинета на докторката, която ми направи схемата имаше около 15 човека и понеже мъжа ми не може да закъснява за работа много, решихме да влезем в съседния кабинет, пред който никой не чакаше. Съжалявам за това си действие, з-то ако нямах схемата, направена от другата докторка, така и нямаше да имам направени половината изследвания. Трябваше постоянно да и напомням за това или онова изследване. Извадих си листчето и след като тя ми написа бележка само за 2 изследвания, аз и напомних и за другите. Иначе нямаше и да ми ги каже. Казах, че искам да направим всички и ако може, като така и така ме се взима кръв, да пуснат възможно повече наведнъж. Направо я изнудих да ми пусне повече изследвания. Като си тръгнахме, мъжа ми не се изрази много ласкаво за нея.
Слава богу, когато стана време да си взимаме резултатите, тя беше в отпуска и ние със всички изследвания отидохме в съседния кабинет и попаднахме при д-р Тинчева. Е, казвам ти разликата е огромна. Консултацията беше много професионална и точна и даже направих още 2 допълнителни изследвания.
В края на краищата са оказа, че причина за 2-та ми миседа,  не се открива и дори и профилактика никаква не ми препоръчаха, освен фолиева киселина. Аз я пиех и преди, но....
Сега се чудя какво мога да направя още, какво зависи от мен, за да може следващия път всичко да е наред. Изпитвам такъв страх да не се повтори всичко, че дори не сме започнали да пробваме още. Незнам.....
А ти ако можеш, смени Георгиева, с който и да е доктор от съседния кабинет. Имам лични впечатления от Бонева и Тинчева и те са много положителни.
Успех!!!!
*
За кръвните групи и RH
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2005, 17:56:35 pm »
Аз на 14 етаж мисля , че са само Георгиева и Кременски. Може и да греша. Притеснява ме това, че ми пусна само ген. без имунологични и хромозомни. Излишно чакане и губене на ценно време. Много искам да отида при Кременски, но  е кофти така за я зарежа и да отида при колегата й. Въобще незнам какво да правя. А пък те са стая до стая.Явно ще решавам в движение, дано само да не е за моя сметка.
*
За кръвните групи и RH
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2005, 18:03:20 pm »
И моите впечатления са противоречиви от доц. Георгиева. Не ме оставяше да се изкажа през цялото време - прекъсва ме, а после ми се кара "Това защо не ми го каза?" Казах й "Ами не ми давате възможност да си довърша изречението". Изгубихме половин час и после почнахме разговора от начало... Иначе може и да е специалист, не знам, не намерихме общ език. С доц. Кременски беше много по-полезен разговора ни и изобщо той е супер.
*
За кръвните групи и RH
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2005, 18:06:52 pm »
Добре де, сега като съм започнала при нея и ако отида при Кременски , той ще зачете ли изследванията които е назначила тя и въобще как ще реагира на факта, че прелитам от доктор на доктор.
*
За кръвните групи и RH
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2005, 18:08:10 pm »
Мисля,че няма проблем, тя е добър специалист, няма съмнение. Просто не успя да ми влезе под кожата. Мъжът ми я хареса, например.
*

Juli7

За кръвните групи и RH
« Отговор #10 -: Октомври 06, 2005, 10:13:30 am »
На 14 ет. не са само Кременски и Георгиева, а в първия кабинет, както ти казах (имам предвид 1-ят, преди кабинета на Георгиева), има още няколко докторки, които дават генетична консултация. Погледни табелката на вратата, ако ходиш.  Аз бях там. Таксата - официална е - е 10 лв.
И мнението ми за Георгиева не е добро, както писах по-долу. Аз ако имах представа от генетика, имунология и т.н., нямаше да отида на консултация. А щом съм отишла, искам да ми обяснат всичко и да ми кажат всички възможни изследвания, които трябва да направя. А не аз да си вадя схемата, направена от друга докторка и да и напомням за всяко изследване, което не ми е споменала. Аз лично, нямам време за губене и затова няма да стъпя повече при нея. Това е.
Ако питаш мен, направо отиди при Кременски с обяснението, че искаш да чуеш и други мнения или нещо такова.