0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лапароскопия-кога?
« -: Октомври 21, 2005, 11:48:16 am »
Вчера трябваше да ми правят лапарото, но понеже съм много настинала и пия антибиотици, решихме да го отложим. Вероятно за другата седмица, ако оздравея напълно.
Въпросът ми е-има ли значение кога се прави лапарото-преди или след овулация, при условие, че този месец мисля да се въздържим от бебеправене, т.е. изключвам категорично възможността да забременея.
Лапароскопия-кога?
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2005, 11:50:18 am »
Здрасти, аз лично мисля първата половина на цикъла, въпреки че се прави и във втората. След М е "най-чисто" положението - тънка лигавица и пр. Тъкмо ще имаш време да се възстановиш от настинката и антибиотиците.

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

Лапароскопия-кога?
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2005, 12:21:28 pm »
Гинеколозите твърдят, че за лапарото единственото притеснение е да няма бременност през втората половина. Ми то нали през корема се прави-ега да могат да видят всичко що трябва независимо от дебелината на лигавицата :)
Лапароскопия-кога?
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2005, 09:14:36 am »
Колко време се стои в болницата след лапароскопия. И бихте ли ми препоръчали лекар , който да преминава от диагностична към оперативна лапароскопия в случай на нужда. Искам да си направя при някой специалист, който се е доказал в оперативната лапароскопия, но не зная към кого да се обърна. А и ме е страх като заспя да не би да не се събудя после :(
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Лапароскопия-кога?
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2005, 10:05:36 am »
Здравей Лили,аз правих оперативна лапароскопия при Филипов в МД-София.До мен в стаята имаше едно момиче,което беше за диагностична,но после е преминала в оперативна.
 Аз бях 6 дни в болницата,но има хора ,които стоят по 3 дни-зависи от състоянието ти и от лекаря.
 Не се страхувай-не е кой знае какво и ще се събудиш споко. :wink:
<br />
Лапароскопия-кога?
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2005, 15:59:48 pm »
Моята лапароскопия мина-беше в четвъртък, днес дори ми махнаха конците. В крайна сметка се оказа, че наистина няма значение по кое време на цикъла се прави-специално питах доктора.
Резултатите обаче са объркващи-при цветната снимка, която правих през юли си имах две проходими тръби, а при лапарото се оказало, че дясната не пропуска. Докторът каза, че я е оправил и сега и двете тръби пропускат. Другото странно е, че контрасното вещество стигало до някъде в матката и после изчезвало. Лекарят каза, че за първи път вижда такова нещо и има няколко хипотези за моята матка, но сега ще направим няколко инсеминации и, ако пак нищо не се получи ще ми прави нова операция, искал да ми огледа матката с камера. Докато ми излизаше упойката и още не знаех на кой свят съм го чух да обяснява, че моята матка била голямо предизвикателство за него :)

Лили, за лапароскопии в София препоръчват доктор Попов, който ги прави в Шейново. Казват, че той бил най-добрият в София. Аз моята я правих в клиника Малинов при доктор Стаменов, за който съм чувала само хубави неща.Не знаех, че прави и лапароскопии, ама вече знам и даже знам, че е добър :D . Имах същите страхове като теб, още повече, че имам установена алергия към упойки. Изобщо-няколко седмици преди лапарото не можех да спя нощем, но отидох, видях се с анестезиоложката, даде ми хапчета да пия, направихме тестове и аз се успокоих. Пък и точно за тази анестезиоложка чух страхотни неща и нито за миг не се поколебах да избера нея. Упойката беше такава, че заспиваш наистина от първата капка и се събуждаш на изхода на операционната. Преживява се лесно. Аз стоях в клиниката точно една нощ-в четвъртък сутринта постъпих, по обяд беше лапарото и в петък на обяд ме изписаха. Екипът и персоналът са страхотни, нямам никакви забележки. А мисля, че всяка една диагностична лапароскопия може да премине в оперативна, ако има какво да се "поправя". Каквото и да решиш-успех!
Лапароскопия-кога?
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2005, 19:29:13 pm »
и аз наи вероятно ще правя лапаро в клиника Малинов декември(ако нямам изненада дотогава)и изкам да попитам Momiche колко ти излезе лапарото там?
Лапароскопия-кога?
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2005, 19:34:10 pm »
950 лв и нито стотинка повече. Ама не съжалявам, че я направих там. Ако трябва да правя втора операция-пак в тази клиника ще е.
Лапароскопия-кога?
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2005, 15:44:18 pm »
Аз, ще я правя в Майчин дом при д-р Коларов. Колко дни се седи в болницата? Накакви коментари за доктора и болницата? Искат ми 500 лв.
Лапароскопия-кога?
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2005, 09:28:26 am »
Ако си здравно осигурена, би трябвало в Майчин дом да не ти искат пари. На мен не са ми искали.
Благодаря ти, Бени!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Лапароскопия-кога?
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2005, 19:51:14 pm »
аз стоях 5 дни.Дадох само 15лв. за престоя там-по 3лв. на ден и нито стотинка повече-всичко друго беше през касата.
<br />