Моята лапароскопия мина-беше в четвъртък, днес дори ми махнаха конците. В крайна сметка се оказа, че наистина няма значение по кое време на цикъла се прави-специално питах доктора.
Резултатите обаче са объркващи-при цветната снимка, която правих през юли си имах две проходими тръби, а при лапарото се оказало, че дясната не пропуска. Докторът каза, че я е оправил и сега и двете тръби пропускат. Другото странно е, че контрасното вещество стигало до някъде в матката и после изчезвало. Лекарят каза, че за първи път вижда такова нещо и има няколко хипотези за моята матка, но сега ще направим няколко инсеминации и, ако пак нищо не се получи ще ми прави нова операция, искал да ми огледа матката с камера. Докато ми излизаше упойката и още не знаех на кой свят съм го чух да обяснява, че моята матка била голямо предизвикателство за него
Лили, за лапароскопии в София препоръчват доктор Попов, който ги прави в Шейново. Казват, че той бил най-добрият в София. Аз моята я правих в клиника Малинов при доктор Стаменов, за който съм чувала само хубави неща.Не знаех, че прави и лапароскопии, ама вече знам и даже знам, че е добър
. Имах същите страхове като теб, още повече, че имам установена алергия към упойки. Изобщо-няколко седмици преди лапарото не можех да спя нощем, но отидох, видях се с анестезиоложката, даде ми хапчета да пия, направихме тестове и аз се успокоих. Пък и точно за тази анестезиоложка чух страхотни неща и нито за миг не се поколебах да избера нея. Упойката беше такава, че заспиваш наистина от първата капка и се събуждаш на изхода на операционната. Преживява се лесно. Аз стоях в клиниката точно една нощ-в четвъртък сутринта постъпих, по обяд беше лапарото и в петък на обяд ме изписаха. Екипът и персоналът са страхотни, нямам никакви забележки. А мисля, че всяка една диагностична лапароскопия може да премине в оперативна, ако има какво да се "поправя". Каквото и да решиш-успех!