март 2005 - д-р Троянчев в МЦ Тримонциум-абразио за отстраняване на полип в матката.Откриха и малък миомен възел, който по думите на доктора не бил за притеснение.Ходене през 3 месеца на прегледи.През декември докторът ми каза, че с тази миома почти нямам шанс да забременея.Междувременно цикълът ми беше станал отново много обилен и болезнен.Смених доктора - д-р Делев УМБАЛ Св.Георги Пловдив.януари 2006 - откриха ми полип в матката с раземер около 10 см.Направиха ми хистероскопия - д-р Ямаков УМБАЛ Св.Георги Пловдив.Миомата беше пораснала, но не беше премахната.През юни ми се появиха още 2 мимомни възела.Докторът/д-р Делев/, при когото ходех, каза да опитваме за бебе и да не се притеснявам.Пак ходех на контролни прегледи през 3 месеца.През януари 2007 направихме спермограма, беше наред.Цикълът отново започна да става гаден и продължителен.Отидох при друг лекар -д-р Росен Петров.Откри ми киста на десния яйчник със съмнение, че е ендометриозна.
март 2007 - направена лапароскопия от д-р Велевски в МЦ Здраве Пазарджик.Резултат - киста на жълтото тяло на десен яйчник, проходими тръби.Миомата не я бяха пипнали.Но..."тя не е проблем за теб".Направиха ми и фенестрация на яйчниците.След лапарото започнаха зверски кръвоизливи всеки месец.Не можех да спя, да ям, да работя.Реших, че всичко е от миомата и че трябва да я махна.
юни 2007 - направена лапаротомия - д-р Крумов УМБАЛ Св.Георги Пловдив.Премахнати са 3 миоми.Отново имах киста на десния яйчник.За жалост се оказа ендометриоза.Сега съм на лечение с Диферелин.
Уморих се психически от доктори, болници, диагнози и т.н.Но не съм се отказала от мечтата си да имам дете, даже и две деца.Ще се боря докрай!