0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Моля ви за помощ
« -: Декември 26, 2007, 13:38:02 pm »
Приятели, заедно с колеги разработваме програма за обучение на общопрактикуващи лекари  по проблемите на репродуктивното здраве. Общопрактикуващите лекари са първите, които се срещат с двойката с репродуктивни проблеми и тяхната първоначална адекватна реакция е много важна. Първият курс, който ще водя, е за спермален анализ. Естествено, няма да ги обучавам как се правят спермограми, тъй като това не е тяхно задължение, нито са квалифицирани за тази дейност. Искам да обуча общопрактикуващите лекари как да разпознават истинската, правилно направена спермограма от фалшивата и некоректна такава. За целта са ми нужни реални примери. Молбата ми е, ако имате време и желание, да ми съберете и изпратите копия от спермограми (по пощата или на мейла). Ако искате, закрийте личните данни, а ако не сте ги скрили, аз ще го направя. Аз вече имам няколко драматични примера в посока как не бива да се прави, като култовата виталност на нищото - сперматозоиди - нула, виталност - 50%. Предварително ви благодаря.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Моля ви за помощ
« Отговор #1 -: Януари 24, 2008, 14:35:46 pm »
дай факс и ще ти пусна 2-3 спермограми на мъжа ми, може и на лични да пратиш номера. Ние сме правили спермограми предимно в качествени лаборатории, ама знае ли човек ?