0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: моля някои да ми разкаже за самата процедура-ин витро
« Отговор #40 -: Септември 02, 2007, 13:51:43 pm »
На кой процедури.
На АРТ процедурите :)
*
« Отговор #41 -: Септември 02, 2007, 14:21:38 pm »
За тях не знам.
« Отговор #43 -: Септември 20, 2007, 22:34:15 pm »
Здравей, данини2. Копирам написаното от мен в страхотната лятна тема. Надявам се да съм ти от помощ. Първо-избрала си много добър екип за твоето ин-витро. Довери се на лекарите в клиника "Надежда" и много, много не го мисли предварително. Зареди се с търпение и оптимизъм. Та ето горе-долу как протича процедурата по дълъг протокол, пиша от личен опит. Около 7 дни преди цикъла ще ти поставят инжекция. В рамките на 2 седмици ще продължи стимулацията ти, инжекциите се поставят в корема. Започва се няколко дни след цикъла. Док следи развитието на фоликулите, като заедно с това ще ти следи нивото на естрадиола. В средата на стимулацията ще ти направят сондаж /препоръчителен е/. Като направиш хубави яйцеклетки и лигавица, док ще насрочи деня за пункцията. Прави се под пълна упойка в рамките на 30-ина минути. Може да имаш дискомфорт след това, но ще отшуми. Мъжът ти ще даде материал, за да се оплодят яйцеклетките. Като станат хубавички еммбриончетата ще дойде ред и на трансфера след 2-3 дни обикновенно. Трансфера минава леко, ще полежиш 30-ина минути. Ще се прибереш вкъщи, полежи си, почивай първите дни, макар че не ти препоръчвам залежаване. Просто се пази и щади! След 10 дни може да отчетеш резултат, като изследваш нивото на чхг-то. Вярвай, че това е твоята успешна процедура и пътя към така желаното бебе. Успех!   :D
момичета какво е това сондаж и лекарите ли преценяват дали се прави
« Отговор #44 -: Септември 21, 2007, 00:37:25 am »
Мисля че има два начина да се прави инвитро
Единият е по дълъг протокол -първо се пият противозачатъчни за 21 дни послетрябва да ти доиде и от ден 3 от цикала ти се включва Лупрона които трябва да подтисне естрогена и да даде пълен контрол над цикала на лекаря който прави инвитрото .После се включва стимулацията която аз неуспях да достигна при дългият протокол ,защото на мен Лупрона  ми действа различно -вместо да подтисне естрогенна то достигна тавана с резултат ,но когато фоликулите са достатъчно големи и доста на брой се бие една друга инжекция която предизвиква овулация и обикновенно след 2 дни е събирането на яйцата(пукцията).По време на пукцията мъжът трябва да е свършил неговата част .Същата вечер обработеният материал (яйца и сперма ) се слагат заедно за да има процес на оплождане .На другит ден се броят колко са се оплодили от яйцата и се продължава да се чака на следващият ден ще ти кажат кога ще е трансфера според как се развиват ембрионите.После се прави трансфер обратно в тялото на майката и следва най трудното време чакането на резултат след 2 седмици ....
По късият протокол се почва пак с противозачатъчни след тях се започва стимулация и на 5-6 ден от стимулацията (когато яйцата трябва да са достигнали 13-14 мм ) се прибавя още една инжекциа която се казва антигон .Тя препазва яйцата от преждевременно узряване ,като дава възможност на останалите да растат.Зависимост как се развиват те (яйцата)се решава кои ден да стане пукцията .На мен на 10 ден и казаха да си бия инжекцията за овулация и след 2 дни пукция и нататък е същто.
През цялото време се следят няколко хормона за да знаят на кой етап си и се правят вагинални видеозони .
Лекарствата са различни и строго индивидуални ,но процедурите са тези май....
ако съм пропуснала нещо ще ме извинявате,моля!! :wink:
*
« Отговор #45 -: Септември 22, 2007, 10:04:23 am »
Благодарим за подробната информация :)
« Отговор #46 -: Септември 22, 2007, 10:18:20 am »
Здравейте на всички, отдавна чета този сайт и научавам много нови и полезни неща и се радвам , че има нещо подобно където може всяка една от нас да сподели проблема си и да получи подкрепа.
И на мен ми предстои инвитро и едва ли ще ви кажа нещо ново, но се чувствам безкрайно объркана и уплашена. Самата процедура доколкото прочетох не е толкова страшна, но неизвестното винаги плаши-поне при мен е така. Няма да изброявам през какво минах и какво е надеждата всеки месец , че чудото е станало. Така или иначе онзи ден бях при Доц.Маркова във Варна и тя назначи инвитро по метода ИКСИ. Изпадам в ужас, като си помисля, че успеваемостта при първия опит е само 20%, и едва ли ще мина само с един опит, но това ми е единственият шанс, да не говорим , че вече съм на 35г. Стискам палци и пожелавам успех на всички като мен
*
« Отговор #48 -: Септември 22, 2007, 12:16:47 pm »
Здравейте на всички, отдавна чета този сайт и научавам много нови и полезни неща и се радвам , че има нещо подобно където може всяка една от нас да сподели проблема си и да получи подкрепа.
И на мен ми предстои инвитро и едва ли ще ви кажа нещо ново, но се чувствам безкрайно объркана и уплашена. Самата процедура доколкото прочетох не е толкова страшна, но неизвестното винаги плаши-поне при мен е така. Няма да изброявам през какво минах и какво е надеждата всеки месец , че чудото е станало. Така или иначе онзи ден бях при Доц.Маркова във Варна и тя назначи инвитро по метода ИКСИ. Изпадам в ужас, като си помисля, че успеваемостта при първия опит е само 20%, и едва ли ще мина само с един опит, но това ми е единственият шанс, да не говорим , че вече съм на 35г. Стискам палци и пожелавам успех на всички като мен
Успех, binel!
Избрала си много добра докторка и екип. Пожелавам ти от първия опит да сбъднеш мечтата си! Ако нещо не ти е ясно или те притеснява - насреща сме. На 35 си млада - щом сте се хванали сериозно, нямаш причини да се тревожиш.