0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!Моя много близка приятелка има сериозен проблем със зачеването.Със съпруга й са женени вече 10 години а все още си нямат бебе.След безбройните неуспешни опити и дългогодишното ходене по клиники и прилагане на различни видове лечения отчаянието ги е надвило! :(  Много искам да помогна на приятелката си да има семейството което заслужава.Моля Ви ако някой има информация за клиниката на д-р Яков във Варна да я сподели с мен.Много е важно да разбера мнението на тези, които са я посещавали за да знам дали това е правилното решение на проблема им.Ще Ви бъда благодарна  и ако ми дадете телефон за връзка или e-mail на лечебното заведение.
Благодаря Ви за съдействието
« Последна редакция: Септември 19, 2007, 09:41:07 am от Мели »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: помогнете ми!
« Отговор #1 -: Септември 18, 2007, 22:25:10 pm »
Какво точно те интересува за клиниката? Има добри специалисти там. Ето това е сайта на самата клиника, заедно с приемните часове на специалистите - http://maichindom-varna.com/article.php?ref=art_ag
Какво е направило семейството до сега, какви точно са проблемите им, ако можеш да дадеш малко повече информация, за да ти помогнем най-адекватно. От къде са, за да се препоръчат най-добрите специалисти, както и евентуално адекватно лечение.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #2 -: Септември 19, 2007, 07:20:58 am »
Семейството е от Добрич.Тя е претърпяла няколко операции и безброй много лечения.Правила си е цветна снимка( но са изтекли 6 месеца от тогава),затова снимката трябва да се направи отново.Хормоналните изследвания които са необходими не се правят на територията на обитавания от тях град,затова приятелите ми са изправени пред дилемата Варна или София?.Тя е чула за тази клиника от познати и са й казали,че там може да пробва ИН ВИТРО!Имало и вариант в който здравната каса поема процент от сумата за извършването на тази скъпа манипулация.Семейството е още в самото начало на този дълъг и изтощителен път.Много са объркани при избора на клиника и специалисти.Това ме подтикна да се свържа с Вас за повече информация и съвети относно това!
Изключително съм Ви благодарна за помощта,която ми оказвате.

« Отговор #3 -: Септември 19, 2007, 09:22:55 am »
според мен, най-добре е твоята приятелка да посети сайта на Зачатие и да се запознае по-конкретно с всичко.Има информация и за клиниките, и за лекарите, и за НЗОК и т.н.Нека обърне внимание и на мъжкия фактор.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Септември 19, 2007, 09:47:25 am »
Правила си е цветна снимка( но са изтекли 6 месеца от тогава),затова снимката трябва да се направи отново.

Според мен не е нужно да бърза, особено ако няма причина да мисли, че има промяна в проходимостта на тръбите.

Хормоналните изследвания които са необходими не се правят на територията на обитавания от тях град,затова приятелите ми са изправени пред дилемата Варна или София?.

И тях е по-добре да направи след като избере клиника и доктор.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: помогнете ми! (координати на д-р Яков, Варна - бел.мод.)
« Отговор #5 -: Септември 19, 2007, 10:44:32 am »
Защо търсите точно Яков??? Аз лично съм "събрала" доста отрицателни мнения за него. По-добре приятелката ти да се ориентира към друг лекар.
Миналата година Яков така "скопоса" една моя приятелка. Прави й операция за отстраняване на миома. Изписали са я на четвъртия ден след операцията, въпреки че е била с температура  8O. Не бяха й сложили дренаж. 8O  И като започна да бере отвътре. Наложи се да й вкарват кислородна вода през раната с маркуч, за да я промият отвътре. И вече година след операцията, още й е подуто мястото, където се беше образувал хематома. И си плати близо 700 лв. в Майчин дом за всичкото това "удоволствие".

А моята гинеколожка, като ми препоръчваше лекар за пластиката, ми каза: -Ели, във Варна не ти препоръчвам никой да ти я направи. Един Яков беше, ама и той вече не става. И аз  8O
*

Ganka

• 5926
« Отговор #6 -: Септември 19, 2007, 11:15:40 am »
Ели, хайде да не превръщаме и тази тема в скандал пак. Нека да помогнем на момичето да се ориентира, а не да го плашим.

Хормонални изследвания няма как да не се правят - взема си направление за хормоните и може да ги направи по ЗК. Тук можеш да намериш информация кои са те.
По принцип е хубаво да започнат от най-простичкото и не натоварващо упражнение - да се направи спермограма на мъжа в репродуктивен център или при специалист. Такива във Варна са д-р Александров и д-р Сариев.
Телефоните на д-р Александров са:
Клиника Кисьови
тел. 052/631 888
ул.Габрово №43 (вход от ул.Дунав) - близо е до гарата

На д-р Сариев:
Медицински комплекс "Майчин дом"
ул. "Мир" № 1
тел. 052/ 33 20 00 - Графикът му е на страницата, която ти пуснах преди това.

След като направят спермограмата и се види дали няма някакъв проблем там, тогава е редно да започнат и с жената.
Хормонални изследвания, цветна снимка евентуално отново, но това ще прецени лекаря, който поема случая. Желателно е спермограмата да е по Крюгер, за да се види дали няма някакви скрити проблеми.
Пожелавам ти да успееш да им помогнеш и бързо да решат проблема. Ако имаш някакви други въпроси - питай.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #7 -: Септември 19, 2007, 12:45:01 pm »
Добре, Гане.  :balk_21:
Аз не искам да превръщам темата в скандал. Просто исках да си кажа мнението за Яков. Нали е затова форума, да обменяме информация. И да не попадаме на неподходящи лекари.
Относно Александров - съм "ЗА".
Успех на момичето!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #8 -: Септември 19, 2007, 13:45:57 pm »
Добре, Гане.  :balk_21:
Аз не искам да превръщам темата в скандал. Просто исках да си кажа мнението за Яков. Нали е затова форума, да обменяме информация. И да не попадаме на неподходящи лекари.
Относно Александров - съм "ЗА".
Успех на момичето!

Така е Ели, да, но все пак нека намерим начина да помогнем без да настройваме предварително момичето с негативно мнение. Нали знаеш, поне от практиката тук, че на един един лекар е помогнал и е добър, на друг - друг и за него той е добър. Важното е да тръгнат от някъде и да направят необходимото без да се лутат повече.