0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Рени

Относно задържане !
« -: Октомври 21, 2007, 19:12:20 pm »
В 28 - ма г.с. съм и получавам често втвърдяване на корема , нямам болка, контракциите са или през половин час или през час .
Назначиха ми лечение с магнерот 3*2 и гинипрал 4*1 .
Приемам ги вече една седмица, но нямам резултат .
Ще ме посъветвате ли нещо ?!
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
Re: Относно задържане !
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2007, 19:30:51 pm »
трябва да постапиш в болница за задаржане.ше ти бият инжекции но-шпа и бусколизин а сащо и трябва да ти пуснат система с медикаменти за задаржане като успоредно с това си пиеш магнерота.по принцип това са подготвителни контракции но немисля 4е трябва да са през 4ас това е обезпокоителното.иди до болницата
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2007, 20:50:06 pm »
Да, говорих с лекуващия - казаха, че щом нямам болка да продължа да си пия лекарствата .
Цяла седмица бях и на инжекции - папаверин + бусколизин .
но все още нямам резултат .
Дали има по - силни лекарства от тези .
и защо не ми помагат ???!
*

petq74

• 373
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2007, 20:57:04 pm »
аз сащо нямах болки при контракциите и аз пиех магнерот но в краина сметка когато след седмица отидох директно в патологи4на бременност се оказа 4е имам разкритие 3 сантиметра.веднага ме сложиха на легло и ми казаха дори до тоалетна да не ставам.за по силни лекарства незнам но ако отидеш в патологията и им обясниш мисля 4е ще предприемат нещо.освен това трябва да ограни4иш движенията до минимум-трябва да си на легло.лежеиики на лявата страна.не на граб не на дясна а на лява страна и много е важно никакво ама никакво ставане за да се успокоят нещата
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2007, 21:09:48 pm »
Имах далеч по-малко контракции, не бяха болезнени и имах скъсяване на шийката на матката. Лежах 6 дена за задържане на магнезий, така че отиди на лекар, ако трябва смени този, при който следиш бременността си. Успех, стискам палци да е фалшива тревога.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2007, 07:44:19 am »
Благодаря Ви за отговорите .
Днес ще ходя пак на лекар - дано каже нещо обнадеждаващо !
Повече ме е страх да не родя сега в 28 ма г.с. !
Дали бебо ще оцелее ако се роди дега ?!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2007, 08:48:11 am »
Благодаря Ви за отговорите .
Днес ще ходя пак на лекар - дано каже нещо обнадеждаващо !
Повече ме е страх да не родя сега в 28 ма г.с. !
Дали бебо ще оцелее ако се роди дега ?!

Успокой се и мисли, че ще издържиш до края!!!
Успех!
 :bighug: :crossfingers:
*
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2007, 11:17:37 am »
Естесвено,че има шанс да оцелее и сега(ако е в добра болница),но задръж още ,трябва да можеш.И аз имам контракции,но не са толкова на чест и ме проверяват за скъсяване на шийка,разкритие..и т.н. Виж,ако този лекар не те прегледа по-сериозно-наистина по-добре го смени веднага!
Успех!
*

petq74

• 373
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2007, 11:26:19 am »
ако трябва трагни днес от лекар на лекар докато някои не те изпрати в болница,но наи добре иди директно в патологи4на.не е задалжително да имаш болки при контракции при някои прага на болката е по голям и затова губиш ценни дни за ле4ение в момента.ли4но аз нямах абсолиутно никаква болка при контракциите а сашто така и при разкритието.разбрах 4е ги имам 4ак когато ме приеха в болницата след прегледа и то по спещност зашото от контракциите и разкритието едното бебе беше слязло вав влагалището и след 10 дена борба вси4ко сварши защото няма как да се варне наобратно.така 4е трагваи и нахалстваи ина4е ще сайаляваш 4е не си била по настоятелна пред лекарите.искаи да те вземат в болница да си под наблю дение
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2007, 12:22:33 pm »
Petq74, ходих в болницата - а преди това говорих и с още един лекар .
Днес се разредиха контракциите .
Прегледаха ме, нямам разкритие за сега .
Увеличиха ми дозата на Гинипрала 5* 1 т.е. на четири часа по една табл. + Магнерота 3*2 + но-шпа .
Докторката каза, че ако нещата се влошат веднага влизам в болница, но според нея имам подобрение от преди три дни . Тя смята, че вече нещата са ми от притеснение да не го родя по - рано и аз мисля, че е права .
Иначе ... наистина като се замисля съм малко по - добре .
le  , ти наистина ли смяташ, че ако се роди сега моето бебе може да се спаси - аз мисля, че е много рано , а и то тежи около 1 кг само ?!

Благодаря Ви момичета за подкрепата.
По - късно пак ще пиша .

« Отговор #10 -: Октомври 22, 2007, 12:58:04 pm »
В 28-ма седмица, 1 кг, най-вероятно ще оживее, особено ако неонатолог го поеме от самото раждане, но бебето ще бъде в ковьоз дълго време, ще му дават препарати за отваряне на дробчетата, най-вероятно ще има мозъчни кръвоизливчета и кистички от липсата на кислород, ще има увреждания, които ще ви тормозят с години. Ще боледува от пневмонии, ще страда от т.нар. "първична рана", понеже първите най-важни дни от живота си ще бъде лишен от присъствието на майка си... Има и още, но това е достатъчно да те уплаши много. Не ме разбирай погрешно, не искам да те уплаша, но това са фактите. Запази бебето в теб възможно най-дълго - това е най-добрия вариант за него.
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2007, 13:09:53 pm »
Фоксче , и без да ги знам тези неща се страхувам много да не се роди бебенцето ми сега .
Просто се чудех дали е възможно да оцелее - за това попитах .
Ами ... ще си стоя в леглото , ще си пия лекарствата и дано Господ да ми помага поне до декември да си  го нося .
*
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2007, 14:23:11 pm »
Щом няма разкритие и контракциите намаляват,това е добре.Успокой се и просто си проверявай състоянието по-често!Естесвено ,че има шанс бебенцет ,ако се роди сега.Ясно,че ще му бъде много трудно,но по-добре сега,отколкот преди една седмица,а по-добре след една седмица,отколкото сега,а най-добре още една+още една...и ще видиш как ще мине времето  :)
Късмет!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2007, 14:55:09 pm »
Рени,стискам палци да устискаш даже до термин.В бг мама съм засичала една жена,която е родила момиченце в 27-ма седмица-постояло е бебчето в кувьоз,но сега е 2г. и няма никакви увреждания.
<br />
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2007, 15:03:56 pm »
Да, а в щатите оживя дете, родено в 21-ва седмица...
Не искам да плаша никого, ама по-добре да се престараем в предпазването, отколкото после да се питаме "Къде сбърках", нали?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2007, 15:11:36 pm »
Фоксче ,разбира се,че това са единични случаи и вероятността всичко да е наред в този ранен етап не е голяма.Аз също предпочитам да съм запозната с всички възможни варянти.И понеже ти описа лошите,аз реших да напиша,че има възможен и дфобър изход,дори и рядко.
 Колкото повече бебчо е в коремчето,толкова по-добре,за това наистина трябва да се взимат мерки.
<br />
*

petq74

• 373
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2007, 15:20:53 pm »
Цитат
Днес се разредиха контракциите .
Прегледаха ме, нямам разкритие за сега
браво 4удесни новини.искам от теб да се мушнеш в леглото да се успокоиш зашото наистина притесненията при4иняват контракции.пии си лекарствата и мисли само хубави неша спри да се притесняваш и вси4ко ще отшуми.
Цитат
[le  , ти наистина ли смяташ, че ако се роди сега моето бебе може да се спаси - аз мисля, че е много рано , а и то тежи около 1 кг само ?!

/quote]в4ера то4но това коментирахме с единия лекар вав варна каза ми 4е само в софия имат необходимата апаратура за подобни слу4аи но не мисли за това сега мисля 4е на теб няма да ти се наложи.трябва ти само спокоиствие  :bighug:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
« Отговор #17 -: Октомври 23, 2007, 13:38:18 pm »
Благодаря Ви за подкрепата момичета !
Много сте мили .
Аз продължавам да си лежа и да си пия лекарствата .
Мисля си, че съм по - добре - дано да изчезнат напълно тези контракции .
А да ви питам още нещо - аз доса слабичка и дребна и съответно коремчето ми е малко .
Няма ли да ми поресне вече и само аз ли съм такъв случай с малък корем ?!
И това значи ли , че и бебето ще ми е малко ?!
*
« Отговор #18 -: Октомври 23, 2007, 13:42:17 pm »
А да ви питам още нещо - аз доса слабичка и дребна и съответно коремчето ми е малко .
Няма ли да ми поресне вече и само аз ли съм такъв случай с малък корем ?!
И това значи ли , че и бебето ще ми е малко ?!
Аз също съм слаба и с много малък корем. Бебчо обаче си расте по таблица. Майка ми е карала същата бременност с брат ми и за времето си го е родила доста едро бебе - 3100/ 1972 г. :D
Просто ще се наслаждаваш по-кратко на голям тумбак.
Лягай кротко в кревата и не пълни главата си с тревожне мисли. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #19 -: Октомври 23, 2007, 21:26:23 pm »
White имаш ли снимки да ми покажеш ?!
или поне ми кажи колко см е коремчето ?!
офф май наистина се тревожа за това , всеки ме пита защо нямам корем ?!