0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да ви попитам...
« -: Ноември 02, 2005, 11:07:50 am »
Здравейте, мили момичета!
През м. май направих спонтатен аборт. От тогава в дните преди и по време на М усещам матката си. Преди съм имала болки и чувствителност в яйчниците, но никога не съм имала тези усещания. Казвам "усещам", защото не става въпрос за болка. Това нормално ли е?
Бъди себе си!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Да ви попитам...
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2005, 11:16:20 am »
Мисля, че е нормално. Повече се вглеждаш в организма си.
*
Да ви попитам...
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2005, 15:10:40 pm »
И аз имам някакви станни усещания в матката, но не мога да определя какви са. Наподобяват нещо като тик, накакво рефлексно движение, не знам как да го определя. Все забравям да питам доктора, а и си мисля дали има връзка с абортите, те да не са следствие от това.
Да ви попитам...
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2005, 19:19:41 pm »
Цитат на: Mary
И аз имам някакви станни усещания в матката, но не мога да определя какви са. Наподобяват нещо като тик, накакво рефлексно движение, не знам как да го определя. Все забравям да питам доктора, а и си мисля дали има връзка с абортите, те да не са следствие от това.

Mary, ще те помоля да споделиш, ако получиш някаква информация от доктора. Аз в момента нямам възможност за консултация по тази тема.
Усещам тези мускулни спазми в областта на матката вече трети месец, по всяко време на цикъла без дните с М. Краткотрайни са - няколко секунди, понякога няколко пъти на ден, понякога 1 път на седмица. (сега съм в 7ми цикъл след аборта)
Много моля, ако някой има информация или предположение какво може да е това, да сподели!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Да ви попитам...
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2005, 19:55:48 pm »
аз също забелязах у себе си подобни усещания след кюртажа, а преди ги нямах. мисля, че не е проблем, но ако те притеснява - сподели го с гинеколога си.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Да ви попитам...
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2005, 20:17:59 pm »
И при мен са така както и при теб, но са от доста дълго време около 3 години. Забелязвам, че по време на бременост са по-чести и по-продължителни.