Такаа, след темата" Напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно", реших да пусна една подобна , но доста по-оптимистична тема;-)))
В крайна сметка, битува истината, че живота започва на 40! Когато навърших 30 - бях готова да се изсмея на това, та аз на 30 се чувствах вечее ужасно стара;-))))Но сега на 40 знам , смея да твърдя, че това е една прекрасна възраст! Защото вече имаме опита, имаме знанията а и имаме и възможността да осъществим някои от желанията си и живота може да бъде наистина прекрасен!
Разбира се, че остава неприятният биологичен часовник, който тиктака неумолимо, особено що се отнася за нашите репродуктивни проблеми, но и там нещата не са много ясно определени, имайки пред вид факта, че много жени не успяли на 20, успяват на 40....
Така, аз вече съм на 40 и се чувствам ПРЕКРАСНО. Живота ми е много по-интересен, защото знам повече неща, чувствам се много по-силна, защото имам опита и знам вече как да се боря! Да - имам репродуктивен проблем, но много добре знам, че живота е низ от проблеми и че, ако успея да разреша този, със сигурност ще се появи друг и друг .....Както маратонците успяват да пробягат дългото разстояние така и ние е добре да успяваме да се справим с проблемите,но не само със сегашните, но и с тези, които ще ни поднесе бъдещето......и да гледаме малко от дистанция на нещата и в переспектива!
Чувствам се прекрасно и защото се усещам по-силна, по-можеща, по-мъдра, по-женственна...., защото знам , че ще се справя с много неща, както и досега, както се казва - това сме го играли вече;-)))
На 40 може би вече владееш Силата! Брей, как хубаво го измислих....
А вие на какво мнение сте?