0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mili79

за съвет
« -: Януари 20, 2006, 14:34:02 pm »
Не съм сигурна дали съм за този форум, но в другите не проявяват нтерес към проблема ми-може и да не е сериозен, но се притеснявам.
След болки и след гинекологичен преглед,гинеколожката ми каза че е "нещо циститно".Както и да е предписа ми Нолицин и след консултация с друг лекар ще го пия.Но установи, че имам уголемен десен яйчник/чувала съм че по принцип това е така, но сигурно е по-голям от обикновено/ и вследствие на това явно има и придърпване на матката-/всъщност не съм сигурна дали точно това каза /.Поговорихме с гинеколожката и тя ме посъветва да пия противозачатъчни-в случая ми каза за Жанин-заради регулиране дейността на яйчника-за от 3 до 6 месеца?
Моля Ви за мнение дали проблема ми ще се реши чрез противозачатъчните?Принципно съм против тях , но ако се налага.Проблема с яйчника сериозен ли?
за съвет
« Отговор #1 -: Януари 20, 2006, 16:25:07 pm »
Здравей, Мили!
Според мен, отиди при друг лекар да те види. Аз за дългото ми ходене по гинеколози имах следните диагнози -  киста 3 см на десен яйчник, поликистозни яйчници, огромен (каквото и да значи) десен яйчник, яйчници с нормални размери, нормален десен и малък ляв (вероятно нефункциониращ), и всичко това за около 2 месеца. За момента настоящият док смята, че са с нормални размери и двата и освен това се установи, че и двата овулират спонтанно. Така че, спокойно.
за съвет
« Отговор #2 -: Януари 20, 2006, 16:32:41 pm »
Мили, моят съвет е да не пиеш нищо хормонално без да направиш предварително хормонални изследвания.
Успех :)
*

    mili79

Жанин
« Отговор #3 -: Януари 23, 2006, 09:46:51 am »
Когато попитах гинеколожката ми дали не трябва да се направят някакви хормонални изследвания преди ова, тя ми отговори че за момента не-това дали е защото  Жанин го дават като хапче с ниско съдържание на хормони.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Жанин
« Отговор #4 -: Януари 23, 2006, 10:28:29 am »
Цитат на: mili79
Когато попитах гинеколожката ми дали не трябва да се направят някакви хормонални изследвания преди ова, тя ми отговори че за момента не-това дали е защото  Жанин го дават като хапче с ниско съдържание на хормони.


Ниско, високо то е хормонален препарат. Баланса на организма в това отношение може да бъде нарушен лесно. Според мен по-добре да се направят първо изследвания. На последък доста лекари изписват хоромони и кортикостероиди е така за добър ден.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
за съвет
« Отговор #5 -: Януари 24, 2006, 21:30:40 pm »
Аз бих те посъветвала да потърсиш и друго лекарско мнение и чак тогава да пиеш нещо ако се налага. С хормоните шега не бива нито пък експерименти.