0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« -: Февруари 25, 2006, 19:57:56 pm »
Здравейте и от мен момичета!
Отдавна не съм ви писала, но незнам вече какво да правя и какво да мисля, та затова ОТНОВО се обръщам за съвет към ВАС!
Много съм объркана заради този прозрачен секрет който се появява когато си стисна зърното на гърдата :?:  :?: . При положение че от три месеца пия БРОМОКРИПТИН и преди месец ми е правено изследване специално за пролактина, който се оказа в норма, това нещо не спира. Доктора ми каза да си пия хапчетата докато забременнея и сега приемам по едно на ден!
Много ме е страх, на какво ли може да се дължи това :!:

Ето и резултата от изследването направено на 23.01.06г:
Prolactin - 65.7              реф. граници: М (98.0-456) , Ж (64.0-395)!

Благодаря ви предварително и успех на всички!
ЖЕЛАЯ ВИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!
Тези, които не могат да разберат мълчанието ти, няма да разберат и думите ти!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2006, 08:37:29 am »
Цитат на: next78
Здравейте и от мен момичета!
Отдавна не съм ви писала, но незнам вече какво да правя и какво да мисля, та затова ОТНОВО се обръщам за съвет към ВАС!
Много съм объркана заради този прозрачен секрет който се появява когато си стисна зърното на гърдата :?:  :?: . При положение че от три месеца пия БРОМОКРИПТИН и преди месец ми е правено изследване специално за пролактина, който се оказа в норма, това нещо не спира. Доктора ми каза да си пия хапчетата докато забременнея и сега приемам по едно на ден!
Много ме е страх, на какво ли може да се дължи това :!:

Ето и резултата от изследването направено на 23.01.06г:
Prolactin - 65.7              реф. граници: М (98.0-456) , Ж (64.0-395)!

Благодаря ви предварително и успех на всички!
ЖЕЛАЯ ВИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!

Здравей!
Това стискане и масажиране на гърдата ,предизвиква отделяне на коластра (тази белезникава, почти прозрачна течност).
Моят съвет е не си пипай гърдите и не проверявай постоянно излиза ли секрет или не.
Като пример ще ти каже ,че преди години в Америка ( преди 17-18 години го тиражираха наши весници,но тък като времената бяха по особени- кое е истина и как се представя истината е др. нещо)много нераждали жени чрез масажи са предизвиквали отделяне на коластра и дори кърма, с цел да я продават.
И обратната логика, при изследване на пролактина се препоръчва избягване на механ.дразнене на гърдите ,защото се стимулира отделяне на Пролактин и от там кърма(коластра)
Този хормон е х-рен най-вече за кърмачките, чрез кърменето се стимулира отделяне на Пролактин и от там кърма.
Така ,че не пипай гърдите си.Колкото повече пипаш толкова повече ще се отделя.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2006, 10:55:41 am »
Благодаря ти denis, отговора ти беше много успокояващ за мен, и в същото време доста добре си ми го обяснила! РАЗБРАХ, и вече спирам със самостоятелните прегледи. Радвам се че има такива компетентни момичета в този сайт.  Аз също имам представа за доста неща но нали знаеш, че - човек може да знае много, но не и всичко!
Благодаря ти! :balk_104:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2006, 10:40:45 am »
next78 имаш ли отрицателен тест за хламидия? Правила ли си въобще изследване за наличие на хламидии? Ако имаш какъв е, какви резултати, къде го прави? Лекаря ти какво казва по въпроса? Доколкото разбрах ти се лекуваш в Русе не съм много запозната с лекарите там, но честно казано нямам добро мнение за тях.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2006, 14:38:27 pm »
Здрасти и от мен!
Аз също съм с висок пролактин,но никога не съм отделяла секрет от гърдите.Но знам,че при приема на бромкриптин / аз също го пия /  поне след 3-4 месеца се нормализирват нещата.Било необходимо да се понатрупа в организма и чак тогава да се чакат резултати като ову и спиране секрета от гърдите.Самият хормон се регулира бързо , но трябва време тялото да започне да работи нормално.
СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2006, 17:38:06 pm »
Starlet, преди четири години си правих кръвен тест за хламидия и резултатът беше- титър 1:64! Докторът ни назначи лечение и на двамата с антибиотици. След време правихме контролно изследване в същата лаборатория и резултатите бяха отрицателни! След още година пак правихме, щото ми казаха че може и от котката вкъщи да се заразя, но и те бяха отрицателни, а и лабораторията беше друга.
Наскоро обаче говорих с лекар (доцент), който е изнасял дисертация в Испания точно за хламидията, и той ми обясни че всеки носи тези бактерии в себе си- просто трябва да се следи да не се повишава титъра, тъй като си имало определени стойности и ако при изследването те са завишени тогава се изписват лекарства за нормализирането им :roll: !
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
СЪВЕТ за ПРОЛАКТИНА
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2006, 18:24:19 pm »
Цитат на: next78
Starlet, преди четири години си правих кръвен тест за хламидия и резултатът беше- титър 1:64! Докторът ни назначи лечение и на двамата с антибиотици. След време правихме контролно изследване в същата лаборатория и резултатите бяха отрицателни! След още година пак правихме, щото ми казаха че може и от котката вкъщи да се заразя, но и те бяха отрицателни, а и лабораторията беше друга.
Наскоро обаче говорих с лекар (доцент), който е изнасял дисертация в Испания точно за хламидията, и той ми обясни че всеки носи тези бактерии в себе си- просто трябва да се следи да не се повишава титъра, тъй като си имало определени стойности и ако при изследването те са завишени тогава се изписват лекарства за нормализирането им :roll: !

Не мога да се съглася с този доцент.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум