0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nushitba

Тириодит на хашимото
« -: Август 26, 2007, 11:02:44 am »
 :oops:Здравейте моля да ми дадете съвет преди 2 месеца преживях мисед аборт и ето че тръгнах по изследвания  :?Направиха ми изследвания на щитовидната жлеза и резултатите са Тсх 4.73 при 0.27-4.2 ,ТАТ 148.3 при 0-115,МАТ7.37 при 0-34 :oops:Диагноза тириодит на хашимото и да пия по 25 мг елтироксин но аз съм с високо кръвно и пия и други лекарства и малко се притеснявам .Иначе според лекарите това не е причина за мисед аборт .Незная дали да не ги пусна още веднъж или да поискам второ мнение  :oops:Предварително ви благодаря
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Тириодит на хашимото
« Отговор #1 -: Август 26, 2007, 14:32:34 pm »
много е вероятно, това да е причината. направи консултация с ендокринолог за уточняване дозата на тироксина и съвместимостта с другите ти лекарства.
*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
« Отговор #2 -: Август 29, 2007, 17:18:15 pm »
Nushitbaсъжалявам за случилото се с теб. Моят съвет е да си направиш имунологични изследвания. Много често при Теоридит на Хашимото, който е автоимунно заболяване са налични и други автомунни процеси. Аз съм с Хошимото в компанията на завишени антифосфолипидни антитела и НК-клетки-те много често са причина за неизносване на бремеността. Аз ходих в Плевен при доц. Конова- имунолог и др. Тодорова - ендокринолог.
Не се шашкай-решение има стига да откриете причината. Успех!
« Отговор #3 -: Август 31, 2007, 18:37:04 pm »
Може и от това да е но направете спермограма, защото мен 2-години ме заблуждаваха че е от Хашимотото, но се оказа (лекарите казаха че е най-вероятно)заради лоша спермограма-сега това ни е проблема. Обърни се към ендокринолог и имунолог но направете и други изследвания.
Не се притеснявай -всичко се оправя.
« Отговор #4 -: Септември 03, 2007, 11:02:59 am »
Благодаря ви за отзивчивоста и разбирането  :Pкъде в София бих могла да си направя имунологични изследвания и колко горе долу ще струва за да съм подготвена ако някой ме насочи към подходящ лекар ще му бъда благодарна
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #5 -: Септември 03, 2007, 11:21:22 am »
Обърни се към клиниката, в която работи доктор Стаменов, чувала съм, че работи с добър екип имунолози. Аз лично съм се насочила нататък. Успех!
« Отговор #6 -: Септември 03, 2007, 14:38:04 pm »
Аз те съветвам да си отделиш един ден и да отидеш в Плевен при д-р Конова. Тя е най-добрата.