0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Страх и объркване!
« -: Октомври 20, 2007, 11:58:40 am »
Много ми е притеснено и искам да споделя това което ме мъчи с вас. След близо 2-години чакане на положителен тест-той се появи,но щастие няма-напротив всеки ден се самоизтезавам с мисли. Проблемът е че страдам от Хашимото и точно преди да забременея или малко след това ТСХ ми се вдигна ужасно много.Сега вече съм в 6-седмица и все още съм много над нормата.Това ми е проблема-след много прочетени статии в интернет се ужасих. Лекарите пък от своя страна ме успокояват, че всичко е божа работа-ако това е успокоение. Ами ако наистина му има нещо, ами ако се роди с умствени проблеми или нещо друго. Дори ако е всичко нормално до 9-тия месец няма да мога да издържа, вече не издържам. Не мога да спя-сънувам бебета с две глави и всякакви подобни ужаси. :balk_145:Няма да понеса нещо да му има. Почвам да се замислям за аборт по желание-колкото и да боли, колкото и да е ужасно-по-късно може и да е по-трудно.Но как да го направя-толкова искано,толкова мечтано........
Не издържам вечееееееее.
*
Re: Страх и объркване!
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2007, 12:02:54 pm »
Хайде сега се успокой първо!
Честито! Лека бременност и здраво и хубаво бебче :)
Колко ти е ТСХ? Много момичета с Хашимото пишат в момента във форума и отглеждат здрави и интелигентни наследници :) Консултирай се с ендокринолог, повечето момичета тук споделят положителен опит с д-р Тодорова от Майчин дом. Хубаво е, че си взела мерки навреме!
И спокойно :) Всичко ще е наред! :)
*
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2007, 12:03:57 pm »
Успокой се
Всичко ще е наред
Не мисли за аборт по желание,толкова дълго си мечтала да видиш :bfp:
Лекарите са добри, разполагат с добра техника и ако има нещо страшно ще ти кажат, никои няма да те остави да родиш дете с аномалии.
Успех ти желая и безпроблемна бременност!
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2007, 12:08:08 pm »
Мили4ка не мисли за най-лошото вси4ко ще бъде наред щом лекарите казват 4е няма проблем,а що се однася до аборта не би трябвало да премахнеш нещо толкова желано и 4акано!Желая ти от сърце вси4ко да е наред и успех!!! :bighug: :goodluck:
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2007, 12:11:06 pm »
Мими,честити две чертички.Не се самоизмъчвай така.Мисли по положително .Има темичка в която също може да обмените инфо с момичета които също са сХашимото.Опитай се да прогониш лошите мисли от главата си ,всичко ще е наред. :bighug:
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2007, 12:35:39 pm »
Хей, Мими, успокой топката! И без да си с Хашимото, пак щеше да се измъчваш от подобни въпроси! Май това е в главата на всяка жена! Първо се измъчваме с въпроси  "Дали ще забременея", "В мен ли е проблема", "Дали изследванията са точни".... и още много други! След това /предполагам, още не съм забременявала/, заповчат едни питанки от типа "Всичко нормално ли ще е", "Дали няма да е с вродени дефекти, изостаналост, глухота, слепота...." Момичетата тук те съветват правилно, отиди при специалист и остави той да ти каже компетентното си мнение. Медицината е достатъчно напреднала вече! От теб се иска сега да си спокойна и да караш леки девет месеца!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2007, 12:53:15 pm »
Mimi_leo, мила, не се стряскай, на мен ми беше диагностицирано тежко Хашимото в 11 седмица, след като сама си назначих изследване на щитовидната. Благодарение на инфото от форума, отидох още същия ден при д-р Тодорова, която ме успокои. От там заминах за Плевен, при доц. Конова и досега пия лекарства и правя вливания на Имуновенин всеки месец (за високи НК-клетки). Вече съм 28 г. седмица, от 3 фетални при различни лекари знам и вярвам, че бебка е наред. От опит мога да кажа само едно - бях при най - различни "специалисти" за потвърждаване на диагнозата и лечението, доверявам се единствено на д-р Тодорова и доц. Конова. Ето тук можеш да видиш истеричната ми тема за Хашимотото. С написаното искам да те успокоя и да ти вдъхна кураж - след като знаеш за болестта, ще успееш да направиш нужната профилактика и лечение и да регулираш нещата, сигурна съм.  :goodluck:

П.С. Ако имаш въпроси - насреща съм!
« Последна редакция: Октомври 20, 2007, 12:54:50 pm от Точица »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2007, 11:19:58 am »
Мимка, определено смятам, че ти е време за едно кафе с мен!
Всичко ще бъде наред, ще видиш!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2007, 14:56:01 pm »
Мими, колкото и да е трудно, се успокой. нервите и паниката се отразяват зле на щитовидната жлеза. веднага започни лечение и не се панирай. аз имам Хашимото, изкарах супер лека бременност и родих едно напълно здраво и хубаво :D бебе. тия ужасии изобщо не ги мисли. прави каквото трябва и се радвай на живота.
колко е ТСХ?
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2007, 19:40:31 pm »
Благодаря много на всички за подкрепата.Направо незнам какво щях да правя без вас.  :hug2:

-Манхатан точно това ме притеснява ТСХ беше 87  малко преди да разбера че съм бременна.

*
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2007, 20:00:35 pm »
Мими, опитай се да се успокоиш и не си мисли за аборт по желание. Просто посещавай редовно лекар - и то специалист, а той си знае работата - в днешно време има добра апаратура, която съчетана с добър специалист са нещата, на които можеш да разчиташ. Желая ти късмет и нека Бог да те закриля!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2007, 12:46:41 pm »
Какви са тези лоши мисли :D Ходи си често на преглед и всичко ще е наред. Лека и безпроблемна бременност и от мен.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2007, 09:23:54 am »
Mimi-leo, чак сега виждам темата ти .. Знам че няма как да не се притесняваш, но се опитай да не мислиш за нищо лошо... недей да четеш за всичките аномалии и всичко което евентуално би могло да се случи... Аз бях в 6 ти месец бременна когато съвсем случайно ми откриха хашимото и хипотериоза. ТСХ ми беше над 50. Това което си спомням бе че ендокриноложката само възкликна - О - милата!!! Беше доста късно и бебето си беше дефакто вече оформено. От там нататък се започна чакането... и стискането на палци. Аз си забраних да чета каквото и да е по темата, намерих свестен гинеколог и ендокринолог започнах лечение веднага с Л-тироксин и така... Това което се случи после беше най-невероятното преживяване в моя живот. Роди се синът ми - беше най-малкото същество което можех да си представя ... малко избърза 25 дена преди терминът и тежеше 2, 500. Но всичко беше наред... Пожелавам ти всичко да е наред и с теб и с бебето и после когато порасне да му разказваш с усмивка - Ти знаеш ли как ме беше уплашил(а) когато ми беше още в коремчето...
Целувки и леко бременеене.
*
« Отговор #13 -: Октомври 27, 2007, 15:17:00 pm »
Mimi-leo, страхът ни съпътства цял живот, нявсякъде и във всичко, но да мислиш за аборт по желание е най-лошото, което можеш да направиш. Имай предвид, че Бог ни изпраща толкова болка, колкото можем да понесем, а болката след един аборт /по желание или не/ е непоносима.
Така че, мисли позитивно, насочи се към добри лекари и им имай доверие.