0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Направление за балнеокурорт
« -: Август 01, 2007, 11:03:43 am »
Момичета,незнам дали тук и е мястото на тази тема,но все пак ще питам.
Има ли някоя от Вас,която да е ходила по балнеокурорти,с включени процедури-басейни,сауни,масажи,други, с направление от НЗОК? Стерилитета причина ли е за да ми дадат такова направление?И в кой курорт?  :bubblebath:
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: Направление за балнеокурорт
« Отговор #1 -: Август 01, 2007, 16:31:41 pm »
Аз лично ходих с направление от НЗОК тази пролет в Хисар поради проблеми  с бъбреците.Имаше процедури -масаж,перлена вани и др.Съмнявам се за стерилитет да има направления и подходящ курот,но не съм сигурна.Най добре е да се поинтересуваш и питаш направо в Ной в града,където живееш.
« Отговор #2 -: Август 01, 2007, 18:17:26 pm »
venifear,дните в които беше на почивка смятаха ли се за болничен?
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #3 -: Август 01, 2007, 21:59:13 pm »
Има направление за стерилитет.Преди 2 години с мъжа ми ходихме в Кюстендил, по принцип за стерилитет най-препоръчват именно него.Отиваш в социалното, има си стая за балнеолечение, от там ти казват какви документи да им занесеш.Когато са готови, се обаждаш в курорта да си запазиш ден.После отиваш при личния и му искаш направление за балнеолечение, като на направлението трябва да напише диагноза-първичен стерилитет.Направлението важи 30 дни.
Ние си прекарахме страхотно, там е пълно с двойки с репродуктивни проблеми.Събрахме се компания от около 15 души, дори с някои от момичетата в Зачатие се запознах именно там.Стандартно се ходи за 10 или 15 дена, колкото повече, толкова по-добре.На нас личния ни даде за 10 дена.
Желая ти приятен курорт(защото там си е точно това), весела компания и разбира се-желания ефект!
« Отговор #4 -: Август 02, 2007, 09:13:06 am »
Благодаря за информацията!
Ние мислехме да ходим в Кюстендил,така или ина4е/моя съпруг има възможност да ходи по такива места,отпуски за възстановяване от работата му/.Но исках да видя как стоят нещата и чрез НОИ. Ходихме на моренце за два дни само  :sunburn: .Иска ми се и на балнеоле4ение, което си е курорт само 4е с масажи,вани и други приятни неща
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Август 02, 2007, 09:49:53 am »
Мимка, единствената диагноза "първичен стерилитет" ли е? И какво разбираш под социалното. Това НОИ ли е или социалните по общини, където плащат помощите? Съжалявам ако въпросите ми са тъпи, ама от отдавна мисля да поразуча този въпрос и все не се стига до там. Ама ако знам от къде да започна, ще се захвана :)  :bighug:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #6 -: Август 02, 2007, 12:39:31 pm »
Мимка, единствената диагноза "първичен стерилитет" ли е? И какво разбираш под социалното. Това НОИ ли е или социалните по общини, където плащат помощите? Съжалявам ако въпросите ми са тъпи, ама от отдавна мисля да поразуча този въпрос и все не се стига до там. Ама ако знам от къде да започна, ще се захвана :)  :bighug:

Не, може и вторичен стерилитет.
Офф, за социалното....абе за НОИ мисля, че ставаше въпрос, тогава все още си беше 'социалното"-само едно, а сега нали преместиха в НАП...ама мисля, че в социалното, т.е. НОИ.
« Отговор #7 -: Август 02, 2007, 12:46:24 pm »
намерих подробна информация.Вижте тук: http://www.nssi.bg/
« Отговор #8 -: Август 02, 2007, 13:44:35 pm »
venifear,дните в които беше на почивка смятаха ли се за болничен?
Не, ползвах  отпуската си.Не попитах личната като си взех направлението ,ама предполагам, ако ми се полагаха и болнични,щеше да ми каже.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #9 -: Август 02, 2007, 13:59:00 pm »
Да взема да прескоча до НОИ да видя как стоят нещата и на Нова година всички на Кюстендил
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #10 -: Август 02, 2007, 14:42:04 pm »
Да взема да прескоча до НОИ да видя как стоят нещата и на Нова година всички на Кюстендил
« Отговор #11 -: Август 02, 2007, 14:43:21 pm »
 :drunk: :band: :party:
« Отговор #12 -: Август 02, 2007, 16:33:03 pm »
Понеже и в бг-мамма имаше питане за лечение през НОИ, цитирам какво бях отговорила там:

Аз съм ходила 2 пъти през НОИ, макар и без деца. Трябва да имаш няколко типа документа: 1) медицинска документация, доказваща заболяване, изискващо санаториално лечение; 2) направление от личен лекар, че ти препоръчва съответното лечение; 3) резервация от съответния санаториум; 4) служебна бележка от работодател, че те осигурява.

За 1) предполагам за всяко заболяване е различно. Аз си имах документи, доказващи операции и цветна снимка. За получаване на 2) отиваш при джипито и му казваш, че искаш да ти даде направление за санаториум. Той също може да те разпита за документи и пр, но няма проблеми да ти издаде направлението и без документация, защото така или иначе от НОИ ще проверят документите. 3), или резервацията, може да се направи по няколко начина. Можеш да звъннеш директно в санаториума и да ти я пратят по факса, или да идеш до централата на ул "Васил Левски" и там да резервираш. А за номер 4, взимаш бланката от сайта на НОИ (за съжаление не знам точното УРЛ) или пък се разкарваш до сградата на НОИ за нея, и даваш на работодател да я попълни.

С цялата документация от 1,2, 3 и 4 отиваш в НОИ, стая 110. Там преглеждат документите, и ако всичко е наред, ти дават един документ, с който после отиваш на почивката/лечението.

Няма да е лошо да разгледаш старите теми за калолечение тук в Лек от природата и в Дир.бг. На мен специално страхотно много ми помогнаха да се преборя с бюрокрацията - ако не беше информацията там, сигурно щях да се откажа.