0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпросът ми е малко странен , но маи доста важен за мен.В моето семейство баба ми има един спонтанен аборт на втора бременост , но след това е успяла с третата и се е появила майка ми.
 Майка ми има два спонтанни аборта , като след втория има усложнения и е спряла всякакви опити.
  Сестрата на майка ми има три или четири аборта ( тя не е споделяла точния брой ) и така и двете са останали само с по едно дете.Абортите и при трите са около 5 - 6 месец от бременността.
 Дали според вас има някаква наследственост или е по точно съвпадение ?
 Благодаря Ви предварително !!!
*
Има такава наследственост по някой път. За да се открие се прави генетично изследване. Аз съм правила такова, защото майка ми има 9 спонтанни аборта и едно мъртво раждане преди да роди мен и брат ми. При мен не се откри подобен проблем.
*
 Много ти благодаря за отговора , а къде мога да си направя подобно изследване в София ?

*
Бори, през какъв ад е минала майка ти, за да ви има! Покланям й се до земята!

По темата: най-вероятно съществува някакъв генетичен фактор по принцип, за който сигурно си има тестове. Обаче, Рали, не бива да се панираш излишно, ако все още си само на вълна "опити". Всяка втора жена почти минава през ада на абортите, а при някои в семейството няма никакви помятания.
Alexandra
*
Рали, правих изследването в Майчин дом.

Съжалявам, че отклонявам за малко темата.
Мари, действително е изживяла някакъв ад. Постоянно е губила бебетата, а освен това е сирак от дете (даже е нямала майка да я подкрепя в този тежък момент). С мен и брат ми е лежала от деветия ден до деветия месец. Въобще не е ставала от леглото и е била постоянно на системи, за да не ни изгуби. Сега така ни трепери и глези, че не можеш да си представиш :D. Много ме подкрепя и страда заедно с мен, че не мога да си имам детенце. Знам, че ме разбира искрено, защото знае от личен опит колко сълзи и нерви коства всичко това. Много си я обичам - МАМА. :D
« Последна редакция: Октомври 11, 2006, 23:57:57 pm от bori_st »
Бари, трогна ме дълбоко!
За генетичните изследвание - правят се в Майчин дов на 14 етаж - д.р Кременски търси!
Матей - 1.04.2006 г
*
При нас няма такива проблеми миличка /спонтанни аборти/, но бих искала да споделя, че сме си правили генетични изследвания и консултацията с генетичката в началото преди д ани вземат кръв на двамата за изследвания премина точно в духа да си разкажем родословните дърва и двамата и да кажем за мъртво родени деца има ли и дали близките ни роднини са имали спонтанни аборти.Така, че миличка ако дълго не става бебето е добре да помислите за генетични изследвания според мен.
*
Рали, най-вероятно има такава наследственост. След моите два аборта започнах изследвания и консултации и винаги първия въпрос и на генетиците и на гинеколозите при които ходих, беше дали майка ми или баба ми са имали такива. Значи все пак има такава зависимост.
Генетичните изследвания и аз правих в Майчин дом на 14 етаж.

Бори, майка ти е невероятна!!! Как е намерила сили да се бори след толкова преживяна болка?! Искрено се надявам скоро да я зарадваш с хубава новина :)
*
 Много Ви благодаря за отговорите.Смятам следващия месец да отида до Майчин дом , да видя как стои въпроса с тези изследвания.
Здравейте и от мен не знам дали точно в тази тема трабва да пиша и ако ми помогнете ще ви бъда много благодарна.Когато бях на 18год. напавих 2 аборта и след това на 19год. още един от тогава са минали 7год. и сега с моя съпруг се опитваме да имаме бебче ако знаете само как съжелявам за стореното от мен, страх ме е да отида да си направя изследвания ами ако ми кажат че няма да мога да имам деца и  :balk_146: :sorry: от може би 5 мес. се опитваме но за сега няма ефект много се надявам че ще се получи.Ако някой е имал подобни проблеми да ми пише предварително се извинявам ако сам объркала темата  :blowingdust2:
« Последна редакция: Август 05, 2007, 00:24:33 am от gigi2008 »

*
gigi2008, задължително си направи изследвания в специализирана клиника,като започнете със спермограма на половинката.
Най- вероятно причината не е в абортите.
Има много други причини, но повечето от тях са преодолими с правилна диагноза и съответното лечение.
Порови, попрочети из форума и ще разбереш, че няма от какво да се притесняваш. По- добре е да знаеш къде и какъв е проблема от колкото да продължаваш да се тормозиш.
Има билка за /почти/ :wink: всяка болка!

Успех, мила!

П.П. ако имаш конкретни питания - насреща съм.  :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
gigi2008 правоте опити 1 година,и ако през тази година  нестане бебето ,то непременно се обърни към клиниката по стерилитет!!!!!.....5 .. месеца  опити... не е много дълъг период..... :D :D :D
Успех!!!!! :D