0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
аулин
« -: Юли 24, 2007, 15:37:12 pm »
Днес четох листовката на аулина и там е записано, че  приемането му може евентуално  да доведе до нарушение на репродуктивните способности.Може ли някой да обясни  какви  по- точно могат да са нарушенията.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
Re: аулин
« Отговор #1 -: Юли 25, 2007, 11:56:47 am »
И аз пия аулин - само той ми помага при менструални болки, но не съм чела листовката  :oops: Ще следя темата с интерес.
*
« Отговор #2 -: Юли 25, 2007, 12:31:18 pm »
Преди месец-два имаше статия за Аулин и подобните на него (Нимезил например). В доста страни е забранен за употреба, защото е много вреден.
Аз пиех Нимезил години наред при болки. Това единствено ме спасяваше. :?
Опитай да го замениш със свещички Индометацин, Тилкотил или други обезболяващи.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #3 -: Юли 25, 2007, 17:13:02 pm »
За мен също спасението е аулин,но също не съм чела листовката,но аз си взимам на прах и на самото пакетче мисля че не пише нищо...Ако някоъ знае нещо повече пишете
« Отговор #4 -: Юли 25, 2007, 17:42:02 pm »
  В листовката на  НУРОФЕН пише това:
  "Има данни за единични случаи при употреба на нестеродни противовъзпалителни лекарствени продукти,прилагани продължително и при по-високи дози,които могат да повлияят временно и обратимо възможността за забременяване."
  Нямам листовка от Аулин,въпреки че го ползвам често,но предполагам,че е от същата група.Веднъж ме болеше много плексита и пиех противовъзпалителни лекарства.Бях и настинала и си взех Нурофена и добре че прочетох листовките на двете лекарства.Оказа се ,че щях да направя лошата комбинация!ОТ тогава винаги чета листовките.
« Отговор #5 -: Юли 25, 2007, 18:39:24 pm »
Аулин и подобните на него (Нимезил например)

От  лекари зная , че Аулина и Нимезила са едно  и също  лекарство , различни са производителите. Не бива да се прекалява с тях , защото при продължителна употреба водят и до зависимости! :)
*
« Отговор #6 -: Юли 25, 2007, 18:45:50 pm »
Прави сте момичета!Това го копирах от листовка на Аулин
Както при всяко НСПВС има потенциален риск от нарушена репродуктивна функция при жени, които се опитват да заченат. При жени, изпитващи трудности при зачеване или подложени на изследване за безплодие, се препоръчва прекъсване на употребата на Nimesulide (виж секция 4.6).
« Отговор #7 -: Юли 26, 2007, 10:35:14 am »
Прави сте момичета!Това го копирах от листовка на Аулин
Както при всяко НСПВС има потенциален риск от нарушена репродуктивна функция при жени, които се опитват да заченат. При жени, изпитващи трудности при зачеване или подложени на изследване за безплодие, се препоръчва прекъсване на употребата на Nimesulide (виж секция 4.6).

Това е ужасно  :( Аз пия вече от 4 години аулин 1 път в месеца. Чудя се с какво да го заместя...
« Отговор #8 -: Юли 26, 2007, 16:45:21 pm »
И аз се притесних след прочетеното, от доста време при мен. болки пия само аулин.
white e права свещичките са вариант.Струва ми се ,че много от жените ,които употребяват аулин не са  наясно със страничните му действия, а те не са никак безобидни.Аз лично пия аулин на прах и никога не съм поискала да прочета  листовката.
« Отговор #9 -: Юли 27, 2007, 09:29:17 am »
аз също от години пия Аулин,просто какви ли не таблетки съм пробвала,но за съжаление само той ми помага.Болките ми са толкова силни,че е имало немалко случаи, в които вземам 2 таблетки една след друга през 40 минути.Четох преди време листовката,но за влиянията му върху репродуктивната система не си спомням.Май пак ще взема да я прегледам.Свещичките не ми повлияват като Аулина.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #10 -: Юли 28, 2007, 23:01:58 pm »
Аз пия Аулин поне 4 пъти в месеца и ако това е истина направо се ужасих. 8O :?Ама и как ще повлияе ако изследвания показват че всичко е наред?
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #11 -: Юли 29, 2007, 00:08:13 am »
Примет, момичета! И аз понякога съм прибягвала до аулина, когато нурофена не ми е помагал за главоболието...От месец и половина насам, от предпазливост, не пия никакви лекарства освен фолиевата киселина, като ме подгони главоболието обаче е ужас...Чудя се какво би могло да помага в такъв случай /освен здравия сън, разбира се  :wink:/
Хубава вечер на всички ви!!!

*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #12 -: Юли 29, 2007, 22:38:55 pm »
Само при жени ли оказва влияние? Питам, защото мъжът ми го употребява при главоболие или зъбобол. Инъче аз през 2-3 месеца веднъж при менструални болки.