0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Четох, четох, и пак останаха въпроси без отговор:

1. Освен по полов път как могат да се предадат? Възможно ли е предаване чрез ползване на общи вещи.
2. Каква друга може да бъде причината за появата им? Приятелят ми страда от бъбреци, дали е възможно да се е получило замърсяване при изхвърлянето на камъни?
3. Ако проблема е в бъбреците, дали сме обречени постоянно да си ги имаме? Той пи лекарства два пъти и при поредната проверка отново ги има. Аз също пих лекарства и ми предстои проверка.
4. Освен лечение и пазене, да правя ли някаква дезинфекция на бельо, прибори?

Ще съм благодарна да споделите вашите премеждия с бактериите, че сме се хванали за глава.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Помощ: бетахемолитични стрептококи
« Отговор #1 -: Юли 24, 2007, 21:41:08 pm »
Ние преди време често имахме проблеми с стрептококи.Лекуваме ...всичко е наред...и след 2 месеца пак стрептококи!!!!И така няколко пъти. :(
Тогава док каза че проблема може и да е в моите бъбреци (аз имам хроничен пионефрит),или в неговата простата или се разнасят по някакъв начин чревните бактери........... .В един от вас има някакво огнище....Възможности са много.

моя съвет е приятеля ти да си изследва  стерилна урина......(при мен се оказа проблема в пионефрита.....пикучополова система е свързана и лесно се разнасят бактериите))
И двамата да си подсилите имунна система
За интимна хигиенанай-добре си вземи Лактацид
(всяко лечение се прилага след микробиологично изследване с антибиотикограма)
Докато тряе лечението и докато неизлезнат чисти микробиологии никакви полови контакти
(лично при нас голям ефект имаше ТАВАНИК)
Успех! :D
« Отговор #2 -: Юли 24, 2007, 21:50:54 pm »
   Таваника и при мен имаше ефект и то от първия път  :P .Малко е скъп,но си заслужава.Препарата е много добър.При мен инфекцията беше чревна и от там се предаваше във влагалището.За такъв случай се препоръчва и Б комплеск и Витамин Ц.
  Желая ви успех и не се отчайвайте!

« Отговор #3 -: Юли 25, 2007, 08:23:17 am »
Благодаря за отговорите.
За пазенето - пазим се. Лекарства пием винаги съгласно антибиограмата.
Но ме притеснява факта, че неговите бъбреци може да са постоянен проблем, иначе инцидентните разпространения е ясно, ще се лекуват. Май ще трябва да минем към по-силната артилерия, няма как  :x
Дано слънчо огрее и моят дом ...
« Отговор #4 -: Юли 27, 2007, 14:36:31 pm »
Виж тук http://www.gbss.org.uk/
Около 1/3 от хората по света са носители, но много по-малък процент се колонизират. Обикновените микробиологични тестове ловят тоИ стрептокок в 50% от случаите, а специален тест има, но в Англия например се правел само в 1 лаборатория. В една друга тема Манхатън беше писала, че в Шейново правят тест за тази гадина, но не съм проверявала лично и не знам дали е обикновения тест или този, който дава 100% надежден резултат.

Тук има една тема, която може да е полезна http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5002.0
« Последна редакция: Юли 27, 2007, 14:40:53 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07