0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Колко време живеят сперматозоидите?
« Отговор #20 -: Май 05, 2006, 06:42:47 am »
Цитат
Имай предвид, че за да станат сперматозоидите напълно годни за оплождане /сперматогенеза/ са необходими 24 часа.Значи през ден се юрват точно правилните момчета

Що ли съм чела че сперматогенезата трае 90 дни?
« Отговор #21 -: Май 05, 2006, 09:52:22 am »
и аз така Лейди...ето нещо за тези, които не са чели  :roll:  :wink:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=51
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=145

Сперматозоидите и женският репродуктивен тракт

Сперматозоидите не живеят дълго в неблагоприятната киселинна среда на вагината — най-много шест часа. Затова се насочват към щадящата алкална среда в шийката на матката. Само 1 % от тях успяват да стигнат до там, а останалите 99% изтичат от вагината.

пълният текст ТУК
*
« Отговор #22 -: Май 05, 2006, 09:55:12 am »
Що не си правите "любов" когато ви се иска, а не по точно определен час едва ли не. Това,  си мисля, че е най-добрата рецепта за бебеправене. Е, не да правите на седмицата един път , ама дали ще са два поредни дни или ще прескочите един път два дни - следващия месец със сигурност "схемата" няма да е същата и току виж "нещо" се шмугнало и ............ Стига сте си стресирали мъжете с "днес съм в овулация - хайде в леглото" - то и аз да съм мъж и на мен може да не ми хареса да ме ползват само като "оплодител".
*
« Отговор #23 -: Май 05, 2006, 09:56:26 am »
Що не си правите "любов" когато ви се иска, а не по точно определен час едва ли не. Това,  си мисля, че е най-добрата рецепта за бебеправене. Е, не да правите на седмицата един път , ама дали ще са два поредни дни или ще прескочите един път два дни - следващия месец със сигурност "схемата" няма да е същата и току виж "нещо" се шмугнало и ............ Стига сте си стресирали мъжете с "днес съм в овулация - хайде в леглото" - то и аз да съм мъж и на мен може да не ми хареса да ме ползват само като "оплодител".
*
« Отговор #24 -: Май 05, 2006, 09:57:34 am »
Опа, нещо дублирах.
*
« Отговор #25 -: Май 05, 2006, 11:31:19 am »
Цитат на: inamil
Стига сте си стресирали мъжете с "днес съм в овулация - хайде в леглото" - то и аз да съм мъж и на мен може да не ми хареса да ме ползват само като "оплодител".

Верно е стресиращо!
Аз съм в 'мъжката' ситуация за това мога да кажа, че веднага се 'разболявам' моя като попита "В овулация ли си?"
Много ми се иска нещата да станат случайно и никой да не тай надежди и после да се разочарова  :(
п.п. ... то и от графиката ми личи, че разчитам на случайния принцип  :lol:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #26 -: Май 05, 2006, 12:12:43 pm »
ами ето ви най-личният пример-моят :D
аз овулация, когато въобще съм имала, е била 16-19 ден. и по-натам.
нашето бебенце е станало с кекс на 11 :!: ден. след това не е имало щото беше по празниците и пътувахме в чужбина, а следващия път беше драматично късно за каквито и да било надежди :wink: аз затова и не очаквах  :bfp: и го направих, когато вече имаше явни симптоми :D ето тук аз бих казала Божа Работа! :D
*
« Отговор #27 -: Май 05, 2006, 12:25:26 pm »
Ииии хайде Манхатанка сега да ни урочасаш всичките, да сме като теб  :wave:

Лека бременост сладурка!  :)
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #28 -: Май 05, 2006, 12:32:22 pm »
Абе що си мисля, че зависи и от живота на яйцеклетката  :oops: , която по последни данни е "годна" 16 часа
« Отговор #29 -: Май 05, 2006, 12:52:59 pm »
Аз даже съм чела, че яйцеклетката живееела само 12 часа!:( Така че съм склонна да мисля, че по-скоро зависи от жената, отколкото от мъжа специално по този параграф.

И сега се чудя кога да правим кекс - правихме снощи, тази сутрин на фоликумерията фоликулът е 23мм, лекарката каза "до неделя трябва да има Ову". Ама как да я засека, при положение че имам само някакви 12 часа на разположение, а в същото време пък на сперматозоидите им трябват поне 24 часа, за да са годни...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #30 -: Май 05, 2006, 13:03:25 pm »
Гимнастика /коремни преси и клякане, серии по 20/ и секс всеки ден. Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #31 -: Май 05, 2006, 13:04:16 pm »
Според мен, те вече трябва да са там, когато настъпва ову-то, както в случая на Манхатанката, иначе е късно! За това трябва да се меси кекса през ден, пък останалото е божа работа!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #32 -: Май 05, 2006, 13:14:25 pm »
мдааа, кекса преди ову е по-сигурен начин. да висят и да чакат  :00001754:  разбира се, много зависи от здравословното състояние на плувците :D
« Отговор #33 -: Май 05, 2006, 13:29:01 pm »
Цитат на: evro
Гимнастика /коремни преси и клякане, серии по 20/ и секс всеки ден. Успех!!!

Evro, ами кекса го месим всяка нощ от 3 дни насам. Така че би трябвало вече да са пристигнали човечета и да "чакат". Въпросът е тази вечер и утре какво да правим, предвид очакваната ову и 12те часа живот. Имаме 2 възможности: или кекс тази и утре вечер, или тази вечер почивка (да станат по-силни), и кекс утре сутрин и утре вечер. кое е по-добрия вариант да нацелим ову-то?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #34 -: Май 05, 2006, 13:59:15 pm »
Относно таймирането на кекса - забелязала съм, че преди и по време на овулация имам голям апетит за кекс  :wink: Щом "ми мине" - значи най-вероятно овуто е свършило - тогава вече не ми е толкова мерак да меся кексове  :P Т.е. - като ви се прави XXX - действайте! Той организмът ви сам си го иска.
Е, за съжаление при нас до сега не е подействала тази схема, но по други причини :(  Предполагам, че ако нямахме някои проблеми до сега щяхме вече да дундуркаме бебо

« Отговор #35 -: Май 05, 2006, 14:13:32 pm »
Bebe, ами аз  по принцип си имам апетит:), така че дали е ову или не, това не ми влияе:):). Просто сега искам да нацелим момента, защото на УЗИ се видя много хубав фоликул.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #36 -: Май 05, 2006, 14:21:43 pm »
Мила, идеята ми беше, че при мен, както и при други жени - нарастналият апетит си е симптом за настъпваща овулация  :wink:
Ще ти стискам палци   :crossfingers:  да хванете едно хубаво яйчице  :eggsperm: и да има след 2-3 седмици  :bfp:
:)

« Отговор #37 -: Май 05, 2006, 14:35:28 pm »
оф, абе голямо дебнене пада на това яйчице, направо.... :lol: И откога го чакам(е) да го хванем! Дано вече да го хвана.
« Отговор #38 -: Май 05, 2006, 14:36:16 pm »
Бебе, и аз ти стискам палци!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #39 -: Май 05, 2006, 15:01:17 pm »
Мерси, Сийс  :)
 :blowingdust:  :blowingdust2: