0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
милчка първо не се паникьосвай! може да не са ( а най-вероятно и не са )ендометриозни огнища. изчакай да ти дойде МЦ и след като ти свърши потърси още едно мнение на специалист. на мене след като ми дойде за първи път след диферелина доктора ми каза ,че имам някакви кистички на единия яйчник , но най-вероятно не са ендометриозни - няма начин , нали все пак 6 месеца сме без МЦ и след това още месец -два докато ти дойде....... моето мнение е да не бързаш с изводите , а да изчакаш или да потърсиш още едно мнение! успех!
*

Vilma

• *
  • 15
  • Прави добро и ще получиш добро!
Да благодаря ти, но кога ще ми дойде? И ако не дойде какво? Той каза, че най вероятно това му пречи на МЦ, за да дойде, т. е това, което вижда док.
*
ти при кой лекар ходиш? незнам защо така ( не съм много веща ) ама ако погледнеш темичката "МЦ след диферелин" , ще видиш че МЦ идва до 90-тия ден . Ако до 90-тия ден не ти дойде би трябвало да ти предизвикат МЦ - така ми беше обяснил моят лекар и аз му вярвам! това е моето мнение на искам да те подвеждам , но незнам как е видял тези огнища и е определил че те ти пречат на МЦ . не ти ли е правил той лапароскопията?
Vilma, на мен цикълът ми дойде на 76-тия ден, но на всеки е индивидуално. За всеки случай има време до 90-тия ден, ще ти дойде. Това за ендометриозните огнища дето твоят доктор ги вижда ми звучи много странно. Аз не мисля, че може да се видят ендометриозни огнища на видеозон. Та те са миниатюрни, и нали точно затова ендометриозата се доказва само с лапароскопия или лапаротомия... защото само по този начин се виждат ендометриозните огнища. Кой е лекуващият ти лекар?

*
и аз мисля като красита - с видеозона просто незнам как ги е видял - странно е!
Красита ти как си мила? Погледнах ти графиката - и аз съм така дойде ми снощи  :( :(
И на мен вчера ми дойде  :( Но аз друго и не очаквах... все пак задържах фоликул и нямах овулация, така че не съм се и надявала на бременност. В понеделник съм на преглед да видим спукан ли е фоликулът, и продължаваме с борбата.
Така като ни е започнал цикълът и на двете в един ден, ще имам база за сравнение този месец  :D

*
 :D да и дано да имаме ++++++++ резулатати другия месец! а миналия месец не бяхме ли с няколко дена разлика?
Ами май да... моят трае точно 28 дни, и този път си беше като по часовник. Може би твоят цикъл е по-дълъг.

*
май , май . моят по принцип е около 33  а този беше 37! нищо този месец сме заедно ! дано после да караме заедно 9-те месеца! :D
Ами дано! Сега в понеделник ще видим дуфастонът подействал ли е, и спукан ли е фоликулът. Ако не е, и пак ми предпишат противозачатъчни, за да се пукне, ще отложа плановете и надеждите :(
Твоите по време на цикъл ли се пукаха? В момента имаш ли нещо, или си добре?

*

Vilma

• *
  • 15
  • Прави добро и ще получиш добро!
Да вчера бях при този, който ме оперира и той самият каза, че ако до 20 дена не ми дойде да му се обадя. Но преди това три пъти ме пита дали съм сигурна, че не ми е идвало и беше много учуден, за това което вижда. Вече не знам какво да мисля и какво да очаквам. Пропуснах да ви кажа, че от двама лекари го казаха, но и двамата не са сигурни и казаха, че трябва да дойде МЦ. А ако това, което виждат не изчезне след два цикъла, казаха втора лапароскопия. Е - това мен ме ужаси.
Значи да го чакам до 90 дни. Благодаря. Лошото, в цялата ми история, е че вечно съм натръни и ужастно ме е страх. 
*
Ами дано! Сега в понеделник ще видим дуфастонът подействал ли е, и спукан ли е фоликулът. Ако не е, и пак ми предпишат противозачатъчни, за да се пукне, ще отложа плановете и надеждите :(
Твоите по време на цикъл ли се пукаха? В момента имаш ли нещо, или си добре?
незнам дали сега има нещо - след като ми свърши ще отида на преглед! вие правихте ли спермограма? ние мислим да направим сега ! охххх направо се побърках вече!
Да, нашата спермограма е перфектна, там проблеми нямаме.

*
Порових се доста из форума и се надявам,че не бъркам като пиша в тази тема(ако съм сгрешила,моля да ме извините).Вчера бях на поредния гинекологичен преглед(при нов лекар).При което в мен се надигнаха няколко въпроса.От него разбрах че при фоликулометрията,която ми направиха след първия МЦ след лечението с диферелин съм имала "няколко"фоликула,а нормалното било да е един.Така ли е?И ако не възнамерявам да забременявам следващите няколко месеца било добре да пия противозачатъчни.Явно съм погледнала с недвусмислен поглед,защото накрая ми предписа FEMICUR(растителен лекарствен продукт за лечение на менструални нарушения-според листовката)за регулиране на яйчниковата дейност-според лекаря.Вие чували ли сте за такъв продукт?И възможно ли е при лапарото и десетките прегледи след това да не забележат,че съм имала"обърната матка"(каквото и да означава това)?
ОК, първо е нормално да имаш няколко фоликула, а не един, един е само доминантния. Не знам като е казал това дали е имал предвид фоликули, или фоликулярни кистички. Ако са кисти, те обикновено изчезват със започването на следващия цикъл, защото  не са ендометриозни. Обърнатата матка е нещо много често срещано, може би никой лекар не ти е казал за това, защото то нито пречи на забременяването, нито пък се прави нещо по въпроса. Обърнатата матка си е факт. За продукта, който ти е предписал не съм чувала. На мен ми предписаха дуфастон защото бях задържала фоликул.
Не знам какво друго да ти кажа. При кой лекар ходиш? И искаш ли да забременяваш, или не? Късмет ти желая!