Да не забравяме че повечето Физични закони са опитно доказани и се знае че работят само в средата в която са доказани.
... еднаква ли е вероятността на масата филийката да е седяла с намазаното отгоре или отдолу ...
Това как е седяла филийката върху масата - много ми хареса. Вярно че само някой професор идиот би правил изследванията, като слага филийката с намазаното надолу върху масата преди да я събори, което ме навежда на мисълта че този случай най вероятно не е добре проучен и има поле за изява на някой пробивен млад физик (може и да не знае че е физик още де)
А ИНАЧЕ ВЕРОЯТНОСТТА Е ТОЧНО 50%.
Това много ми напомня за един виц дето питали една блондинка какъв е шанса да улучи 6-ца от тотото и тя отговорила - 50% или уцелвам или не уцелвам
... не казваме сървърът на смогва, а казваме "решаването на проблема ще ви струва еди колко си"...
В нашия случай претоварването идва от там че така намираме парите за да си поддържаме сървъра. Сървъра е собственост на Зачатие, но хардуера не е всичко, пари трябват и за мрежов трафик, поддръжка и ъпдейти, лицензи за софтуер и сигурно още много неща (общо около 1400 лв на месец). Понеже сумата е горе долу колкото срува сървъра ние отдадохме 50% от сървъра ни под наем на хостинг компанията и получаваме тези неща насреща. Така хем ние сме на линия, хем имаме професионална поддръжка, бекъпи, защита от хакерски атаки, хем нищо не плащаме че сме онлайн.
Надявам се този отговор ще задоволи повечето от въпросите ви.
Поздрави