0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
От Стара Загора съм. След 1 година мотаене по лекари в града ни се ориентирахме да търсим специалист в София. В резултат - година и половина в Клиниката на Щерев, след това я сменихме с Братя Тодорови. Първите не откриха проблема с високото ниво на пролактина, при втория няма да стъпя вече по други причини, така или иначе не съм убедена в професионализма му. С две думи проблемите ни са и при двамата. Забременявала съм два пъти с инсеминация и стимулация, първия път детето почина след раждането, втория път - спонтанен аборт. Проблемите при мен са високо ниво на пролактина и тънка маточна лигавица. Моля, ако някой знае специалист, който да се е занимавал с подобен род проблеми и да има положителни резултати, кажете ми. Няма значение в кой град е, просто искам да мога най-сетне да се доверя на някой лекар. Предварително ви благодаря!
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

Съжалявам за проблемите ти  :(
Тук най-обичаните доктори са Стаменов и Владимиров. И двамата са в София.
Относно тънката лигавица, Стаменов прилага терапия с виагра. Пусни търсачката, момичетата са писали. Може Бора да се включи  :)

Успех!

lb2f
*

smile76

• *
  • 201
Много ти благодаря за бързия отговор. Беше ми се мярнало нещо за виагра преди няколко дни като се рових във форума. Всъщност сега за пръв път се включвам активно - ножът наистина е опрял вече до кокала. Четох мнения за д-р Стаменов и съм се ориентирала натам. Но може ли малко повече инфо. Имам предвид следното: в клиниката на Щерев ме караха да идвам ден през ден, а това ми е малко трудно. Дали след като вече насрочим инсеминация, ще трябва и при него да идвам всеки ден или организацията на работа при него е различна. И освен това - приема ли изследвания, правени от други специалисти? Например при Щерев имат вяра само на техните изследвания, което натоварва допълнително финансово? Въобще какви впечатления имате от работата му?

Колко често ще трябва да ходиш, не мога да кажа. Имай предвид, че има много пациенти и обикновено се налага да чакаш.
Относно изследванията, Стаменов приема изследвания от други лаборатории.
За работата му... пусни си търсачката, аз лошо мнение не съм чувала  :D

lb2f
*

smile76

• *
  • 201
jazzybaby, много ти благодаря.  :balk_81: :youwoman:

smile76 - искам също да добавя още нещо - относно д-р Тодоров ... погледни тази тема... Аз лично бих се съмнявала във "високия пролактин" открит в Тодорови...

Относно процедурата - зависи от самата процедура, но при Инсеминация ще трябва редовно да ходиш да следят нарастването на фоликула(-ите ако си стимулирана)и да се реши кога ще е най-подходящия момент за инсеминация.

Разбирам проблема с излизането от работа, ходенето по изследвания, пресичането на цяла София (или идването от провинция), но в името на най-желаното от нас щем не щем трябва да правим жертви...

Успех  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

smile76

• *
  • 201
Хм, прочетох всичко. Но, rally_pat, в момента ми тече кърма! А не съм бременна.  8O

smile76 - съжалявам, не знаех, че при теб положението е такова, ти не беше писала ...
Радвам се, че си направила добър избор, и стискам палци за успешно лечение и прекрасен резултат  :lol:

ПП - за пролактина - консултирала ли си се с еднокринолог? Момичетата препоръчват д-р Катя Тодорова, виж в темата с хормоналните проблеми  :lol:
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 17:38:45 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

smile76

• *
  • 201
Благодаря ви много! Бях се отчаяла направо, но вие ми давате надежда!

*

smile76

• *
  • 201
rally_pat, не съм се консултирала още с ендокринолог, но утре смятам да започна по пътеката. Всъщност днес установих проблема с кърмата :( Мисля тези дни да видя какво могат да направят ендокринолозите тук в Стара Загора. Ако не свършат работа, тогава ще се насочвам към София и за този проблем. При всички случаи ще отида при д-р Стаменов, дано успея до септември да отида на консултация при него  :goodluck:

smile76 - ако са ти такива плановете, ще бъде много добре още сега да се обадиш и да си запишеш час, защото д-р Стаменов, както и д-р Владимиров ще почиват юли и август, а и програмата им е доста натоварена.

*

smile76

• *
  • 201
Записах си за 15 януари чак  :balk_145:

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
В Пловдив има добър ендокринолог, ако искаш, ще те насоча.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

smile76

• *
  • 201
Мели, ще съм ти благодарна!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Доц. д-р Орбецова. Работи в клиниката по ендокринология в Медицински Университет,
тел. 602 486.

Център Рест, ул. "Сава Муткуров" №34, тел 96 88 55.

Личния й мобилен тел. ще ти изпратя на бележка.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

smile76

• *
  • 201

Записах си за 15 януари чак  :balk_145:

При кой лекар се записа чак 8O за догодина?  :?
Обещах на Ganka:)
*
Smile76, моя проблем в момента е тънката лигавица, но при мен причината за това не е хормонална а механична. Тази "екстра" я получих като резултат от престъргване на лигавицата след миседа.

От това което описваш ми се струва че твоя проблем е предимно хормонален. И поне според мен лигавицата е тънка заради високия пролактин. Нали знаеш че жените докато кърмят нямат ову, нямат няколко месеца цикъл дори.
Мисля че ако се оправи проблема с пролактина - ще почне да ти нараства и лигавицата и ще имаш и спотнанна овулация (предполагам че сега нямаш такава).

Д-р Стаменов по принцип има опит при проблеми с тънка лигавица. Прилага схема на лечение с вагинални капсули Виагра. Вече имаме една бременелка след тази терапия - Bora82.
Аз за сега правя един курс иглотерапия, после ще продължим с виаграта.
Признава изследвания правени в други лаборатории.

Моя съвет е докато изчакваш да дойде часа ти на 15 януари, да не бездействаш, ами да направиш консултация с ендокринолога, дето Мели ти е дала адреса. Тънката лигавица е следствието, причината е високия пролактин и първо него трябва да лекуваш.
Може ли да те попитам - колко мм е твоята лигавица, и какви са стойностите на пролактина?

Успех. И скоро да се похвалиш с хубави новини.
« Последна редакция: Юни 08, 2007, 15:50:30 pm от Rommi »
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

smile76

• *
  • 201
Когато правихме инсеминации със стимулация с пурегон и клостилбегит, лигавицата ми нарастваше до 7-7.5 мм Максимумът беше един път с 8 мм. Въпреки това и със 7 мм забременях. За пролактина - утре ще ми правят изследване, но чак в петък ще са готови резултатите. Тогава ще мога да ви кажа с точност. Започнах тук при една ендокриноложка, да видим какво ще стане. Междувременно ще донеса на 16 изследванията си, за да може да направя консултация с лекари в София в Деня на репродуктивното здраве. Така че не си губя времето разбира се  :)
Записах си час за 15 януари при д-р Стаменов. Нали тук ми препоръчахте точно него  :wink:
Не бързам честно казано, защото така или иначе напрежението от всичките ми преживявания последните години ми дойдоха в повече, просто ще използвам времето да си почина психически и да се опитам да реша въпроса с пролактина през това време.
Благодаря ви много на всички за подкрепата. Ще ви държа в течение за резултатите  :)