0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отново за надеждата
« -: Юни 05, 2007, 16:12:26 pm »
Здравейте отново, момичета!
Миналата седмица репих, че е крайно време да отида на контролен преглед при гениколога си, за да видя дали кистите си растат. Оказа се, че отново имам една на десният яйчник, с големина 7см. Доплака ми се. Доктора каза, че най-вероятно ще трябва да ме оперира. Питам се защо ли? Това ще ми е втора операция и ако след няколко месеца открият нова киста, какво? Пак ли ще ме режат?

Прибрах се със сменсени чувства очаквайки поредният си МЦ. Обикновенно, когато кистите ми наедреят, при МЦ се махат сами. Същият този месец се пробвах да забременея с помощта на тестовете за овулация. Оказа се, че съвсем неочаквано явно съм успяла. Теста ми за бременост е положителен, вторият-също. Излиза, че съм бременна с огромна киста на яйчника?

Другата седмица ще ида пак при доктора. Някой може ли да ми даде съвет? Какво да правя? Понякога си мисля, че Природата сама си знае, но този път наистина съм объркана.

Ще помоля Модераторите да преместят темата ми ако не е за този раздел.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Отново за надеждата
« Отговор #1 -: Юни 05, 2007, 16:54:11 pm »
Що не си смениш гинеколога?

Потърси друго мнение, особено сега като си бременна. Пожелавам ти много приятна, безпроблемна бременност.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #2 -: Юни 05, 2007, 17:14:26 pm »
Имах приятелка със сходния проблем. Имаше киста 7 см. и забременя. Следяха я. На четвъртия месец кистата беше изчезнала. Гинеколога й беше казал, че това се дължи на хормоните. Иначе щеше да ражда със секцио, за да може да махнат кистата тогава.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Юни 05, 2007, 17:21:05 pm »
На мен ми казаха да не се притеснява, ако съм бременна с киста. Ако тя започне да създава проблеми... можели да я махнат без това да пречи на бременността. Имали и случаи цял яйчник да махнат в напреднала бременност... Така че Рокси изчакай и иди да видят дали всичко е наред с бременноста. Не я мисли сега кистата.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Юни 06, 2007, 11:44:54 am »
Гинеколога ми също каза, че кистата не би трябвало да ми пречи за една евентуална бременост и че може да се махне докато нося дете. Не мисля да го сменям,Osiana, защото вече 10 години ходя при него и той най-добре познава проблемите ми. Поне така смятам за сега. В града, в който живея няма изтъкнати специалисти и се доверявам на дългогодишният му опит.

Силно се надявам кистата да се махне сама. На 12-ти ще отида на преглед и тогава ще имам по-голяма яснота. Надявам се, че и докторът ще може да потвърди бремеността ми тогава. Благодаря на всички. Бъдете щастливи! :bighug:
« Отговор #5 -: Юни 06, 2007, 12:11:32 pm »
Честита радост Роксана!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #6 -: Юни 06, 2007, 12:23:51 pm »
Гинеколога ми също каза, че кистата не би трябвало да ми пречи за една евентуална бременост и че може да се махне докато нося дете. Не мисля да го сменям,Osiana, защото вече 10 години ходя при него и той най-добре познава проблемите ми.

Е, това е хубаво. Честито и лека бременност. :D

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #7 -: Юни 06, 2007, 16:06:34 pm »
първо едно голямо честито,кистата най жероятни ще изчезне ако пък ли не не се трвожи,оперират ги без проблем за бременноста,не се тревожи мила,мен ми предстои лапаро,ти такава ли си правила за махане на киста кажи нещо повече.ЛЕКА БРЕМЕННОСТ И КАСМЕТ.
« Отговор #8 -: Юни 07, 2007, 13:17:19 pm »
първо едно голямо честито,кистата най жероятни ще изчезне ако пък ли не не се трвожи,оперират ги без проблем за бременноста,не се тревожи мила,мен ми предстои лапаро,ти такава ли си правила за махане на киста кажи нещо повече.ЛЕКА БРЕМЕННОСТ И КАСМЕТ.

Благодаря ви, милички!
Аз не вярвах, че ще мога да забременея. Дори и в момента не ми се вярва защото докторите не даваха особена надежда. Затова на всички ви ще кажа да не се отчайвате, а да вярвате въпреки диагнозите на хората в бели престилки.

llullu, операцията ми си беше точно операция, защото благодарение на една от многото кисти, които в последствие са видяли на двата ми яйчника, се е пукнал кръвоносен съд и бях получила вътрешен кръвоизлив. Това беше преди 12години и половина. От тогава два пъти съм влизала в болница, но ми се е разминавало понеже се махат сами. Не съм си правила лапаро. Не знам дори  в града, в който живея има ли подобно чудо.Бях се подготвила психически за цветна снимка, но ми се размина. Чудя се, не са ли вредни за бебето упойките или как точно биха направили операция докато съм бременна? Сега ме притеснява и друго нещо. Дали бремеността не е извънматочна. Тестовете за бременноста положителни ли са тогава и дали навреме се открива чрез ехографски преглед? Малко се отклоних от темата, за което се извинявам.

Благодаря ви още веднъж за подкрепата!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #9 -: Юни 07, 2007, 13:36:55 pm »

Благодаря ви, милички!
Аз не вярвах, че ще мога да забременея. Дори и в момента не ми се вярва защото докторите не даваха особена надежда. Затова на всички ви ще кажа да не се отчайвате, а да вярвате въпреки диагнозите на хората в бели престилки.

llullu, операцията ми си беше точно операция, защото благодарение на една от многото кисти, които в последствие са видяли на двата ми яйчника, се е пукнал кръвоносен съд и бях получила вътрешен кръвоизлив. Това беше преди 12години и половина. От тогава два пъти съм влизала в болница, но ми се е разминавало понеже се махат сами. Не съм си правила лапаро. Не знам дори  в града, в който живея има ли подобно чудо.Бях се подготвила психически за цветна снимка, но ми се размина. Чудя се, не са ли вредни за бебето упойките или как точно биха направили операция докато съм бременна? Сега ме притеснява и друго нещо. Дали бремеността не е извънматочна. Тестовете за бременноста положителни ли са тогава и дали навреме се открива чрез ехографски преглед? Малко се отклоних от темата, за което се извинявам.

Благодаря ви още веднъж за подкрепата!

Тестовете са положителни, и се открива на време.(Ако отидеш на време). Не се тревожи, лека бременност и много щастие.

« Отговор #10 -: Юни 07, 2007, 14:33:57 pm »
Благодаря ти, Osiana.  :bighug: Още другия вторник отивам при доктора. Мисля, че няма да е късно. Тогава ще е 16 ден от закъснението, така че се надявам да може да се види плодно сакче.