Здравейте момичета, направих ехография на щитовидна жлеза наскоро. Само това не бях правила досега.
След първия неуспешен опит -май 2006- направих лятото имунологични изследвания при доц.Конова, генетични също, които са ОК. От направените изсл. само извън норма би бяха
НК клетките - 12.31%, при норма 12%. При показателите на щитовидната жлеза резултатите са:
FT4 - 1.18 (0.8-2.0 ng/dl)
TSH - 0.82 (0.25-2.5 mIU/ml)
TAT - 0.39(-)(N<1.1)
MAT - 0.92(-)(N<1.1)Тогава заключението на доц.Конова беше, че няма рискови фактори за успеха на следваща АРТ. През есента правих трансфер на замразени ембриони-неуспешен. През март ми беше втората процедура-също неуспешна. И реших отново да повторя консултацията си с доц.Конова, пуснах отново НК клетки, чакам все още резултати и чакам да започнат и изследването за активността им, тъй като още не го правеха, когато аз ходих. Също така пуснах и антифосфолипиден Screen, изследвали се някакви други антитела, резултатите ми от предишното изследване на антифосфолипидни антитела са:
Анти-кардиолипин IgG 6.05(-) N<10
Анти-кардиолипин IgM 4.26(-) N<10
Анти-b2GPI- IgG, IgA, IgM 0.379(-) (Cut off 0.619)И се връщам на щитовидната, защото тук вече се обърках и притесних естествено
Диагноза: Thyreoditis Hashimoto- имунологична ремисия.От УЗД - Добро общо състояние на щит.жлеза, неувеличена, нормална типика, ясно очертани контури, правилна форма. Налице са дискретни структурни промени. Можело и да се подминат тези изменения:?
Д-р Тодорова ми изписа аспирин протект и селен за 6 месеца.
Нейното предположение е, че е възможно точно когато започна стимулация да се активира това автоимунно заболяване, тъй като иначе са ми в норма иследванията.Съвета й е съответно при следващата процедура когато започна стимулацията да изследвам TSH,MAT,TAT, също и на самия ден на ембриотрансфера. Малко ме е страх, дали обаче ако има отклонения в хормона и антителата, дали ще можем да реагираме навреме и адекватно да ги овладеем за да се доведе процедурата до успех, ако е тва проблема де или най-много ме е страх да не би и следващата процедура да се окаже проверка за отриване на причината
. Тя ми каза, че може и проблема да е бил и в ембрионите ни, или във всичко заедно: ембриони, леко завишени НК клетки, и леките ми изменения в щитовидната.
Съвета на доц.Конова пък е непременно при следвата процедура вливане на интралипид.
Моля за мнение, момичета относно моята
УЖ не толкова притеснителна ситуация