0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Няма овулация. Защо?
« -: Юли 01, 2005, 12:26:56 pm »
Сигурна съм, че всеки, който има проблем, има своята история. Аз също имам моя - доскоро яйчниците ми бяха обвити в ципести сраствания. Е, сега не са, но май овулация отново няма.
Какви са хормоналните причини? Лечими ли са? Какви други причини съществуват, за да не се получава овулация?
мерси на всички, които биха ме ориентирали. Имам нужда да знам,  а лекарите ме щадят и не ми обясняват всичко, според мен, защото явно съм голяма психарка и само за проблемите си и евентуалните такива мисля...
*
Няма овулация. Защо?
« Отговор #1 -: Юли 01, 2005, 14:27:33 pm »
Здравей:)
Изследвали ли са ти всички хормони? Как се установи, че нямаш овулация?
Re: Няма овулация. Защо?
« Отговор #2 -: Юли 01, 2005, 15:22:28 pm »
Цитат на: coookie
... доскоро яйчниците ми бяха обвити в ципести сраствания. Е, сега не са, но май овулация отново няма.
...

Лапароскопия ли ти правиха, та не са?
А това, че те щадят докторите......абе де са тез доктори дето ще те щадят бе. Те просто не обяснявт достатъчно. Това е истината.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Няма овулация. Защо?
« Отговор #3 -: Юли 01, 2005, 17:33:33 pm »
да, правиха ми лапароскопия през май и сега съм във втория цикъл след нея. меря, правя тестове, но тестовете си излизат с една чертичка.

а хормони още не съм изследвала. ще се стигне до там, сигурна съм. имам срок да бебеправим до ноември, и след това ще изследваме всичко, но понеже и тръбите ми са поразени доста от сраствания, които са изчистени, най-вероятно ще правим инвитро.

пуснах тази тема за да разбера какви биха били причините за липса на овулация. ей така, за своя информация...
Няма овулация. Защо?
« Отговор #4 -: Юли 12, 2005, 20:00:27 pm »
Причините за липсата на овулация според мен могат да са от хормонални до психологични.
По принцип знам, че е нормално всяка жена да има ановулаторни цикли.
Пробвай да мериш и БТ. Може пък тестовете да не ги правиш по правилното време - примерно да имаш или много ранна или много късна овулация.
Каквото и да решиш ти желая успех!
Само искам да ти кажа от личен опит да не чакаш прекалено дълго преди да започнеш с изследванията. Колкото по-рано се разбере има ли проблем и какъв е той, толкова по-добре.
И аз като теб имам сраствания и заключението е инвитро. Но те при мен са много факторите. Ако искаш да ти разкажа повечко можеш да пишеш на мейла: lilia_n_s@yahoo.com
Няма овулация. Защо?
« Отговор #5 -: Юли 13, 2005, 08:21:16 am »
Благодаря ти, лилия :-) Писах ти мейл.
На всички момичета - успех и горе главата. И май трябва да се опитаме да не мислим и даже да не влизаме в този форум... Нали сте чували за тези истории, дето хората нямали нямали деца, отчаяли се, осиновили даже, и хоп - то бебето дошло точно тогава...

Още една обнадеждаваща история:
Моя приятелка 5 години беше омъжена. Идеален брак, но не можеха да си родят детенце. Разделиха се.
Той се ожени за втори път и вече е татко на две годишно дете.
А моята приятелка, която имаше проблеми, оперирана е и уж нямаше проблеми да забременее, си мислеше, че проблемът явно е бил при нея.
Е, хвана си тя едно гадже и просто не си се пазеха от миналото лято, щото защо да се пазят - тя си знае, че не може.
Да, ама не - ето, че вече, и стискам палци, защото е в 9та седмица бременна! Щастието я споходи случайно и на 37 годишна възраст.

Горе главата, момичета!!
*
Няма овулация. Защо?
« Отговор #6 -: Юли 20, 2005, 09:01:30 am »
Привет!
Само искам да те успокоя,че тестовете за овулация, както ми каза моят лекар не са много точен показател за липса на овулация.
На мене също ми излизаше една чертичка, а в същото време на фоликулометрията се виждаше че имам овулация.
Тогава зададох тозивъпрос на доктораи тойми каза точно това, като обясничев лекарската практика не се разчита на тези тестове!
А щом не серазчита значи...... 8)