0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ендометриоза, признаци
« -: Април 27, 2005, 22:38:25 pm »
Здравейте,
 Искам да попитам при положение че си правя цитонамаска редовно,  последната преди 3 м. и всичко е наред, може ли да се окаже че имам ендометриоза?  Питам, защото прочетох някои нещица на сайта и се притесних... Винаги имам обилно кръвотечение и много често болки при акт /особено по време на овулация/. До сега си мислех че е нормално, но понеже имаме събрано около 1г неуспешни опити...Не искам да търся под вола теле, само искам да знам дали е нужно да направя нови изследвания :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ендометриоза, признаци
« Отговор #1 -: Април 27, 2005, 23:29:34 pm »
Двете неща са различни . цитонамазката е метод за ранна диагностика на рака на маточната шийка и не може да открие ендометриоза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
...
« Отговор #2 -: Април 28, 2005, 10:13:18 am »
Мели,
Искам  да те попитам две неща:
Какъв са начините за диагностиране?
Винаги ли при ендометриза се образуват кисти?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
ендометриоза, признаци
« Отговор #3 -: Април 28, 2005, 15:08:22 pm »
Мила ,не дей да си измисляш диагнози и да се самонавиваш.Аз също имам болки при полов акт,много обилен цикъл(като го имам) със съсиреци и то големи,с кафеникаво течение в началото-да обаче нямам ендометриоза(този месец ми правиха лапароскопия ).Мисля,че само с лапароскопия се виждаше ендометриозата.  
<br />
*
Re: ендометриоза, признаци
« Отговор #4 -: Април 28, 2005, 16:11:27 pm »
Цитат на: kukurigu
Здравейте,
 Искам да попитам при положение че си правя цитонамаска редовно,  последната преди 3 м. и всичко е наред, може ли да се окаже че имам ендометриоза? :(

Ендометриозата е сравнително рядко срещано заболяване. В същото време при повечето жени има болки при менструацията и някои други признаци, така че въобще не се притеснявай :wink:
*

Anonymous

ендометриоза, признаци
« Отговор #5 -: Април 28, 2005, 17:45:17 pm »
Изобщо не е рядко заболяване. Напротив - напоследък е все по-често срещано.
ендометриоза, признаци
« Отговор #6 -: Май 05, 2005, 11:23:42 am »
Аз имам ендометриоза. Нямах оформена киста, само множество огнища, които бяха открити при лапароскопия. Симптомите на болестта бяха малко: обилна и болезнена менструация /при мен тя винаги е била такава/ и болки при полов акт, ясно изразени само при овулация.
И аз мисля, че ендометриозата вече съвсем не е рядко заболяване. В руски сайт бяха побликувани изследвания, доказващи, че тя се явява основно или съпътстващо заболяване в 40 % от диагностицираните случаи на стерилитет.
Ако имаш възможност порови в руските сайтове - тай е обърнато повечко внимание на това заболяване.
И, разбира се, консултирай се с лекар. Не бързай сама да си поставяш диагнози. Ако наистина е наложително - направи лапароскопия.
Желая ти късмет!
Ако имаш други въпроси... Ще се опитам да ти отговоря.
Аз вече започнах лечение, преди дни получих първата си доза Золадекс.
*

Anonymous

ендометриоза, признаци
« Отговор #7 -: Юни 09, 2005, 21:24:05 pm »
Момичета, какво имате предвид под "болки при секс"? Ами то може да е болка, ако партньорът е много дълбоко в жената, а около овулация все пак имаме напрегнати яйчници, при някои жени фоликулите като нарастнат също провокират болка? Може ли някой да опише какви са точно тези болки?
Мари
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ендометриоза, признаци
« Отговор #8 -: Юни 10, 2005, 09:14:12 am »
Момичета, не си обменяйте диагнозите /цитат на Мели/.
Болките по време на овулация по всяка вероятност се дължат на увеличаването на фоликула/образно казано гнойна пъпка на лицето например/ или на самото му пукане. Както и на изливането на течност от спукания фоликул в коремната кухина.
Ендометриозата е  рядко срещано заболяване.
Ние тук сме едно малко общество /на фона на всички жени в репродуктивна възраст/ и понеже повечето са проблемни, има и случаи на ендометриоза.
Но ако се погледне като цяло не е често срещано.
.