0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

евалон

пролактин и прогестерон
« -: Май 10, 2007, 19:00:45 pm »
здравейте,

може ли някой да ми обясни защо високият пролактин води до по-нисък прогестерон?
направих спонтанен аборт и заключението като най-вероятна причина е, че понеже съм имала висок пролактин, това е подтиснало прогестерона и така се е стигнало до аборт.
Много благодаря.
*
Re: пролактин и прогестерон
« Отговор #1 -: Май 15, 2007, 19:07:20 pm »
Дано се включат и по-просветени, но това което аз знам е, че високия пролактин влияе пряко върху нивата на фсх и лх, от тук и върху недостатъчното жълто тяло, което спомага за отделяне на прогестерона, който пък трябва да задържи имплантираната яйцеклетка. Поправете ме, ако греша. Моя приятелка с висок пролактин пиеше парлодел и понеже сме си много изпълнителни като разбра, че е бременна взе че спря парлодела, без да се консултира с лекар. Спря го рязко. Пролактина скочи изведнъж и до два дена кръвна. Бебето падна. :( Но ти спокойно можеш да попиташ твоя лекар. Предполагам, че ще ти обясни надълго-нашироко. И не се отчайвай. Тази моя приятелка си има дечо - вече цял юнак, а е с доказан аденом на хипофизата. Успех и на теб!
Re: пролактин и прогестерон
« Отговор #2 -: Май 19, 2007, 10:06:47 am »
Здравей!Бърд ти е  обяснила много добре ситуацията.Аз също бях с  висок пролактин нисък прогестерон(под границата)и отделно ми "играеха"ФСХ и ЛХ.Борих се с пролактина над 2 години и постепенно прогестерона взе да си влиза в нормата.Вече 7 години съм на лекарства ,а докторът ми е казал,дори и да забременея,да продължавам да пия Бромкриптин,почти до края на бременността,отделно да приемам и прогестерон в по-големи количества(орално,вагинално).
Това е от мен.Дано следващият път имаш по-голям късмет.