0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пиелонефрит и бременност
« -: Юли 19, 2005, 11:07:05 am »
Здравейте, има ли сред вас момичета, които страдат от пиелонефрит? Как се лекувате? Има ли и такива, които са забременяли с това заболяване и ако са износили детето и са го родили, как им се е отразило на бъбреците? Вчера бях при личната за направление за прословутите изследвания и тя "просто ей така" ми подметна, че била против да забременявам изобщо  :evil:  :x защото при съвсем здрави жени при една бременност се разваляли бъбреците, а аз както съм си обременена...имало много хора, които осиновявали и в това нямало нищо лошо и също така разбирала, че всяка жена искала да роди...ей такива ми ти работи. Иначе накратко - опити от 1г и 2м. Завишен пролактин, който регулирам с Бромокриптин и десен поликистозен яйчник, левия - съвсем слабо засегнат. Съотношението на ЛХ - ФСХ ми беше малко разместено не беше 1:1, а 1:1,5 или обратно, трябва да проверя  :oops: не съм засичала овулация, нямам и снимка на тръбите. Тепърва "прохождам" в тази област.
Ако съм постнала темата в неправилен раздел, моля да бъде преместена и да бъда извинена.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
пиелонефрит и бременност
« Отговор #1 -: Юли 19, 2005, 11:35:34 am »
Делфинче,

не е безобидна темата за бременността и болните бъбреци. Съветвам те да не разчиташ на подмятания от лична лекарка, а да проведеш обстойна консултация с нефролог по този въпрос.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
пиелонефрит и бременност
« Отговор #2 -: Юли 19, 2005, 12:21:00 pm »
Делфинче,моя втора братовчедка има момиченце на 1г.,а беше много зле с бъбреците-чак ходиха във Франция на лечение.Едни лекари и казваха,че не трябва да забременява,други-че ако иска деца,сега е моментът.Тя избра да има дете разбира се.Тя също беше с висок пролактин и пиеше Бромикриптин.Първия път забременя след 7-8 месеца опити,но направи спонтанен аборт.Втория път за щастие беше успешно и сега има една страхотна кукла.
 И аз ще те посъветвам да се консултираш с нефролог.
 Аз също изкарах пиелонефрит преди 3г. и беше ужасно,но за щастие,не се е повторило.
<br />
пиелонефрит и бременност
« Отговор #3 -: Юли 19, 2005, 13:11:49 pm »
Джам, по нефролози ходя откак се помня, но тъй като моят пиелонефрит е хроничен няма отърване от него. С антибиотици нищо не стана, в болници ли не лежах, какво ли не опитах. Накрая вдигнах ръце. Сега пия едни концентрати на билки - елексирите на Хлебаров и...не смея да дърпам котката за опашката, но съм добре. А колкото до личната - изобщо не ме е разколебала :wink: само ме притесни с това: "против съм да забременяваш изобщо".
Поздрави
пиелонефрит и бременност
« Отговор #4 -: Юли 19, 2005, 13:40:34 pm »
Здравей Делфинче,
Аз имах хронични проблеми с бъбреците години наред, и както казваш и ти, никакви антибиотици не ме оправиха. За щастие при мен с пубертета проблемите поизчезнаха. Оттогава имах една сериозна бъбречна криза, после правих профилактика с билки и оттогава за щастие съм добре.
Дано и при теб билките имат траен положителен ефект.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

пиелонефрит и бременност
« Отговор #5 -: Юли 19, 2005, 13:51:21 pm »
Фрешче, здравей! И аз лежа на тази кълка, че от билките ще има по-траен ефект и тайничко си стискам палци. На всички вас също :D  :wink: Благодаря ви за отзивчивостта, доволна съм, че ви открих.