Здравейте, и аз започнах ходене по мъките с изследвания и т.н. От две години се опитваме за бебе, но нищо не се получава. При него спермограмата е добре - и остава при мен да не са наред нещата. Тръгнах по доктори - миналата година бях при Матеев от БОРА - П-в, но изобщо не бях доволна от отношението му, и тази година разбрах, че чрез личния лекар могат да ми се пуснат поне изследванията на хормоните през здравната каса. И така - февруари месец пуснах изследванията (като бяха спазени сроковете за различните хормони), но бяха наред. И гинеколога ми предписа Utrogestan за 10дни х2 капсули (първия прием беше след 22ден от м.), и след това стимулация с Клостилбегит от 5д. на м. за 5 дни по 1/2 таблетка. На 12-тия, 14-тия и 17-тия ден ми направи УЗИ - оказа се, че фоликула е стигнал до 15мм и е спрял развитието си. И затова - втори цикъл с Utrogestan и Клостилбегит (вече по 1 на ден). При втория цикъл обаче менструалното ми течение беше с ръждивокафяв цвят, оскъдно, и вече 10-ти ден все още продължава
. Преди да започна да пия Клостилбегит отново, отидох за нов УЗИ - не откри някакви изменения, накара ме да си направя тест за бременност (отрицателен) - явно се съмняваше въпреки всичко да не се е получило нещо. След отрицателния тест ми каза да започна да пия Клостилбегита. Въпроса ми е следния - някой имал ли е такива проблеми с цикъла си, дали след консултация с лекар му е казана причина защо се е получило така? Видях в темите, че Клостилбегит не трябва да се пие, без да е направена снимка за проходимост на тръбите, но лекаря изобщо не ми предложи този вариант (а и аз нямах време до днес да седна и да се поровя във форума). Ще се радвам на вашите отговори.