История:
на 28 години съм,от около година започнах да ходя на гинеколог, който каза че имам уголемен фоликул, които трябва да се следи.Гори ми раничка.В последствие ми оперираха апандисита и хирурга каза че ми е пунктирал 3 кисти.След това започнах да ходя при друга гинеколожка,тогава взеха да ми се въртят мисли че може да си имаме скоро дете и да види дали всичко ми е наред за тази цел.Тя каза че пак имам голям фоликул и че така не мога да забременея.Пак гори тази раничка.На цитонамазката-хпв2.пих противозачатъчни.Фоликула се спука, но после пак взе да се задържа.Пих и дуфастон.Постоянно ту се спука, ту се задържа.Ту от ляво ту от дясно.
Реших че и тази гинеколожка от Вита нещо не и е наред, а вече бяхме решили че и двамате искаме бебе,защото аз отивам да и кажа че искам бебе-тя ми изписва противозачатъчни.Диане 35.
Тогава отидох в клоника Щерев с ясното съзнание че искам бебе.Докторката каза-ще следим 3 месеца.Направихме спермогарама и проходимост на тръбите-всичко ок.Фоликула 2 месеца се пукна,обаче някакви кистички имаше от едната страна.Ние правехме опити когато тя казваше през ден около овулацията.На втория месец каза че има идеални условия за забременяване.Но не забременях.Сега е 3тия месец отидох весела, щастлива, на 9тия ден ,НО гинеколожката каза че в близките 3 месеца няма да забременея при положение че ако този месец не стане работата ще трябва да пия противозъчатъчни,защото имам остатъчни от предишни фоликули кистички които не се пукат и пречат на забременяването.Миналия месец ми каза че всичко е идеално, а този...друго.
...ако не се почистят, щели да ми правят лапароскопия, да остановят дали не е шоколадова киста след като не се пукат, а се задържат, ако е..пункция, ако пак се образуват..операция, инвитро..а имало и някаква структура която се образувала, на ендометриоза приличала.
Има ли смисъл да пробваме този месец, с тия кисти явно няма да стане..и при положение че толкова време ту се пукат, ту пак се появяват(вече година)
Но аз не искам да минат 5 години или по-малко няма значение и при мен както при други.
Приятеля ми настоява да пробваме доброволно, и мнението ми съвпада!