0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Случвало ли Ви се е подобно нещо?
« -: Юни 26, 2007, 14:45:37 pm »
Искам да попитам дали някоя от вас се е случвало нещо подобно и на какво евентуално се дължи това?
През този месец заедно с първите дни на менструацията  изтичаше и слузест секрет,при това доста обилно. Самата менструация продължи само 3 дни, вместо обичайните за мен5-6. Преди два месеца пих за пореден път Дофастон. Знае ли някой на какво се дължи това? Предстоят ми хормонални изследвания на 8 хормона и се чудя дали да ги правя или да се консултирам преди това с лекар.
*
Re: Случвало ли Ви се е подобно нещо?
« Отговор #1 -: Юни 26, 2007, 14:59:17 pm »
Не знам, на какво се дължи, но ми се струва късничко за хормони. Какво трябва да изследваш?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Юни 26, 2007, 15:21:30 pm »
Трябва да изследвам :FSH,ZH, Estradiol,Progesteron,Testosteron,TSH,FT4и нещо което го разчитам като андростендион.Пролактина не е даден ,защото той със сигурност е над нормата. Ако някой може да даде информация ще съм благодарна. Също ако имате и информация , добра ли е клиниката по ендокринология към МА-Варна и по-специално лабораторията им.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Юни 26, 2007, 15:24:54 pm »
полови хормони се изследват до 5 ден на мц. понякога се приемат за достоверни и тези до 7 ден...ама с резерви. щитовидните не са свмързани с цикъла, но е добре да те бодат само веднъж, така че ако искаш изчакай следващия цикъл
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #4 -: Юни 26, 2007, 15:26:02 pm »
ЛХ, ФСХ и Естрадиол се изследват на 3-5 ден от МЦ.
Прогестерон - 7 дни след доказана овулация.
Останалите можеш да пуснеш по всяко време. Изискването за ТСХ е да е на гладно и без прием на кофеинсъдържащи напитки и храни. За по-сигурно ги пусни на гладно и жадно. Кръв за Пролактин се взима след задължителна почивка в лаболаторията поне 30 минути. Иначе рискуваш грешни резултати.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери