0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кръвоизлив в яйчниците???
« -: Май 02, 2007, 17:19:42 pm »
Момичета, на някоя от вас случвало ли и се е да и кажат,че има кръвоизлив в яйчника  .Миналата година ми направиха фенестрация и 3-4 месеца след нея се започнаха тия кръвоизливи/така ги наричаше предишният ми доктор,а на сегашният док.този термин му е неизвестен/.Нито единият,нито другият ми обясниха какво е това.Тези така наречени кръвоизливи ги получих три пъти до сега около овуто,но придружени с доста по-силни болки от тези,които имам по време на овулация.Единственото,което знам е че стават като кисти,но не се махат с противозачатъчни,а от само себе си.Показах снимка от такъв кръвоизлив на сегашния ми доктор,но той нищо не ми каза.Само се чудеше.Моля ви някоя от вас,ако знае нещо по въпроса да ми пише.Предварително благодаря 

*
Re: Кръвоизлив в яйчниците???
« Отговор #1 -: Май 03, 2007, 18:24:24 pm »
Здравей cafti :),
Сигурна ли си, че диагнозата е кръвоизлив в яйчника? Не съм чувала за подобно нещо, но може и да бъркам. Кръвоизлива ти се получава вътре в самия яйчник или протича като вагинално кръвотечение?  Според мен става дума за пукане на фоликули или на вече образувани фоликулярни кисти (щом изчезват от само себе си). По някой път е нормално да се получава леко кървене (зацапване) по време или около овулацията.  Да не би това да са имали предвид лекарите, които са те гледали? 
Re: Кръвоизлив в яйчниците???
« Отговор #2 -: Май 04, 2007, 09:45:04 am »
Благодаря за отговора, bori_st.Явно този термин наистина не е известен,но точно така го нарече предишният ми доктор.Той каза,че кръвоизливът е вътре в яйчника или в самия фоликул,а иначе не съм имала никакво кървене или зацапване,когато съм ги получавала.На самата снимка от ехографа се вижда нещо като киста,но вътре с кръв-уф направо съм объркана.Дано да не ми се случва повече,че е болезнено.Благодаря ти още веднъж :wink: