0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

? за бактериалната вагиноза
« -: Април 06, 2007, 13:56:54 pm »
Момичета, откриха ми раничка на шийката на матката,д-ра ще я гори на първия ми "чист" ден, някъде към 17-18.04(ако ми дойде на 11-12.04). Обадих се, както ме посъветвахте, в клиниката за резултатите от микробиологията-бактериална вагиноза! Казаха ми да си купя Далацин и флоражин(свещички).Това, за което не се сетих да питам, а не ми е удобно пак да питам е : Едновременно ли да използвам апликаторчетата със свещичките, или след лечението с крема да поставям свещичките против гъбички? И друго: Ако ми дойде М,как да продължа , като няма да съм свършила със лечението, а трябва да ходя за раничката?
Извинявайте ,ако са тъпи въпросите ми, но съм малко притеснена и ще се радвам да ми отговори някоя от вас, минала по този път!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: ? за бактериалната вагиноза
« Отговор #1 -: Април 06, 2007, 18:33:59 pm »
Цитат
Едновременно ли да използвам апликаторчетата със свещичките, или след лечението с крема да поставям свещичките против гъбички? И друго: Ако ми дойде М,как да продължа , като няма да съм свършила със лечението, а трябва да ходя за раничката?
1. Първо Далацина, после глобулите;
2. Изчакай да ти дойде и мине цикъла, проведи пълния курс на лечение, иди след 10 дена на нова МБ и едва на следващия цикъл се подложи на горенето.
« Отговор #2 -: Април 24, 2007, 19:46:22 pm »
Благодаря ти много, лейди! Послушах съвета ти, но пак имам проблем. Ще се радвам пак да ми помогнеш,а може и други да се включат, разбира се, не отказвам помощ от никого!
Поставих Далацина, после ми дойде и започнах с Флоражила, обаче по-неконфортно не съм се чувствала никога-такъв силен сърбеж, парене и подуване в областта на слабините, че се побърках! Те бяха 6 глобули, остана 1, но не посмях да я сложа. Звънях на д-р Персенска, защото тя ми коментира микробиологията по телефона, но не успях да говоря с нея, беше много заета.
Утре пак ще опитам, но вие можете ли да ми кажете на какво се дължи това"чудо"-та нали в листовката на Флоражила пише, че има противогъбично и антибактериално действие?
Благодаря!
« Отговор #3 -: Април 24, 2007, 20:03:56 pm »
   Получила си алергична реакция от лекарството.Това явление би трябвало да е описано в "нежелани реакции".Бъди по-настоятелна утре като търсиш лекарката си!
*
« Отговор #4 -: Април 25, 2007, 10:14:16 am »
Настоявай да говориш с д-р Персенска. Остави телефон за връзка, ако е много заета.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #5 -: Април 26, 2007, 14:50:22 pm »
Благодаря ви!
Успях да се свържа с докторката и тя предположи-алергия и ми каза да правя промивки с преварена вода.
Наистина почувствах леко успокоение, но понеже знам, че алергията е упорито нещо(страдам от хранителни алергии), се притеснявам дали само с преварена вода ще ми мине? А и имам раничка-сигурно е станала по-голяма? Аз съм станала експерт по хранителните алергии-  лекуват  ми ги с инжекции, най-малкото хапчета, но за тези по половите органи, нищо не мога да кажа. Ще ви държа в течение!
Ех, едно ме не е пуснало, друго ме е хванало!!!И половият живот отиде на кино! :(
Ще трябва да лягам да умирам-както казват по нашия край! :lol:
Приятен ден!